Svinje na adresi Proleterska 23, Novi Sad,…

Poštovana/i,

Pre par dana sam sa Vama stupio u kontakt telefonom vezano za problem koji imam ja, kao i sve komšije u okolini.

Naime, jedan od komšija vlasnik je nekoliko stotina svinja na adresi Proleterska 23, Novi Sad, naselje Klisa. Svinje drži u neadekvatnim uslovima, a fekalije izliva u otvorene jame koje je iskopao delimično na svom posedu, delimično na javnoj zelenoj površini. Nesnosan smrad od svinja i njihovih fekalija širi se celim naseljem, a pojavila se i velika količina muva i komaraca. Često nagomilava količine pomija kojima ih hrani, pa se dodatno širi i smrad uskislih pomija. Takođe dok ih hrani, a često i noću, čuju se strašni krici i urlici velike količine svinja.

Zbog ovog problema veliki deo naselja ne može normalno da živi, ne može se normalno disati, što posebno smeta, između ostalog i meni, astmatičaru sa teškim oboljenjem astme. Prozori se ne mogu normalno otvoriti a da smrad i insekti ne uđu u prostorije. Život u našoj okolini postaje gotovo nemoguć, i zbog tolike količine otvorenih fekalija, čije fotografije šaljem u prilogu, zabrinuti smo za zdravlje nas i svoje dece. Posebno nas brine jer se pre par godina pojavila kuga među svinjama pomenutog vlasnika. Nakon spaljivanja i dezinfikovanja objekata, dobio je zabranu za uzgoj svinja na teritoriji grada, u gradskoj zoni, ali je on opet obnovio stočni fond.

Bez obzira kojom brzinom će se rešavati problem uzgoja svinja na pomenutoj adresi, posebno molim da se što pre uklone pomenute otvorene jame u kojima su nagomilane fekalije, jer se plašimo zaraza kako je došlo toplo vreme, i dolazi do jakih isparenja fekalija.

Molio bih Vas da nam pomognete jer smo već postali nemoćni. Iz nekih razloga gradske vlasti ne reaguju, iako smo pisali i peticije i žalbe veterinarskoj, komunalnoj inspekciji, i obraćali se gradskim vlastima, konkretno, pomoćniku gradonačelnika za komunalne poslove.

Unapred Vam se zahvaljujem, i molim za pomoć, jer više zaista ne znamo kome da se obratimo, a naš život u ovim uslovima postaje nemoguć!

Nadam se brzom odgovoru i pomoći, jer kako kreću vrućine sve postaje još gore.

Srdačno Vas pozdravljam,

Novo Tešić

Proleterska 27 21000 Novi Sad

tel. 065 581 50 50

 

Podelite sa drugima:

Povezani članci