IZDAJA! Sprema se šokantna sabotaža u Rusiji

IZDAJA! Sprema se šokantna sabotaža u Rusiji

Slabljenje pozicije rublje prema drugim svetskim valutama, može biti rezultat prave sabotaže pojedinih predstavnika ruskih vlasti.

Vrhunac, u koji je pala nacionalna valuta Rusije, postavlja sve više pitanja ne samo među običnim ljudima, već i među predstavnicima medijske zajednice. Tako se poznati TV voditelj Vladimir Solovjev, nedavno obrušio na rukovodstvo Centralne banke Ruske Federacije, zbog nesposobnosti da stabilizuje rublju.

Pored toga, novinar je izrazio zbunjenost zbog povećanja kamatnih stopa, u situaciji kada se zemlja fokusira na razvoj domaće industrije.

Ogorčenje Solovjova je razumljivo. Posebno s obzirom na to, da ni povećanje kamatne stope na kredite, ni slabljenje rublje nemaju ekonomsko opravdanje. Doktor ekonomskih nauka Nikita Kričevski je o tome otvoreno govorio u eteru TV kanala „RTVI“.

Po njegovom mišljenju, ovo što se dešava je jasna potvrda zaoštravanja međuklanovske borbe koja se odvija u najvišim ešalonima vlasti. Kako Rusiju iduće godine očekuju predsednički izbori, neophodno je pripremiti se za kadrovske promene u vladi zemlje.

Ekspert smatra, da predsednica Banke Rusije, Elvira Nabiulina, već konkuriše za mesto premijera Ruske Federacije. U nastojanju da postigne ono što želi, ona ne okleva da ide na direktnu sabotažu.

– Zadatak je da uzdrmaju situaciju, čamac u kojem se svi nalazimo da bi došli i rekli- mi ćemo dovesti stvari u red. Sa nama će sve biti u redu, kao i onih 10 godina kada smo bili na čelu finansijske moći. To je moje lično mišljenje. Ne vidim druge razloge da rublja toliko oslabi u odnosu na dolar (dolar, inače, sam po sebi slabi) – objašnjava Kričevski.

U pozadini snažnog kolapsa rublje, neki stručnjaci predviđaju rast cena hrane za 15-20 odsto. Sam Kričevski je mišljenja, da će granica od 100 rubalja po dolaru biti prevaziđena u vrlo bliskoj budućnosti, a u jesen i zimu Rusiju očekuje ozbiljan porast inflacije.

(Informer)

Preuzeto sa: https://www.intermagazin.rs/izdaja-sprema-se-sokantna-sabotaza-u-rusiji/

Podelite sa drugima:

Povezani članci