NEMCI PROTIV SAD! Pozivi u Berlinu: Proterajte američke vojnike!

NEMCI PROTIV SAD! Pozivi u Berlinu: Proterajte američke vojnike!

Уколико је писање америчког новинара тачно, требало би повући све америчке трупе, поручио посланик Алтернативе за Немачку.

Наводи америчког новинара Симура Херша да су САД заједно са Норвешком уништиле Северни ток морају бити истражени, поручио је шеф посланичке групе немачког АфД-а Тино Чрупала.

То је, уједно, и први позив из Берлина да се испита улога Вашингтона у саботажи гасовода који је повезивао Русију и Немачку преко Балтичког мора.

„Сумње добитника Пулицерове награде морају бити истражене. Да ли је водећа сила НАТО-а извршила напад на критичну инфраструктуру наше земље у европским водама? Тада би се морало поставити питање да ли Алијанса гарантује безбедност у Европи или је ипак угрожава. Последица би било повлачење свих америчких трупа“, навео је посланик десничарске странке.

Он је додао да на сва отворена питања одговоре морају да дају истражне комисије.

„Бундестаг има право да зна каквим сазнањима располаже Савезна влада. Да ли су владини званичници могли да буду упознати са планирањем напада? Сви закључци националних власти морају да стигну до Европског парламента“, истакао је.

Чрупала је указао да европске државе не смеју да трпе такво насилно мешање, а још мање им је дозвољено да учествују у томе.

Амерички истраживачки новинар Симор Херш раније је објавио да Сједињене Државе стоје иза саботаже руског гасовода. Он је на својој веб страници написао да су амерички рониоци током НАТО вежби у лето 2022. године поставили експлозив испод Северног тока, а да су га, три месеца касније, активирали Норвежани.

(Ало)

Preuzeto sa: https://www.intermagazin.rs/nemci-protiv-sad-pozivi-u-berlinu-proterajte-americke-vojnike/

Podelite sa drugima:

Povezani članci