STIHOVI VLADANA RAKIĆA  ZA PONETI U SRCU

STIHOVI VLADANA RAKIĆA  ZA PONETI U SRCU

Vladan Rakić u RTS – Klubu: Od   „Blagoglasja i svetloznačja“ „Fragmenti vremena“ do „Presvlačenje tišine“.

(Vladan Rakić )

Gospodin   Božidar Vitas je na svom Fb nalogu napisao:

U RTS – Klubu u zgradi Radio Beograda, 2. marta 2023. godine, predstavljene su 3 nove knjige Vladana Rakića „Blagoglasja i svetloznačja“ (Filip Višnjić, 2021); „Fragmenti vremena“, 3. izdanje (Književno društvo „Sveti Sava“, 2021), i „Presvlačenje tišine“ (Pešić i sinovi, 2022).

O autoru i njegovom delu kazivali su profesor dr Boško Suvajdžić, profesor dr Tiodor Rosić i Vesna Pešić, izdavač.

Poeziju Vladana Rakića kazivali su dramski umetnici Ivana Žigon i Branislav Lečić dok je profesor Tanja Olujić maestralno svirala violinu.

Na kraju programa, pojac Ljuba Manasijević, otpevao pesmu posvećenu Kosovu i Metohiji.

Ovo veoma uspelo književno – muzičko veče vodila je Svetlana Sretenović, dramska umetnica.

Vladan Rakić je član UKS i Saveza pisaca Nemačke. Od 1990. godine, živeo je i radio u Berlinu, gde je završio postdiplomske studije na Filmskoj i TV akademiji i izveštavao za Večernje novosti, RTS, Dojče vele, bio glavni urednik berlinske TV Delte. Od 2006. godine živi u Beogradu.

Objavio je 37 knjiga. Dobio je 24 književne nagrade, od kojih su među najznačajnijim: „Zlatna značka“ KPZ Srbije (2005) i „Zlatni beočug“ KPZ Beograda (2011)….

Sa nekoliko svetlopisa pokušaću da dočaram kako je to izgledalo.

HVALA gospodinu Vitasu za ovu informacijhu.

U svakom slučaju bilo je to, za  današnje vreme, retko veče ispunjeno emocijama . Utisak je ,a mi koji poznajemo Vladana Rakića i njegovu poeziju ,znamo da  je to više od utiska  (utisak često vara), stvaralaštvo kao  istina  koja  se slobodno može nazvati gnezdom i uzgajalištem lepih i retko  vrednih  osećanja. Od patritizma do ljubavi.

Podelite sa drugima:

Povezani članci