Politika Privatnosti

Uslovi korišćenja i Politika Privatnosti

Ko smo mi:

Ako je, a život je pokazao da jeste, novinarstvo odgovorno za stvarnost, onda evo dobrog izazova da ostanemo dosledni tome. I da na tu nespornu životnu istinu usmerimo vašu pažnju kroz prizmu kuturne baštine Srbije i zemalja sveta kao izuzetnog nacionalnog blaga.

Pre svega, adresa našeg veb mesta je: www. sedmasila. rs Naše poslovanje zasniva se na primeni krajnje transparentne i kvalitetne politke privatnosti jer smatramo da tako možemo obezbediti što veći broj posetilaca i shodno tome kvalitetno odgoriti zahtevima i ciljevima naše misije: širenje i promocije kuturne, istorijske, naučne, tehnološke, ekološke . . . i svake druge baštine dostojne pažnje današnje civilizacije i standarda kvaliteta 21. veka.

Naš stav jer da lvalitetna politika privatnosti obezbeđuje ne samo masovnost već i trajne posetioce. Uostalom naša odrednica je da je novinarstvo odgovrno za stavrnost i kad je kultura u pitanju!

U Registru medija internet portal sedma sila je registrovan kao samostalno elektronsko izdanje urednički oblikovane stranice.

Registarski broj: IN000558

Glavni i odgovorni urednik: Milorad Antonić

Internet portal na kome se nalazite www. sedmasila. rs će vam za svaki izazov, bio on iz sfere politike, istorije, bioligije, geografije, psihologije, medicine…. bilo da promoviše i čuva kulturnu baštinu, opominje i poziva na menjanje odnosa prema kulturnom i svakom drugom nacionalnom nasleđu dati odgovor -čitaj stvarnost predstaviti u svetlu činjenica, naučnih i stručnih analiza, nepobitnih istina, kroz prizmu drugačijeg pogleda, mišljenja

Koje lične podatke sakupljamo i zašto ih sakupljamo

Mi priznajemo, poštujemo i štitimo vaše pravo na privatnopst! To upravo potvrđuje činjenica da u komunikaciji sa vama od vas ne zahgtevama nikakve lične podatke.

Posetioci našeg interenet magazina nisu u obavezi da prilikom poste našem internet mgazinu na bilo koji način ostavljaju svoje lične podatke.

Oni čak nemaju ni obavezu da nas posećuju, ali zato od nas imaju stalno otvoren poziv da dođu na našu stranicu i tu potraže informacije koje su u funkciji odgovrnog informisanja pa i sopstvene edukacije. Za takav odnos posetioca i našeg internet magazina nema obaveze ispunjavanja formulara, obrazaca, upitnika i ugnježđivanja trećih strana ili bilo kakvih uslovljavanja druge vrste.

Naš želja i obaveza je da vas kao naše posetioce i konzumente naših sadržaja upotpunosti oslobodimo bojazni o otkrivanju vaše isdentifikacije.

Serveri koje koristimo ne sakupljaju vaše e-mail adrese kao posetioca internet magazina.

Međutim u korišćenju raznih sadržaja sa raznih internet sajtova različite vrste podataka u vezi sa vašim aktivnostima mogu biti dostupne, ali to ne znači i da nas interesuju vaši lični podaci.

U korišćenju naših sadržaja naši posetioci nemaju razloga da brinu da li će neki podaci prikupljeni od trećih lica biti direktno povezani sa njima lično. Jednostavno mi ne funkcionišemo na taj način. www. sedmasila. rs je posvećena zaštiti tih podataka i u misiji svojih ciljva, osim činjenica i informacija koji obezbeđuju kvalitetnu informaciju i dostupnost sadržajima koje objavljujemo, nemamo potrebe za prikupljanjem ličnih podataka bilo koga i bilo kada.

Činjenica da www. sedmasila. rs sve svoje posetioce poziva da se upoznaju na koji način, zašto i kako čuvamo njihovu privatnost znači da smo sebi kao prioritetan cilj postavili zaštitu privatnosti .

Kako pokušavamo da zaštitimo vaše lične podatke?

Internet portal www. sedmasila. rs u svom predstavljanju i promociji kulturne istorijske, naučne, tehnološke, ekološke i svake druge baštine Srbije u svetu i zemalja sveta u Srbiji lične podatke ne smatra informacijama koje su u službi naših ciljeva.

Ukoliko bi se zbog viših i nacionalno bezbedonosnih razloga i ukazala potreba za ostavljanjem ličnih podataka odluka osnivača ovog internet magazina je da se za rukovanja sa istim obezbedi odgovarajuća zakonski zahtev i odobrenje od strane vlasnika podataka. Isti će biti maksimalo zaštićeni, pohranjeni na sigurno mesto dokle god smo za njih odgovrni. Isto se odnosi i na naše partnere ukoliko bi te podatke imali potrebu da koriste. Vlasnicima eventualno uzetih ličnih podataka iz pomenutih bezbedonosnih obaveza osigurana je transparentnost u vidu načina korišćenja. Pravo na zaborav, ispravku i prigovor integrisani su u sve procese rada.

Naravno, uvek u ovakvom poslovanju može doći i do nehotičnog ostavljanja nekog podatka koji može biti trag povrede privatnosti. Imajući to u vidu rukovodimo se pre svega etičkim odnosom prema rukovanju privatnim podacima. U tom smislu sistem administrator i sam osnibvač su edukovani i svesni mogućih posledica. Kod naših saradnika je istovremeno veoma razvijena svest o vrednosti ličnih podataka i potrebi za njihvom zaštitom pre svega zbog činjenice da naši sadržaji iz domena kulture ne zadiru u privatnost.

Komentari

Činjenica da Vordpres ne prikuplja bilo koji lični podatak o svojim posetiocima i nas kao internet portal oslobađa te obaveze ili potrebe.

U delu našeg sajta, tamo gde su u pitanju komentari, vi kao posetilac internet portal koristite svoje pravo na svoje mišljenje i iskazujete ga u formi komentara kao treće lice.

Anonimizovana niska napravljena od vaše adrese e-pošte (takođe nazvana i heš) može biti dostavljena usluzi Gravatar da bi se videlo da li je koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar je dostupna ovde: https://automttaic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša slika profila je vidljiva javnosti u smislu vašeg komentara.

Sajt Sedma Sila koristi formu i usluge trećeg lica Disqus za upotrebu i ostavljanje komentara, a o informacijama koje oni prikupljaju možete videti na njihovoj stranici Disqus Politika Privatnosti.

Podaci koje unosite i ostavljate prilikom postavljanja komentara putem Disqus forme su Vaše ime i i-mejl adresa, kao i IP adresa Vašeg kompjutera.

Vaše informacije u domenu komentara pospešuju komunikaciju između posetioca i podstiču na razmišljanja, razmenu mišljenja i ideja, omogućavaju širenje i promociju različitih kulturnih, istorijskih, naučnih, tehnoloških, ekoloških, zatim sadržaja iz oblasti poezije i proze, likovne, filmske i pozorišne umetnosti itd. što i jeste svrha – širenje informativne misije ovog internet magazina.

Vaš komentar takođe može biti u funkciji pribavavljanja saveta iz oblasti prava, menadžmenta, marketinga i sl. dakle iz raznih životnih segmenata što nije uslovljeno ostavljanjem validne e-mail adrese. U tom smilu da bi ste razmenili informaciju, izneli mišljenje stav ili ocenu od vas nikad nećemo tražiti dodatne informacije koje nisu neophodne da biste dobili uslugu koju tražite. A bićemo vam zahvalni da svoj stav, savet i sl. plasirate na našem internet magazinu kao treće lice. Odogvore na vaša pitanja objavljujemo na našem internet portalu u rubrici ODOGVOR NA IZAZOV.

Ovaj internet portal nikad neće tražiti dodatne informacije koje nisu neophodne da biste dobili uslugu – savet koji ste zatražili.

Uslovi korišćenja komentara :

Svi neumesni, nekorektni, preteći sadržaji koji šire nacionalnu, versku, polnu i svaku drugu netrpeljivost i mržnju biće brisani.

Nedozvoljeno je lažno predstavljanje, tj ostavljanje netačnih podataka u poljima za slanje komentara.

Komentari se pišu isključivo malim slavima.

Nije dozvoljeno postavljanje bilo kakvog linka u svoj profil !

Komentari su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije sajta sedma sila.

Sadržaj:

Naš internet portal možete posetiti bez otkrivanja bilo kakvih informacija o sebi.

Ukoliko otpremite slike na veb mesto, trebalo bi da izbegavate otpremanje slika sa ugneždenim podacima lokacije (EKsIF GPS/. Posetioci veb mesta mogu da preuzmu i izvuku podatke o, lokaciji sa slika sa veb mesta.

Obrasci za kontaktiranje

Naša pozicija na Vordpresu, kao i sam Vordpres ne uključuje obrazac za kontaktiranje, ali ne koristimo ni informacije predate preko obrasca za marketing.

Naš internet portal možete posetiti bez otkrivanja bilo kakve informacije o sebi.

Kolačići:

Coocies“ su mali fajlovi koje privremeno čuva vaš hard disk, a koji omogućuju našem sajtu da prepozna vaš računar kada nas sledeći put posetite. Informacije koje nam daje tiču se posećivanja i korišćenja našeg web sajta ( broj poseta, prosečno vreme koje trošite na sajtu, stranice koje otvarate ). Te informacije se koriste za unapredjenje sadržaja i funkcionalnosti sajta

Ukoliko ostavite komentar na našem veb mestu, možete se izuzeti od snimanja svog imena, adrese e-pošte i veb mesta u kolačićima. Oni su zbog vaše udobnosti tako da ne morate da ponovo popunjavate svoje detalje kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ukoliko imate nalog i prijavite se na ovo veb mesto, postavićemo privremeni kolačić za određivanje da li vaš pregledač veba prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se nakon vašeg zatvaranja pregledača veba.

Kada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića da bismo sačuvali vaše informacije prijavljivanja i vaše izbore prikaza ekrana. Kolačići prijavljivanja traju dva dana, a kolačići mogućnosti ekrana traju godinu dana. Ukoliko izaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dve sedmice. Ukoliko se odjavite sa svog naloga, kolačići prijavljivanja biće uklonjeni.

Kada uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledaču veba. Ovaj kolačić ne uključuje lične podatke i samo određuje ID članka koji uređujete. Ističe nakon jednog dana.

Tabela kolačića koje prikuplja sajt Sedma sila

Brisanje kolačića

Kliknite ovde za brisanje kolačića

Ugneždeni sadržaj sa drugih veb mesta

Članci na ovom veb mestu mogu da sadrže ugnežđeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta se ponaša na potpuno isti način kao da je vaš posetilac posetio drugo veb mesto.

Ta veb mesta mogu da prikupe podatke o vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mesto.

Analitika.

Vordpres ne prikuplja bilo koje podatke za analitiku, pa ni ovaj internet magazin nema potrebe za istim.

Sa kim delimo vaše podatke

Obzirom da vaše podatke ne posedujemo ne možemo niti imamo porebe da ih sa bilo kim delimo.

U slučaju kada od vas zatražimo druge lične informacije, kao što su vaše ime i e-mail adresa, koje bi shodno zakonskim obavezama trebali da šaljemo dalje tražićemo vaš pristanak (npr. upotrebom online formulara ili putem e-maila), obavestiti vas o procesu prikupljanja informacija i u koje svrhe i o tome kako ćemo ih upotrebiti. Informacije koje nam vi date ili do kojih dođemo putem ovog internet sajta, koristićemo isključivo za odgovaranje na vaša pitanja i/ili za pružanje i poboljšanje naših usluga. U slučaju da se predomislite i ne želite da Vas kontaktiramo u budućnosti, molimo vas da nas o tome obavestite

Koliko čuivamo vaše pdoatke

Skupljene ili obrađene lične podatke od strane veb mesta nemamo te ih iz istog razloga ne možemo ni da čuvamo.

www. sedmasila. rs koristi informacije i domene do kojih dođemo ne zbog toga da bi vas lično identifikovali, već da bi informacija bila validna i autentična te da se izmeri i utvrdi broj poseta . Sve to naravno u cilju poboljšanja kvaliteta sajta.

Način poslovanja www. sedmasila. rs ne predviđa niti će to u budućnosti biti praksa da od svojih posetilaca dodatno traži lične i druge infrormacije, npr . putem upotrebe online formulara ili e-mejla.

Takođe vaše je iskuljučivo i neotuđivo pravo da u svakom trenutku perekinete posećivanje našeg sajta, komentasrisanje i sl. kao što je vaša odluka da nas konstantno pratite, što je naravno u našem ineteresu i stoga kao neprikosnoveno pravo čuvamo i štitimo vašu privatnost.

Predloženi tekst: Ukoliko ostavite komentar, taj komentar i njegovi meta podaci se čuvaju neograničeno. Ovo je zato da bismo prepoznali i automatski odobrili sve komentare koje uslede umesti da ih držimo u redu za pregled.

Za korisnike koji se registruju na naše veb mesto (ukoliko ih ima), takođe čuvamo lične informacije koje dostave u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu da vide, urede ili obrišu svoje lične podatke bilo kada (izuzev što ne mogu da promene svoje korisničko ime). Upravnici veb mesta takođe mogu da vide i urede te informacije.

Koja prava imate u odnosu na vaše podatke

Vaše neotuđivo pravo je da, ukoliko imate nalog na ovom veb mestu, ili ste ostavili komentar, možete da zahtevate da primite datoteku sa izvezenim ličnim podacima koje držimo o vama uključujući bilo koje podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete da zahtevate da obrišemo bilo koje lične podatke koje držimo o vama. To ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni da držimo zbog administrativnih, pravnih ili bezbedonosnih razloga.

Gde šaljemo vaše podatke

Informacije o imenima domena do kojih dođemo ne koristimo radi lične identifikacije, već da bi na osnovu tih i drugih informacija izmerili broj poseta internet sajtu, prosečno vreme provedeno na internet sajtu, pregledane stranice itd. a sve u cilju internih potreba. Ovakve informacije služe da bismo izmerili frekvenciju posećivanja našeg internet sajta i unapredili njegov sadržaj.

Dodatne informacije

Internet magazin www. sedmasila. rs nije komercijalno veb mesto za komercijalne usluge te kao takav nema potrebe da posebno formuliše politiku privatnosti kao dodatnim informacijama.

Kako štitimo vaše podatke

Internet magazin vvv. sedmasila. rs nema potrebe za merama kao što je enkripcija. Bezbedonosne mere su pre svega prijemčljvi i ne kompromitujući sadržaji i osblje koje održava veb mesto je stručno osposobljeno.

Koje postupjke imamo u slučaju curenja podataka

Na našem serveru se čuvaju informacije koje dobijamo od vas a pristup istima imaju naš osnivač sajta i sistem administrator, tj. ovlašćeno lice koje angažujemo za obradu podataka u naše ime a u funkciji politike privatnsoti ovde navedene, zatim u svrhu obezbeđenja ispravnog i bezbednog funkcionisanja sajta.

Postupci koje preduzimamo u slučaju curenja podataka su preispitivanje stručnog odnosa prema zaštiti informacija, utvrđivanje mogućih propusta da bi onaj ko je počinio propis koji je doveo do curenja informacija i sam uvideo grešku. U tom slučaju sledi edukacija, a u slučaju namernog poteza koji dovodi do curenja infromacija oduzima mu se pravo pristupa veb mestu.

Od kojih trećih strana primamo podatke

U svom redovnom poslovanju plasiranja informacija i promocije stvaralaštva naš sajt sadrži linkove za druge internet sajtove koji nisu pod našom kontrolom i koji ne podležu našoj politici privatnosti. Ukoliko vi pristupite drugim internet sajtovima koristeći date linkove, operatori ovih internet sajtova mogu tražiti informacije od vas koje će koristiti u skladu sa svojim politikama zaštite privatnosti, koje se mogu razlikovati od naše.

Koje automatsko donošenje odlukai/ili profilisanje radimo sa korisničkim podacima

Ovo veb mesto ne dostavlja usluge koje uključuju automatsko donošenje odluka ili dozvoljavanje posetiocima da apliciraju za kredit ili gomilanje njihovih podataka u profil za oglašavanje te nema potrebe da automatskim donošenjem odluke.

Zahtevi za obelodanjivanjem regulisane industrije

Obziromd a veb mesto nije član regulisane industrijeniti smo subjekt dodatnih zakopna o privatnosti nema potrebe za obelodanjivanjem regulisane industrije.

Pravila i uslovi korišćenja  

Ovim uslovima definišemo pravila koja određuju naša kao i vaša prava i obaveze prilikom korišćenja www. sedmasila. rs !

Vaš pristup ili upotreba naše internet stranice podrazumeva da ste upoznati sa svim pravilima i eventualnim rizicima koji nastaju iz korišćenja ovih veb strana, kao i da ih u celosti prihvatate.

Vlasnik sajta zadržava pravo njegove koncepcijske izmene i u obavezi je da ažurira sajt, te kao takav, vrši izmene i dopune sadržaja uključujući i Izjavu o Privatnosti kao i Pravila i Uslove korišćenja, u bilo kom trenutku, bez prethodne najave. Molimo Vas da redovno posećujete ovu stranicu, kako bi bili u toku sa izmenama Pravila i Uslova korišćenja koje ste prihvatili.

Obaveza krajnjih korisnika je da sve njihove aktivnosti u vezi s korišćenjem ovih web stranica budu u skladu s pozitivnim propisima Republike Srbije. www. sedmasila. rs podložna je izmenama koje mogu uključiti i uvođenje određenih naknada ili naplata, stoga savetujemo korisnike da periodično ponovo detaljno pročitaju informacije sadržane u Uslovima korišćenja i Izjavu o poverljivosti podataka, kako bi bili informisani o eventualnim promenama.

Autorska prava

Vlasnik sajta je FONDACIJA MULTINACIONALNI FOND KULTURE čiji osnivač i upravitelj je Milorad Antonić i svih autorskih prava sadržaja (tekstualnih, vizuelnih i audio materijala, baze podataka i programskog koda) kao i prava na licencu sadržaja koje na sajtu prenosi.

Neovlašćenim korišćenjem materijala ovog sajta smatra se korišćenje i prenošenje bilo kog dela ili sadržaja sajta bez pisane saglasnosti vlasnika . U tom slučaju smatraće se da su povrdjena autorka prava i Vlasnik u skladu sa Zakonom ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete .

www. sedmasila. rs će veoma revnosno razmotriti primedbe onih posetilaca koji smatraju da im je objavljivanjem sadržaja na sajtu povređeno sopstveno autorsko pravo. Kada se utvrdi da su povredjena autorska prava sporni sadržaji biće skinuti sa sajta.

Odgovornost

Za materijale koja su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom www. sedmasila. rs ne preuzima odgovornost.

Vaša odluka da posetite bilo koji linkovan Veb sajt je samo vaša, pa samim tim preuzimate odgovornost u pogledu virusa ili drugih štetnih elemenata.

Ukoliko niste u poslovnom odnosu sa našim internet magazinom ne smete postaviti link na www. sedmasila. rs stranice s bilo koje druge web stranice. www. sedmasila. rs zadržava pravo da povuče svoju dozvolu za postavljanje bilo kojih linkova u bilo kojem trenutku, a prema ličnoj diskrecionoj proceni.

Sajt www. sedmasila. rs ima pravo, ali ne i obavezu, da u svakom trenutku nadgleda sadržaj na ovim web stranicama, uključujući bilo koje chat sobe i forume koji bi mogli biti sadržani kao deo ovih web stranica, a kako bi osigurala skladnost i poštovanje ovih Uslova korišćenja, kao i bilo kojih drugih pravila propisanih od strane www. sedmasila. rs kao i skladnost s bilo kojim odgovarajućim zakonom, propisom ili drugim aktom. Bez ograničenja od prethodno navedenih stavki, www. sedmasila. rs zdržava pravo uklanjanja bilo kojeg materijala koji prema ličnoj proceni nije u skladu sa ovde postavljenim pravilima ili koji na bilo koji drugi način nije u skladu sa uslovima korišćenja.

Krajnji korisnik se slaže da će obeštetiti i neće smatrati odgovornim, www. sedmasila. rs njegove odgovorne osobe, zaposlene i agente, od svih zahteva za naknadom štete i troškova, uključujući troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati upotrebom ovih web stranica od strane Krajnjeg korisnika.

Oglašavanje:

Oglašavanje na sajtu sedma sila smatra se poslovnim odnosom izmedju posetilaca sajta i oglašivača, pa oglašivač samim tim odgovara za oglasni sadržaj .

Usluge

Usluge koje vam nudimo su:

*plasiranje informacija,

* edukacija javnosti o svim relevantnim dešavanjima, događajima, pojavama i aktivnostima dostojnih životu čoveka savremenog doba,

* informacije o vrednostima svekolike kulturne baštine Srbije i kulturnog stvaralaštva naroda sveta, uspostavljanje i učvršćivanje veza u oblasti kulture sa narodima i nacijama sveta, očuvanje kulturne, i istorijske i svake druge baštine Srbije i njeno promovisanje u cilju širenja kulturnih veza,

*Saradnja u oblasti informativne delatnosti, sa izdavačima, fakultetima i drugim nacionalnim institucijama, kao i fizičkim licima u cilju ostvarivanja ciljeva Fondacije MULTINACIONALNI FOND KUTURE kao osnivačem ovog internet portala.

*Organizacija programske eduakcije mladih talenata u novinarstvu, izvrnom muzičkom stvaralaštvu i drugim vidovima narodne radinosti, razvijanje svesti o zaštiti i unapređenju životne sredine,

*Promovisanje i unapređenje kulture javnog informisanja, nauke i obrazovanja,

* plasman i agencijsko zastupanje odnosno pronalaženje izdavača za rukopise (vidi kategoriju RUKOPISI ) kako mladih tako i afirmisanih autora iz raznih oblasti počev od politike, istorije, biologije, geografije, psihologije, medicine, . . i drugih oblasti,

* pružanje marketinških usluga,

* izrada medijskih projekata,

Promene uslova korišćenja

www. sedmasila. rs zadržava pravo u svakom trenutku, i bez prethodnog obaveštenja, ukoliko to smatra potrebnim, da ukine ili izmeni bilo koji od ovde navedenih Uslova korišćenja ovog internet portala. Predmetne izmene mogu između ostalog uključivati izmenu cena, dostupnost proizvoda, uvođenje određenih naknada ili naplata, stoga savetujemo korisnike da periodično ponovo detaljno pročitaju informacije sadržane u Uslovima korišćenja i zjavu o poverljivosti podataka, kako bi bili informisani o eventualnim promenama.

U slučaju da dođe do promene Uslova korišćenja i / ili Izjave o poverljivosti podataka, a krajnji korisnik nastavi da koristi našu internet stranicu, smatra se da prihvata Uslove korišćenja i špolitiku privatnosti o poverljivosti podataka u izmenjenom obliku. Svaka eventualna izmena ili brisanje uslova korišćenja važeća je za treća lica odmah po objavi na internet magazinu www. sedmasila. rs

Veb stranice trećih lica

Inmternet portal www. sedmasila. rs se izričito ograđuje u svakom smislu od sadržaja materijala na web stranicama trećih lica, na koje bi se moglo pristupiti sa web stranica www. sedmasila. rs U slučaju da krajnji korisnik pristupi web stranicama trećih lica, isti to čini isključivo i samo na vlastitu odgovornost, što podrazumeva svako isključenje odgovornosti www. sedmasila. rs

Mišljenja, saveti, izjave, usluge, ponude, ili druge informacije ili sadržaj postavljen od trećih lica, uključujući javne pružaoce informacija ili bilo koje krajnje korisnike, dolaze od odgovarajućih autora ili distributera, a ne od www. sedmasila. rs

Ukidanje lozinke i korisničkog računa

Internet portal www. sedmasila. rs može da raskine poslovni odnos s bilo kojim svojim krajnjim korisnikom u bilo kom trenutku. www. sedmasila. rs zadržava pravo da trenutno ukine bilo koje lozinke ili korisničke račune krajnjeg korisnika u slučaju ponašanja krajnjeg korisnika koje www. sedmasila. rs, prema svojoj diskrecionoj oceni, smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštovanja ovih Uslova od strane Krajnjeg korisnika. U slučaju ukidanja lozinki ili Korisničkih računa Uslovi korišćenja precizirani odredbama o Promeni uslova, krajnjem korisniku, Intelektualnoj svojini i Odgovornosti neće prestati da važe između krajnjeg korisnika i www. sedmasila. rs . Takođe vi možete da ukinete svoj nalog za korišćenje usluga www. sedmasila. rs u bilo kom trenutku iz bilo kog razloga . Ostajete odgovorni za prijem neisporučenih porudžbina pre odjave. Pored toga, ste odgovorni za sve troškove nastale iz odnosa sa trećim licima pre vašeg otkazivanja.

Nova pravila u zaštiti privatnosti :

Zaštita privatnosti ličnih podataka korisnika www. sedmasila. rs do 25. 05. 2018. godine bila je usklađena sa zakonima Republike Srbije i Evropske unije (Direktiva EU 95/46/EC, 2002/58/EC and Treaty Conventions(Ugovorne konvencije) ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189). Ova politika privatnosti reguliše postupanje sa informacijama koje od vas prikupljamo kada posetite naše veb mesto.

Poštujući zakone i propise Republike Srbije od 25. 05. 2018. godine osnivač ovog internet portala modifikovao je svoju Politiku privatnsoti shodno preporuci o regulativi i zaštiti podtaka o ličnosti(GDPR )

Razno

U slučaju da je neka od stavki ovih Uslova korišćenja ništavna, takva ništavnost neće uticati na valjanost bilo koje druge odredbe ovih Uslova, pa će preostali delovi ovih Uslova ostati na snazi, a ništavna odredba će se zameniti valjanom odredbom koja po smislu i pravnoj volji najviše odgovara odredbi koja je ništavna. Ukoliko bilo koja strana ne iskoristi svoja prava iz ovih uslova korišćenja, to se neće smatrati odricanjem ili gubitkom tih prava, kao ni bilo kojih drugih ovde navedenih prava.

Zabranjeno je korišćenje internet magazina www. sedmasila. rs osobama mlađim od 14. godina.

Za sve pravne sporove koji mogu da nastanu vezano za korišćenje stranice www. sedmasila. rs, strane u sporu će prvo pokušati da reše spor mirnim putem, u roku od 30 dana od registrovanja spora u www. sedmasila. rs . U slučaju da spor ne bude rešen u naznačenom roku, za njegovo rešavanje biće nadležan sud u Beogradu.

Sva dodatna pitanja u vezi svih sadržja na sjatu možete nam postaviti na telefon broj 064 121 30 30 ili na mail adresu: office@sedmasila. rs biće nam zadovoljstvo da Vam pomognemo.

STAVOVI SARADNIKA PORTALA I PREUZETI SADRŽAJI SA DRUGIH PORTALA  NE ODRAŽAVAJU NUŽNO STAVOVE REDAKCIJE  I STAVOVE DONATORA.

Podelite sa drugima: