(NE)POTVRĐENO: Američka vojska hitno beži iz Ukrajine – preko Rumunije!

(NE)POTVRĐENO: Američka vojska hitno beži iz Ukrajine – preko Rumunije!

Bežanija (Foto: Piksabej)

KRAMATORSK – Ruski raketni udar po jednom od hotela u Kramatorsku otkrio je informaciju da su tamo bili prisutni američki vojnici.

Pored niza dokaza kao što su usnimljeni pripadnici trećeg bataljona 75. puka sa prepoznatljivim njihovim tetovažama do vojnika sa šlemovima na kojima su amblemi američke zastave, o čemu možete čitati više OVDE, sada su se pojavile i nove činjenice koje potvrđuju da je reč zaista o američkim vojnicima.

Blog mreža Kont objavljuje informaciju da je u Rumuniji sinoć nakon raketnog udara na hotel u Kramatorsku i tokom današnjeg dana primećena pojačana aktivnost američke avijacije, te da je to isto bilo primećeno i prilikom udara na štab obaveštajne ukrajinske službe u Kijevu tokom maja, kada su u tom ukrajinskom štabu takođe otkriveni pripadnici stranih vojski.

Smatra se da je sinoć i danas došlo do akcije hitne evakuacije američkih vojnika preko rumunskog vazdušnog prostora, baš kao što je to rađeno i tada u maju, kada su evakuisani strani vojnici iz Kijeva.

Informacija o prisustvu američke vojske u Kramatorsku se toliko proširila, obzirom na video snimke i fotografije njihovih pripadnika, da su i ukrajinski portali mahom objavili ovu vest.

Prema nekim izvorima, u tom hotelu u Kramatorsku koji je gađan je bilo oko 100 američkih vojnika, ali i vojnika nekih drugih NATO zemalja, piše Donbas Segodnja.

Oni su pod maskom “dobrovoljačkih snaga” trebali da pružaju operativnu pomoć ukrajinskoj vojsci, navodi Donbas Segodnja, a u samom hotelu je bio organizovan veliki sastanak američkih i ukrajinskih vojnika, odnosno, oficira.

Inače, bilans raketnog udara ruske armije po hotelu u Kramatorsku je četvoro mrtvih i 42 ranjene osobe.

Pročitajte OVDE šta Berić kaže o američkoj vojsci u Kramatorsku

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Preuzeto sa:https://www.pravda.rs/2023/6/28/nepotvrdjeno-americka-vojska-hitno-bezi-iz-ukrajine-preko-rumunije/

Podelite sa drugima:

Povezani članci