Putin: Osam godina pokušavamo mirnim putem da rešimo problem Donbasa!

Putin: Osam godina pokušavamo mirnim putem da rešimo problem Donbasa!

Фото: Принтскрин Спутњик

Руски председник Владимир Путин је у разговору са радницима Улан-Удеског авијационог комбината рекао да је Русија осам година покушавала да убеди партнере да мирним путем реше проблем Донбаса, али да су их „вукли за нос“, преноси Газета.ру.

„Осам година покушавамо да убедимо наше такозване партнере да мирним путем решимо проблем Донбаса, а сада се испоставило да су нас само преварили, а све је то довело до садашње ситуације“, рекао је председник Русије.

Путин је раније на састанку са радницима Улан-Удеског ваздухопловног комбината рекао да се Русија ослања на становништво које говори руски и на оне људе у Украјини који себе сматрају делом „великог руског света“.

Како истиче, национализам у Украјини подгреван је одавно из правца Запада. Неопходно је показати да је руско друштво консолидовано и прибрано, противник ће то видети и победићемо у специјалној операцији, изјавио је Путин.

(Фото: Принтскрин Газета.ру)

Према његовим речима, ако се погледа у историју, национализам је у Украјини почео да се развија још током 19. века. Подгреван је прво из Пољске, а потом уз Аустроугарске током Првог светског рата. Путин је додао да су после Другог светског рата они који су сарађивали с Адолфом Хитлером и нацистима, одлазили из Украјине у Европу, али највише у САД и Канаду.

„Да бисмо убрзали долазак мира и стабилности, морамо, наравно, да испољимо консолидацију нашег друштва, морамо бити прибрани. Само у том случају, када противник види да је наше друштво јако, прибрано изнутра, консолидовано, у том случају ће се без сумње догодити оно чему тежимо“, рекао је Путин.

Руски председник је, такође, рекао да се Русија ослањала на оне који су себе сматрали делом руског света у Украјини, али да је после 2014. године почело физичко истребљење свих који су се залагали за нормалне односе Кијева и Москве.

„Ми смо стрпљиво деценијама покушавали да успоставимо нормалне односе са савременом украјинском државом. Ситуација се принципијелно изменила 2014. године, када је по налогу Запада дошло до државног преврата. Ми смо се ослањали не само на рускојезично становништво, тамо је у суштини сва земља рускојезична, ослањали смо се на оне који су себе сматрали делом великог руског света, који су себе сматрали делом наше културе, језичке средине, сматрали себе делом наше заједничке традиције, ми смо се на те људе ослањали“, рекао је Путин.

Председник је подсетио да је Кијев почео да прогања оне који су се залагали за развој односа с Русијом.
„После 2014. године пшочело је просто физичко истребљење свих који су се залагали за развој нормалних односа с Русијом – јавне личности, новинаре су убијали на улици. Сетимо се шта се догодило у Дому синдиката у Одеси, када су људе живе спалили“, подсетио је руски председник.

Путин је истакао да је за Запад као противника Русије реч о побољшању геополитичког статуса, док је за Русију реч о борби за људе и за опстанак руске државности.

„Ако је за наше, такозване, западне партнере, данашњег противника – може се сада то отворено рећи – ствар у побољшању геополитичког положаја, онда за нас, имам у виду елу предисторију последњих неколико година, осам до десет, све што се догађа није просто побољшање некаквог геополитичког положаја. За нас је то, као прво, борба за наше људе који живе на тим територијама“, рекао је Путин, наглашавајући да се Русија бори за постојање саме државности.

Председник Русије је истакао да су фундаменталне основе стабилности Русије много чвршће него што би ико раније помислио, посебно истичући западне компаније које, када су напуштале Русију, нису очекивале да ће их тако лако заменити руски бизнис.

„Када су западне компаније одлазиле од нас, мислили су да ће се све одмах срушити, али ништа слично се није догодило. Учесници економске делатности у Русији су порасли, ојачали, имају свој ниво културе, своје успостављене везе у целом свету. Они су лако и једноставно заменили оне који су отишли“, рекао је Путин и додао да производња у сегменту малог и средњег бизниса расте, а да се тржиште попунило робом државних произвођача.

Преузето са: https://www.in4s.net/putin-osam-godina-pokusavamo-mirnim-putem-da-resimo-problem-donbasa/

Podelite sa drugima:

Povezani članci

0 0 гласови
Glasanje za članke
2 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ime
Ime
6 месеци пре

Dok Putin drzi “patriotske” govore u sferi podvale geopolitike, u pozadini se Rusija pretvara u digitalni logor. Ekonomski kolaps je nephodan arhitektama novo”normalnog” kako bi masama nemetnuli novi finansijski sistem digitalnog novca. Posle pLandemije rat u Ukrajini dolazi kao kec na desetku za ostvarenje planova globalista i s njihove strane je i orkestriran. Ruska “vlada” uveliko radi na uvodjenju QR kodova u javni zivot gradjana, a i “ruska” centralna banka od Aprila pocinje sa testiranjem digitalne rublje. Za ocekivat je da ce bankari koji zakulisno vladaju svetom u vrlo brzom roku ukloniti fizicki novac, kako bi sve bilo preuzeto od strane globalnog digitalnog sistema. Za provedbu takvih planova potrebno je kontrolisano urusiti postojeci sistem pLandemijama, ratovima, upotrebom HAARP-a… Generisanje maksimalnog ekonomskog i socijalnog haosa, te uspostava novog sistema pod maskom zelje za pruzanjem pomoci u vidu “besplatnog” univerzalnog dohodka-problem-reakcija-“resenje”

слободан млинаревић
слободан млинаревић
6 месеци пре
Одговор за  Ime

Koja je veza ovog komentara sa objavljenim materijalom?