Ruža Helać dobitnica priznanja „Petar Lalović“  na 7. VRMDŽA FEST-u

Ruža Helać dobitnica priznanja „Petar Lalović“  na 7. VRMDŽA FEST-u

Активности документарног серијала истраживачких емисија о заштити животне средине „Зелена патрола на делу“ присутнуи су на  страницама нашег портала захваљујући Ружи Хелаћ .За разлику  од других, такође присутних активиста у медијима  ови садржаји су  емитовали  неопходну нам  енергију за  очување животне саредине. И пример су  да   у  екологији јесу важни добри закони  али је веома важна њихова примена и присуство свести о неопходности  очувања  животне средине. Захваљујући  доследности и квалитетном односу према овом животном приципу  госпођа  Ружа Хелаћ је добитница признања „Петар Лаловић“. 

Честитамо!

Ево  образложења  признања Организатора фестивала “ВРМЏА ФЕСТ 2023”

Ружа Хелаћ рођена је 1958. године у Новом Саду. Она је дипломирани машински инжењер, књижевница, новинарка, слободни уметник. Екологијом се бави од 1991. године када је основан “Еколошки покрет Војводине”, а председница је невладиног и непрофитног удружења “Војвођанска зелена иницијатива” које има за циљ подизање еколошке и грађанске свести о одговорности за стање животне средине и демократије у локалној заједници. Ауторка је  и уредница документарног серијала истраживачких емисија о заштити животне средине „Зелена патрола на делу“ који се снима од 2010. године и емитује на великом броју телевизија у Србији и региону. До сада је снимљено више од 150 документарних емисија у којима је било „важно да се не заборави на неки еколошки проблем“. Добитница је најзначајнијих медијских признања и награда за документарне и  ТВ филмове и репортаже у Србији и свету у којима је дала „допринос нашим настојањима да генерацијама обезбедимо здраву животну средину”.

Вишеструко је награђивана и на ВРМЏА ФЕСТ-у, а ове године је постала и лауреат признања „Петар Лаловић“,  признања за нарочит допринос подизању еколошке свести на филму које се традиционално додељује на Интернационалном фестивалу туристичког и еколошког документарног филма ВРМЏА ФЕСТ  и биће уручено на овогодишњем издању фестивала у суботу, 29. јула. у селу Врмџа.

Врмџа, 27.06.2023.године                            

Организатор фестивала “ВРМЏА ФЕСТ 2023”

                                                                                       ЛАГ РТАЊ

                                                                           Председник Славиша Крстић

Podelite sa drugima:

Povezani članci