Ništa nam nije al’ leka nam nema

Ništa nam nije al’ leka nam nema

АУТОР:Драгиша Чолић

Мислили, мислили, па смислили – идемо да бојкотујемо Скупштину! Како – тако што ћемо тамо правити лом: пиштаљке, свирајке и остале дуваљке, пароле, трансопаренти, лупање – и буквално и вербално, вика , галама … свашта ћемо да им радимо. Има да буде кул!

Ко су људи који прате преносе скупштинских заседања – у принципу, они који гласају за власт. Они су ваша циљна група. Њима треба да се обраћате – да није у реду да власт стави доношење 25 закона на дневни ред, онако „ђутуре“ са обједињеном расправом и ограниченим временом за размазтрање и примедбе, да у пракси, нема шанси да претставници опозиције уопште и дођу на ред да ишта и кажу о томе, те да је тај метод већ опробана шанса да се у тој гомили предложених закона провуче и нешто што не би смело да прође – на пример, на овом заседању, ребаланс буџета, закон о приватизацији јавних предузећа и ко зна шта још. Наградно питање и за опозицију и за оне који су гласали за њихово усвајање било би бар да их наброје. Ономад су то биле измене закона о планирању и изградњи, ослобађање инвеститора – страних и домаћих, од плаћања накнаде за градско грађевинско земљиште … Овај аутор се не сећа да је за ове власти скупштинска већина одбила усвајање било ког законског предлога – а њу чине посланици коалиције који формирају власт, захваљујући таквом раду Скупштине.

Аргумемт „ко врата“, а једина шанса да и они који гласају за власт тто чују је да се то јасно и гласно каже у Скупштини, како би се и неко од поменутих призвао памети и евентулно, на престојећим изборима прешао на њихову страну. Која вајда да ми који то знамо чујемо у дневнику тв Н1 и НоваС, или на опозиционим митинзима.

Да Вас подсетимо:  Мењајте кадровике

Е ми ћемо те шансе да се одрекнемо и идемо да правимо хаос у Скупштини. Драги опозиционари, ако сте закључили да вам је једино преостала блокада Скупштине, што нисте донели одлуку да напустите таква скупштинска заседања и оставите Орлића, Јованова, Ристићевића и остале епигоне власти да то у Скупштини раде сами између себе, својеручно, левом или десном, како се коме прохте. Баш бих волео да видим да ли би и даље усвајали по 25 закона дневно, без ваљаног разматрања.

Не, ви више волите да будете „кул“, а они што гледају скупштинске преносе и не знају шта то значи – част изузецима, они су вас доживели као лоше ђаке који праве хаос у разреду и не дозволавају да наставник прочита оцене са писменог. Сигуран сам да у једном дану никада нисте изгубили више гласова оних који су почели да се колебају због овога што власт ради, а богами и не само од њих – биће и оних који ће овог пута остати код куће са аргументом – за кога да гласам?

И не само то. Скупштински режисери и водитељи – нарочито онај што опонаша функцију председника, су то знали и да искористе и да злоупотребе. Карактеристичан пример за то је кад је председавајући у јеку најжешћег хаоса нашао да честита нашим спортистима последње успехе, а онда у наставку отпочео да сеири тако што је редом прозивао опозиционе прваке са питањем – да ли ви то звиждите и нашим спортистима.

И би вашар, а на вашару свега и свачега – а богами и усвајање акламацијом свих оних 25 предложених законских предлога, при чему није за занемаривање ни жесток пад рејтинга опозиције у само једном једином дану.

И шта ћете сада – да се жалите Европи! Па они ће вам рећи отприлике исто што су рекли и поводом резултата последњих локалних избора на Косову, хада је неко паметан из Београда инсистирао да Срби не учествују на тим изборима, ови их неколико пута заказивали и отказивали, онда добили абер са запада да их одрже, одржали их, и као резултат добили албанске градоначелнике и у срединама са српском већином, а запад то признао као легално. Срби се буне, а одговор је – нисте изашли на изборе, сачекајте следеће кроз четири године.

Да Вас подсетимо:  И Шешељ разуме да је Вучић на самом крају пута велеиздаје

Кад сам првог дана скупштинског хаоса чуо главни опозициони захтев – избори на свим нивоима, помислио сам да им је коначно дошло из јужних делова мозга у главу да се уједине и победе на изборима, да бих већ другог дана стигле вести о новим поделама – неко некоме украо фејсбук профил – аман људи да ли сте ви нормални.

Имају Енглези једну пословицу – само се будала два пута о исти камен саплиће. Вит о радите стално, у виду занимања, што би правници рекли. Ништа нам није ал’ лека нам нема.

У мом селу има један опанчар.
Што он прави добре опанке !
Обујеш их, попењеш се на солитер
и скочиш са десетог спрата,
ти се разбијеш ко….., а опанцима ништа!

Izvor:https://www.koreni.rs/nista-nam-nije-al-leka-nam-nema/

Podelite sa drugima:

Povezani članci

0 0 гласови
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x