Grenel: Zašto novinari dozvoljavaju Salivenu i Blinkenu da lažu o trupama na KiM?

Grenel: Zašto novinari dozvoljavaju Salivenu i Blinkenu da lažu o trupama na KiM?

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel upitao je danas zašto novinari u Beloj kući dozvoljavaju savetniku za nacionalnu bezbednost Džejku Salivenu i portparolu Bele kuće Džonu Kirbiju da lažu o nagomilavanju trupa na administrativnim prelazima između centralne Srbije i Kosova i Metohije.

„Zašto novinari Bele kuće dozvoljavaju Salivenu i Kirbiju da lažu o nagomilavanju trupa između Kosova i Srbije“, naveo je Grenel na društvenoj mreži X (Tviter), komentarišući tekst objavljen na portalu „Pavlović tudej“ pod naslovom: „Predsednik Srbije odbacio tvrdnje Bele kuće: Slanje trupa na administrativnu liniju Kosova je čista laž“.

Grenel je juče optužio američkog državnog sekretara Entonija Blinkena i Salivena da su plasirali lažne informacije o raspoređivanju srpskih vojnika administrativnim prelazima sa KiM i istakao da postoji smanjenje, a ne nagomilavanje broja vojnika, piše Sputnik.

Ukazao je da je prošle godine bilo 14.000 srpskih vojnika, da ih je danas 7.500, a do ponedeljka će, kako je naveo, biti 4.000 na administrativnim prelazima.

Podelite sa drugima:

Povezani članci