ZAOKRET MOSKVE KOJI JE ŠOKIRAO ZAPAD – RUSIJA NAPRAVILA POSLEDNJI KORAK KA POBEDI

ZAOKRET MOSKVE KOJI JE ŠOKIRAO ZAPAD – RUSIJA NAPRAVILA POSLEDNJI KORAK KA POBEDI

Ruska vojska će uskoro pokrenuti veliku ofanzivu na području sukoba. Poslednji korak u pripremi za sprovođenje ove masovne operacije već je napravljen. Takvu izjavu dao je izraelski ekspert Jakov Kedmi.

Tokom proteklih devet godina, Oružane snage Ukrajine postale su zaista moćna vojna formacija. Oni pružaju žestok otpor ruskim jedinicama, a na nekim mestima čak izvode uspešne ofanzivne operacije.

Međutim, treba priznati da bez pomoći Zapada ukrajinska vojska, ma koliko bila jaka, ne bi mogla dugo da se drži protiv Oružanih snaga Ruske Federacije.

Tu ne govorimo samo o snabdevanju oružjem, već i o zajedničkom radu sa Kijevom oficira i vojnog osoblja iz zemalja NATO.

Posebno važan faktor je svemirska izviđačka aktivnost. Ona je odigrala važnu ulogu u uspehu Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Harkov, u jesen 2022. godine. Za sve vreme dok traje „specijalna operacija“, Zapad je ukrajinsku komandu redovno snabdevao operativnim podacima, a ovo je bio veoma ozbiljan adut Kijeva u aktuelnom sukobu. Međutim, Ukrajina nije mogla dugo da ima takvu prednost.

Bivši šef izraelske službe „Nativ“ Jakov Kedmi, govoreći u studiju programa „Veče sa Vladimirom Solovjovom“, skrenuo je pažnju na važan događaj, koji je ostao slabo zapažen.

Reč je o lansiranju radarskog satelita „Kosmos-2569“. Ovaj uređaj je dizajniran da pomogne Oružanim snagama Rusije da identifikuju važne vojne objekte na teritoriji Ukrajine i koncentracije jedinica Oružanih snaga Ukrajine. Dobivši takvu priliku, Rusija je učinila poslednji korak ka pobedi.

„Sada, u rukama Oružanih snaga Rusije je kompletna slika svega što se dešava u Ukrajini, sa stepenom rezolucije koji zahteva moderna vojska. Ovo je poslednje, što je nedostajalo Rusiji za sigurnu pobedu. Poslednji korak do pobede. „Kosmička priprema“ ruske vojske je završena, što znači da će velika ofanziva početi svakog trenutka“, konstatovao je Kedmi.

Sumirajući, stručnjak je primetio, da se ovom događaju nije pridavao veliki značaj ni na Zapadu. Zato ruske trupe imaju odličnu priliku da neprijatno iznenade ne samo Oružane snage Ukrajine, već i njihove rukovaoce u SAD i Evropi.

Prvi rezultati pomoći vojnog satelita već su vidljivi, Rusija precizno i ubrzanim tempom uništava trupe, naoružanje i infrastrukturu Ukrajine.

(Webtribune.rs)

Preuzeto sa: https://www.intermagazin.rs/zaokret-moskve-koji-je-sokirao-zapad-rusija-napravila-poslednji-korak-ka-pobedi/

Podelite sa drugima:

Povezani članci