MILOVAN ŠAVIJA: KANIBALIZAM  KAO HRANA I LEK

MILOVAN ŠAVIJA: KANIBALIZAM  KAO HRANA I LEK

.  U bliskoj budućnosti predviđa se da bi kanibalizam jednim udarcem ubio dve muve i tako  „spasio“ planetu?!  

. Pod izgovorom da spasimo navodno ugroženu planetu zakulisni centri moći raznim  izmišljotinama  i falsifikovanim naučnim modelima  od nas stvaraju žrtve.  Jedan od načina je ishrana, tj. napuštanje  upotrebe mesa u ljudskoj ishrani i uvođenja  veštačkog mesa, korištenje raznih vrsta insekata ali i  upotreba ljudskog mesa kao zamene za meso  domaćih životinja.

. Da li će se možda ljudi poput domaćih životinja uzgajati na farmama

Onaj projekat izmišljenih klimatskih promena, koji se već nekoliko decenija sprovodi pod preciznom dirigentskom palicom onih tajanstvenih zakulisnih centara moći,  kao da je poslednjih nekoliko godina ušao u finalnu fazu. Kao što je poznato u njegovoj realizaciji korišteni su i još uvek se koriste lažni i falsifikovani naučni modeli, koje nažalost bez mnogo razmišljanja podržavaju i mnogi naučnici sa titulama i profesorskim položajima, što kod one laičke javnosti stvara dojam verodostojnosti i ozbiljnosti. A toj ozbiljnosti doprinosi i čitav kompleks izmišljenih opasnosti prouzrokovanih tom promenom klime, a koje imaju svrhu širenja straha i zabrinutosti pod čijim plaštom će se taj plan lakše ostvariti. Ali ne samo taj plan, nego i mnogi drugi planovi koji se istovremeno sprovode. A da bi se ta izmišljotina učinila u potpunosti realnom izmišljaju se i razne nove navike i trendovi u pojedinim aspektima života i stvarnosti, uz pomoć kojih bi se trebala spasiti navodno ugrožena planeta.

Jedan od tih aspekata podvrgnutih transformaciji putem uvođenja novih navika i trendova je i ishrana. Nakon nagoveštaja napuštanja proizvodnje i upotrebe mesa u ljudskoj ishrani, to jest postepenog ukidanja stočarstva kao grane poljoprivrede, te njegove zamene veštačkim mesom i korištenjem raznih vrsta insekata, nedavno je kao najnoviji prehrambeni hit svečano najavljena i upotreba ljudskog mesa kao zamena za ono dobijeno od domaćih životinja. Jedan od inauguratora tog hita je uvaženi profesor sa Stokholmske škole za ekonomiju, Magnus Soderland, koji je pre neki dan kao gost u jednoj televizijskoj emisiji samouvereno savetovao čovečanstvu da se probudi i prihvati ideju kanibalizma kao jedno od rešenja za  gorući problem klimatskih promena.

Ljudsko meso, tvrdi on, je daleko pogodnije od klasičnog mesa i mlečnih proizvoda kada se radi o zadovoljavanju čovekovih nutricionističkih potreba, naročito ukoliko snabdevanje tradicionalnom hranom postane ugroženo zbog globalnog zagrevanja. Prema Soderlandu treba što pre početi razgovarati o jedenju ljudskog mesa, kako bi se ta ideja destigmatizovala. On veruje da bi se javnost uz pomoć odgovarajuće promocije trebala učiniti prijemčivom za kanibalizam, ili, prema njegovim rečima, „onaj pravi izbor” što se ishrane tiče.

On u stvari tu ideju zastupa još odavno. Kada su ga na Gastro samitu, održanom 2019. godine, upitali da li bi se on lično opredelio da jede ljudsko meso, Soderland je odgovorio da je on svakako otvoren za tu ideju. On je tom prilikom tvrdio da je 10% prisutnih spremno da proba ljudsko meso. „Mada osećam neku vrstu oklevanja, ipak nisam konzervativan što se te ideje tiče i otvoren sam da ga barem probam.” rekao je Soderland iste godine u jednoj emisiji na švedskoj stanici TV4. Očigledno je da se od tada njegova opredeljenost za uvođenje ljudskog mesa u redovnu ishranu još više učvrstila. 

Tokom jednog panela pod nazivom: „Možete li zamisliti da jedete ljudsko meso”, na kojem je govorio, Soderland je promovisao i onu sve popularniju globalističku „agendu” o jedenju insekata, tvrdeći da bi ljudi svakako trebali da se što pre naviknu da jedu insekte, ukoliko žele da pomognu planeti. On je tom prilikom također sugerisao da se samo po sebi nameće i korištenje u ishrani i mesa svojih uginulih ljubimaca, umesto što ih sahranjuju ili kremiraju, i to, naravno, u cilju smanjenja globalnog zagrevanja.

Pop pevačica Keri Peri također smatra da kanibalizam svakako predstavlja naprednu ideju za čovečanstvo. Ona je nedavno tvrdila da je ljudsko meso zaista najbolje od svih i da kanibalizam nezasluženo ima negativnu reputaciju. Ona također tvrdi da je kanibalizam daleko popularniji nego što se inače smatra, dodajući da ona zna mnogo ljudi iz Holivuda koji su uvereni da je ljudsko meso apsolutno najbolje  meso na svetu. Keti, koja je odgojena u religioznoj porodici, odlučno osuđuje one koji se protive kanibalizmu, uključujući i gadljive Hrišćane sa njihovim licemernim moralnim vrednostima. Keti Peri, koja je očigledno već postala kanibal ili ljudožder, smatra da je ljudsko meso „super zdrava i dobra hrana za vas”.

Ugledne novine The New York Times, predstavljaju još jednog strasnog zagovornika i promotera kanibalizma. Na njegovim stranicama je prethodnih godina objavljeno nekoliko  članaka u kojima se destigmatizuje upotreba ljudskog mesa. Sa tom praksom su nastavili, tako da se nedavno, krajem jula 2022. pojavio još jedan prilog na tu temu.

Međutim, toj promociji ljudožderstva usprotivili su se i mnogi levičari, što je pokazala prava lavina negativnih komentara na onoj ozloglašenoj društvenoj platformi ekstremne levice zvanoj Tviter. Jedan od njih je skrenuo pažnju da je još od 1920. godine poznato da kanibalizam uzrokuje onu opasnu bolest ludih krava. „To je u najkraćem istina o kanibalizmu. Ako krava jede kravu dobiće na kraju bolest ludih krava, poznatu i pod nazivom prion ili Krojcfeld-Jakobova bolest.”

Postoji nekoliko varijanti te bolesti, ali u suštini to je jedna bolest. Ona uništava mozak tako da obolela osoba na kraju poludi. Naravno, da onaj ugledni američki Centar za kontrolu bolesti (CDC) zvanično osporava da postoji veza između bolesti ludih krava i Krojcfeld-Jakobove bolesti. U prkos tom osporavanju već dugo vremena mnogi ugledni virusolozi, a među njima i dobitnici Nobelove nagrade, tvrde da ta opasna bolest može ubiti zaraženog za manje od godinu dana, dok se sa nekim varijantama može živeti malo duže, ali sa bilo kojom varijantom relativno brza smrt je neminovna. 

Zaključak

Iz svega izloženog jedino nije jasno odakle su promoteri ljudožderstva zamislili da dobavljaju meso. Da li iz klaonica, kao što je bio slučaj sa onim klasičnim mesom dobijenim od domaćih životinja, ili možda od prethodno na neki drugi način umrlih ljudskih bića? I još jedno otvoreno pitanje visi u zraku: da li će se možda ljudi poput domaćih životinja uzgajati na farmama? 

Ali, kako se može naslutiti, na bilo koji način da se dođe do mesa, ta kanibalistička ideja se čini zaista genijalnom, pošto će se njeni planeri istovremeno rešiti i onih pojedenih, ali i onih novokomponovanih ljubitelja ljudskog mesa, koji su one prve pojeli, jer će i oni na kraju umirati od Krojcfeld-Jakobove bolesti. Kako bi se reklo: jednim udarcem ubiće dve muve. Ili još bolje: jednim udarcem spasiće planetu od globalnog zagrevanja i viška beskorisne populacije. Tako da bi se na kraju ona depopulacijska „agenda” mogla završiti i pre nego što je planirana.

Podelite sa drugima:

Povezani članci