Evropa čeka „istragu“

Evropa čeka „istragu“

Manastir Banjska (Foto: Filmske novosti)

Piše: Jovan Lakićević

U pravoj poplavi idiotskih izjava i saopštenja, domaćih i inostranih, najsmješnija je ona koja se poziva na „istragu“ povodom potonjih krvavih događaja u „Malenoj Banjskoj kraj Kosova“…

Uzgred, Banjska nije bila dio Kosova ni u vrijeme Strahinića i Kosovskog boja, ali sada jeste! Zahvaljujući srpskim izdajnicima, poput Pere Konja, Brozovog poslušnika, koji je čitavu Opštinu Leposavić, pedesetih godina poklonio Kosmetu, kao što je, nekako istovremeno, čuveni Ukrajinac Nikita H. poklonio Krim Ukrajini!

Elem, da se vratim početku ove priče. Čiju istragu čeka Evropa(ska) unija, da bi, možda, iznova, uvela sankcije Srbiji?

Pa svoga favorita, izvjesnog Aljbina Kurtija ( do nedavno Kurtovića!), koji je, trenutno na čelu njihovog nedonoščeta, zvanog Republika Kosovo!

Da budem do kraja iskren, nikako ne mogu da se načudim nebrojenim srpskim političkim ajvanima, koji i danas pominju nekakvu Međunarodnu zajednicu. Očito je da misle na zemlje NATO saveza, koji nam je, koliko juče, razbio zemlju i izazvao međunacionalne ratove koji, kao što je slučaj sa Kosmetom i Šiptarima, još traju?

Naši aktuelni političari godinama se čude zbog „dvostrukih standarda“ njihove „Međunarodne zajednice“. Pa zar nam upravo oni, dragi moji zemljaci, nijesu, na čelu sa SAD, amputirali Kosovo i Metohiju?

Pa sad mi, od tih istih, očekujemo nekakvo zakašnjelo pravo i pravdu i odgovarajući tretman, kad je riječ o mnogo rabljenom suverenitetu kad je u pitanju, recimo, Ukrajina!

E, moji nebrojeni politički blesani! Zar zaista ne vidite, poslije toliko godina, s kim imamo posla? Ili im, naprosto, na ovaj, ili onaj način – služite?

Ne bih , u ovoj prilici, da govorim o tzv briselskom (ne)Sporazumu, koji je, uz asistenciju SAD iz „gluve sobe“, Kurtijevom Kosovu obezbijedio sve funkcije države na prostoru Kosmeta, jer sam to učinio više puta ranije na ovom Portalu.

Mogu iznova da postavim pitanje: zašto on, poslije svega što nam se dešavalo, nije poništen (a bilo je toliko prilika!) i zašto nije proglašena okupacija Kosmeta? Znam da odgovor nikad neću dobiti…

Nego, da se vratim na pitanje „istrage“. Zar zaista neko ozbiljan misli da će tu biti nekakve vjerodostojne istrage šta se prije pet dana, u poponoćnim časovima, a i sjutradan, desilo u Banjskoj?

Srpskoj strani tu pristup nije dozvoljen! Euleks i Kfor čekaju da njihovi favoriti, Šiptari, objave izvještaj(!?) Nije nego!

Nije teško predpostaviti kakav će biti nalaz režima koji je osudio na godinu dana zatvora predsjednika ne znam ni koje srpske opštine na Kosmetu, zbog izjave da je Račak bio unaprijed smišljena konstrukcija CIJAe za bombardovanje Jugoslavije.

Samo vi, domaća i inostrana gospodo, čekajte izvještaj Kurtijeve „istrage“…

Lično mislim, a znam da nijesam usamljen, da je ovako nešto u Banjskoj mogla da smisli samo neka teška možda izdajnička srpska budala, da ne spominjem imena, ili plaćenik Emajl siksa! I zato me ne čudi što se u provaljenoj porti manastira kralja Milutina, mogao čuti engleski jezik!

Pa zar u enleskom Parlamentu, prije dvije nedjelje, ovakva akcija nije najavljena?

E, moje srpske naivčine! Samo vi čekajte izvještaj Kurtijeve „istrage“, ne znajući da su vam i one Kurtijeve takse, koje su Srbiju koštale milijardu evra, uveli – Englezi! Odnosno, njihov tim u Prištini.

Kao srpska naivčina, ne mogu da ne spomenem brzometnu sahranu albanskog policajca, za koga se ne zna ni ko ga je ni kada, brzometno ubio. Dakle, bez ikakve forenziče obrade. A da se srpski ginjenici u stradanju od snajpera u navodnom sukobu još ne mogu da sahrane pošto su i dalje u nekim šiptarskim mrtvačnicama!

Šiptarski policajac Bunjaku i da lje je žrtva „srpskih napadača, terorista“. A i dalje se ne zna koga su srpski „teroristi“ napadali u čisto srpskom selu Banjskoj u dva sata poslije pola noći!

I kako oni, ko su bili branioci srpskog praga u Banjskoj, mogu biti u svim svjetskim medijima, označeni kao „napadači“!

Napadači, koga i čega?

Ako se zna, a zna se, da je nakon postavljana „prepreka“ na seoskom putu do Banjske, od dva kamioneta, od kojih je jedan bio vlasništvo nekog Šiptara iz Podujeva, a drugi, ako sam zapamtio nekog Slovenca, došlo do vatrenog okršaja Šiptara i Srba, sve ostalo je ostalo nejasno.

Počev od toga kako se u okruženju šiptarske policije od 46o dugih cijevi u roku od pola sata, našlo tridesetak navodno naoružanih Srba, koji su se pred tolikom vojnom silom razbježali po okolnim šumarcima. Ko je, kada i odakle započeo pucnjavu, o tome nema ni riječi!

Kako smo čuli, vojnici Euleksa i Kfora, bili su posmatrači! Znam jedino da je odnedavno tamo, na Kosmetu, smješten turski bataljon, dakle vojnici zemlje koja je poklonila prije nekoliko mjeseci, dosta oružja Kurtiju i njegovoj bratiji. Da su Enlezi, takođe nedavno, tamo smjestili svoje „mirovnjake“ Gurke i da su upravo izrazili želju da tamo pošalju brigadu od 3.500 ljudi. Čudno, ili, možda nije?

Pošto se ne razumijem u zaduženja Euleksa i Kfora, znajući jedino da su to nama drage i naklonjene NATO ispostave, mogu da pretpostavim da su izginuli i ranjeni Srbi u Banjskoj možda bili žrtve naših viševjekovnih „prijatelja“ Engleza i njihovog Emajl siksa. Ko im je bio veza, ili posrednik u ovoj zločinačkoj igri, možda nećemo nikad saznati.

Važno je da su izginuli, ranjeni, ili pohapšeni Srbi proglašeni za nove teroriste. I „napadače“, kako ih zovu i na srpskim medijima! Još da nam je rečeno, od g. Kurtija i ostalih, koga su to ovi naši nesrećnici napadali u ponoćnim satima, na domak svoga sela Banjske? Slučajne prolaznike, Šiptare?

Shvatajući koliko će potonja akcija Šiptara i njihovih sponzora u Banjskoj koštati Srbiju, ne bih dalje širio priču.
A što se tiče spomenute šiptarske „istrage“, o njoj, da ponovim, mislim isto što i vi , dragi moji usamljeni pratioci!

Izvor: https://www.in4s.net/evropa-ceka-istragu/

Podelite sa drugima:

Povezani članci