Putin: Osam godina pokušavamo mirnim putem da rešimo problem Donbasa!

Putin: Osam godina pokušavamo mirnim putem da rešimo problem Donbasa!

Foto: Printskrin Sputnjik

Ruski predsednik Vladimir Putin je u razgovoru sa radnicima Ulan-Udeskog avijacionog kombinata rekao da je Rusija osam godina pokušavala da ubedi partnere da mirnim putem reše problem Donbasa, ali da su ih „vukli za nos“, prenosi Gazeta.ru.

„Osam godina pokušavamo da ubedimo naše takozvane partnere da mirnim putem rešimo problem Donbasa, a sada se ispostavilo da su nas samo prevarili, a sve je to dovelo do sadašnje situacije“, rekao je predsednik Rusije.

Putin je ranije na sastanku sa radnicima Ulan-Udeskog vazduhoplovnog kombinata rekao da se Rusija oslanja na stanovništvo koje govori ruski i na one ljude u Ukrajini koji sebe smatraju delom „velikog ruskog sveta“.

Kako ističe, nacionalizam u Ukrajini podgrevan je odavno iz pravca Zapada. Neophodno je pokazati da je rusko društvo konsolidovano i pribrano, protivnik će to videti i pobedićemo u specijalnoj operaciji, izjavio je Putin.

(Foto: Printskrin Gazeta.ru)

Prema njegovim rečima, ako se pogleda u istoriju, nacionalizam je u Ukrajini počeo da se razvija još tokom 19. veka. Podgrevan je prvo iz Poljske, a potom uz Austrougarske tokom Prvog svetskog rata. Putin je dodao da su posle Drugog svetskog rata oni koji su sarađivali s Adolfom Hitlerom i nacistima, odlazili iz Ukrajine u Evropu, ali najviše u SAD i Kanadu.

„Da bismo ubrzali dolazak mira i stabilnosti, moramo, naravno, da ispoljimo konsolidaciju našeg društva, moramo biti pribrani. Samo u tom slučaju, kada protivnik vidi da je naše društvo jako, pribrano iznutra, konsolidovano, u tom slučaju će se bez sumnje dogoditi ono čemu težimo“, rekao je Putin.

Ruski predsednik je, takođe, rekao da se Rusija oslanjala na one koji su sebe smatrali delom ruskog sveta u Ukrajini, ali da je posle 2014. godine počelo fizičko istrebljenje svih koji su se zalagali za normalne odnose Kijeva i Moskve.

„Mi smo strpljivo decenijama pokušavali da uspostavimo normalne odnose sa savremenom ukrajinskom državom. Situacija se principijelno izmenila 2014. godine, kada je po nalogu Zapada došlo do državnog prevrata. Mi smo se oslanjali ne samo na ruskojezično stanovništvo, tamo je u suštini sva zemlja ruskojezična, oslanjali smo se na one koji su sebe smatrali delom velikog ruskog sveta, koji su sebe smatrali delom naše kulture, jezičke sredine, smatrali sebe delom naše zajedničke tradicije, mi smo se na te ljude oslanjali“, rekao je Putin.

Predsednik je podsetio da je Kijev počeo da proganja one koji su se zalagali za razvoj odnosa s Rusijom.
„Posle 2014. godine pšočelo je prosto fizičko istrebljenje svih koji su se zalagali za razvoj normalnih odnosa s Rusijom – javne ličnosti, novinare su ubijali na ulici. Setimo se šta se dogodilo u Domu sindikata u Odesi, kada su ljude žive spalili“, podsetio je ruski predsednik.

Putin je istakao da je za Zapad kao protivnika Rusije reč o poboljšanju geopolitičkog statusa, dok je za Rusiju reč o borbi za ljude i za opstanak ruske državnosti.

„Ako je za naše, takozvane, zapadne partnere, današnjeg protivnika – može se sada to otvoreno reći – stvar u poboljšanju geopolitičkog položaja, onda za nas, imam u vidu elu predistoriju poslednjih nekoliko godina, osam do deset, sve što se događa nije prosto poboljšanje nekakvog geopolitičkog položaja. Za nas je to, kao prvo, borba za naše ljude koji žive na tim teritorijama“, rekao je Putin, naglašavajući da se Rusija bori za postojanje same državnosti.

Predsednik Rusije je istakao da su fundamentalne osnove stabilnosti Rusije mnogo čvršće nego što bi iko ranije pomislio, posebno ističući zapadne kompanije koje, kada su napuštale Rusiju, nisu očekivale da će ih tako lako zameniti ruski biznis.

„Kada su zapadne kompanije odlazile od nas, mislili su da će se sve odmah srušiti, ali ništa slično se nije dogodilo. Učesnici ekonomske delatnosti u Rusiji su porasli, ojačali, imaju svoj nivo kulture, svoje uspostavljene veze u celom svetu. Oni su lako i jednostavno zamenili one koji su otišli“, rekao je Putin i dodao da proizvodnja u segmentu malog i srednjeg biznisa raste, a da se tržište popunilo robom državnih proizvođača.

Preuzeto sa: https://www.in4s.net/putin-osam-godina-pokusavamo-mirnim-putem-da-resimo-problem-donbasa/

Podelite sa drugima:

Povezani članci

0 0 glasovi
Glasanje za članke
2 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ime
Ime
8 meseci pre

Dok Putin drzi “patriotske” govore u sferi podvale geopolitike, u pozadini se Rusija pretvara u digitalni logor. Ekonomski kolaps je nephodan arhitektama novo”normalnog” kako bi masama nemetnuli novi finansijski sistem digitalnog novca. Posle pLandemije rat u Ukrajini dolazi kao kec na desetku za ostvarenje planova globalista i s njihove strane je i orkestriran. Ruska “vlada” uveliko radi na uvodjenju QR kodova u javni zivot gradjana, a i “ruska” centralna banka od Aprila pocinje sa testiranjem digitalne rublje. Za ocekivat je da ce bankari koji zakulisno vladaju svetom u vrlo brzom roku ukloniti fizicki novac, kako bi sve bilo preuzeto od strane globalnog digitalnog sistema. Za provedbu takvih planova potrebno je kontrolisano urusiti postojeci sistem pLandemijama, ratovima, upotrebom HAARP-a… Generisanje maksimalnog ekonomskog i socijalnog haosa, te uspostava novog sistema pod maskom zelje za pruzanjem pomoci u vidu “besplatnog” univerzalnog dohodka-problem-reakcija-“resenje”

слободан млинаревић
слободан млинаревић
8 meseci pre
Odgovor za  Ime

Koja je veza ovog komentara sa objavljenim materijalom?