Ruža Helać dobitnica priznanja „Petar Lalović“  na 7. VRMDŽA FEST-u

Ruža Helać dobitnica priznanja „Petar Lalović“  na 7. VRMDŽA FEST-u

Aktivnosti dokumentarnog serijala istraživačkih emisija o zaštiti životne sredine „Zelena patrola na delu“ prisutnui su na  stranicama našeg portala zahvaljujući Ruži Helać .Za razliku  od drugih, takođe prisutnih aktivista u medijima  ovi sadržaji su  emitovali  neophodnu nam  energiju za  očuvanje životne saredine. I primer su  da   u  ekologiji jesu važni dobri zakoni  ali je veoma važna njihova primena i prisustvo svesti o neophodnosti  očuvanja  životne sredine. Zahvaljujući  doslednosti i kvalitetnom odnosu prema ovom životnom pricipu  gospođa  Ruža Helać je dobitnica priznanja „Petar Lalović“. 

Čestitamo!

Evo  obrazloženja  priznanja Organizatora festivala “VRMDŽA FEST 2023”

Ruža Helać rođena je 1958. godine u Novom Sadu. Ona je diplomirani mašinski inženjer, književnica, novinarka, slobodni umetnik. Ekologijom se bavi od 1991. godine kada je osnovan “Ekološki pokret Vojvodine”, a predsednica je nevladinog i neprofitnog udruženja “Vojvođanska zelena inicijativa” koje ima za cilj podizanje ekološke i građanske svesti o odgovornosti za stanje životne sredine i demokratije u lokalnoj zajednici. Autorka je  i urednica dokumentarnog serijala istraživačkih emisija o zaštiti životne sredine „Zelena patrola na delu“ koji se snima od 2010. godine i emituje na velikom broju televizija u Srbiji i regionu. Do sada je snimljeno više od 150 dokumentarnih emisija u kojima je bilo „važno da se ne zaboravi na neki ekološki problem“. Dobitnica je najznačajnijih medijskih priznanja i nagrada za dokumentarne i  TV filmove i reportaže u Srbiji i svetu u kojima je dala „doprinos našim nastojanjima da generacijama obezbedimo zdravu životnu sredinu”.

Višestruko je nagrađivana i na VRMDŽA FEST-u, a ove godine je postala i laureat priznanja „Petar Lalović“,  priznanja za naročit doprinos podizanju ekološke svesti na filmu koje se tradicionalno dodeljuje na Internacionalnom festivalu turističkog i ekološkog dokumentarnog filma VRMDŽA FEST  i biće uručeno na ovogodišnjem izdanju festivala u subotu, 29. jula. u selu Vrmdža.

Vrmdža, 27.06.2023.godine                            

Organizator festivala “VRMDŽA FEST 2023”

                                                                                       LAG RTANJ

                                                                           Predsednik Slaviša Krstić

Podelite sa drugima:

Povezani članci