PRIZNANJE “PETAR LALOVIĆ“  RUŽI HELAĆ

PRIZNANJE “PETAR LALOVIĆ“  RUŽI HELAĆ

НАЈБОЉИ ЕКОЛОШКИ ФИЛМ НА 7. ВРМЏА ФЕСТУ   ЈЕ “Пробуди се народе”А  ПРИЗНАЊЕ “ПЕТАР ЛАЛОВИЋ” РУЖИ ХЕЛАЋ 

У недавно објављењном интервју у овом порталу  Ружа Хелаћ, дипломирани машински инжењер, књижевница, новинарка, слободни уметник, председница невладиног и непрофитног удружења “Војвођанска зелена иницијатива“  ,је рекла :

 „Ми смо народ који је “рођен” у рају, имали смо све: реке, планине, нафту, равнице, идеалну климу…И шта смо ми урадили с тим богатством!? Претворили смо Србију у депонију!“

Колико је   порука и поука из овог чврстог става жене која је у екологији  још од 1991.године када је основан “Еколошки покрет Војводине”, говори ова вест.

Признање “Петар Лаловиц” за нарочит допринос у подизању еколошке свести на  7.Врмџа фесту добила је Ружа Хелаћ.

Ово је прилика да јој ЧЕСТИТАМО и да, ма колико то било чудно, пожелимо што мање прилога  о загађењима животне средине, јер што их буде мање то ће значити да је мисија подизањеа еколоке свети госпође Хелаћ успела .

Иначе на 7. Врмџа фесту – Фестивалу интернационалног туристичког и еколошког документарног филма, признање за најбољи еколошки филм, добио је филм “Пробуди се народе”, у продукцији Војвођанске зелене иницијативе, из документарног тв серијала “Зелена патрола на делу”. Филм је о борби еколошких активиста из Шодрош Сурвивор кампа за последњу зелену оазу у Новом Саду.

Линк према филму “Пробуди се народе”: https://youtu.be/VhicUn1zrNw 

Линк према емисијама документарног тв серијала “Зелена патрола на делу”

https://youtube.com/@vojvoanskazelenainicijativ4674

Podelite sa drugima:

Povezani članci