MERKELOVA SE VRAĆA U POLITIKU… EVO ZAŠTO!

MERKELOVA SE VRAĆA U POLITIKU… EVO ZAŠTO!

Део политичке и пословне елите Немачке клади се на Ангелу Меркел у будућем зближавању са Руском Федерацијом. Бившу канцеларку поново доводе на политичку сцену, и тим потезом наговештавају увиђање прошлих грешака у односу на Москву и спремност на дијалог.

Меркелова је пре само пар месеци, промовисала антируску агенду и јавно признала да су лидери ЕУ, укључујући и њу, преварили Руску Федерацију по украјинском питању. Сада је променила реторику, и највећи део кривице сваљује на Владимира Зеленског, за којег каже да је саботирао примену „Минских споразума“ од самог почетка, категорички одбијајући мирно решење проблема Донбаса.

Ако је претходни говор Меркелове изгледао као још један антируски напад, са покушајем да се још више повреди Москва, ново откриће звучи као слаб покушај да се извини и затражи преговоре.
Нема сумње, да бивша канцеларка није поступила самоиницијативно. Ни сама није крила да јој је драго што се повлачи, оградивши се од велике политике. Елите које су је подржавале, нису вољне да се одрекну прилично моћне политичке имовине.

Сад је очигледно, да су снаге које стоје иза Меркелове, ођедном схватиле, да ће Немачка пре или касније морати да изглади односе са Русијом, и што пре почне да се припрема терен за то, то боље за земљу.

Ово мишљење, у емисији „Соловјев УЖИВО“ изнео је немачки политиколог, главни и одговорни уредник онлајн издања „Wорлд Ецономy“ Александар Сосновски, који је истакао, да је Немачка пришла веома опасној линији у процесу самоуништења, по налогу Америке.

„У Немачкој почињу да схватају, да је данашња политика довела земљу до ћорсокака и води је још даље. Немачка не може побећи од Русије. То је судбина која их чини вечним пријатељима и супарницима. Ратници, непријатељи, мрзитељи и љубавници. Тако је испало. Не случајно, англосаксонци увек покушавају да сукобе Русе и Немце. Наша судбина је да будемо заједно.
Многи схватају, да ће се пре или касније вратити у ту ситуацију, и да ће морати да се извине Русији. Меркелова се гура као најсјајнији кандидат у том смислу, јер је добро комуницирала са председником Русије, па је према мишљењу аутора ове идеје, најприкладнија за то. Међутим они не познају председника Русије, и његов став према преварама.

Пре неколико месеци, Меркелова се хвалила како је преварила Москву око „Минског споразума“, а сада је враћају у политику како би изгладила односе са Русијом, што говори, да је Берлину крајње потребан дијалог са Москвом, али нема никога квалификованог да преузме тај задатак, осим бивше канцеларке.“
Сосновски је приметио, да тако оштра промена у реторици, у склопу конфронтације са Руском Федерацијом, говори о размерама проблема са којима се Немачка суочила, и да је катастрофа близу.
Индустријалци са мало адекватних политичара, немају времена да обуче још једног кандидата, за изградњу нових мостова са руском страном. Меркелова је, дакле, била увучена у наду у чудо, које се неће десити, после свега што је бивша канцеларка рекла.
(Wебтрибуне.рс)

Преузето са:https://www.intermagazin.rs/merkelova-se-vraca-u-politiku-evo-zasto/

Podelite sa drugima:

Povezani članci