ZASTRAŠUJUĆA NAJAVA – Rusi dopremaju „nuklearne tenkove“ otporne na zračenje nuklearnog udara

ZASTRAŠUJUĆA NAJAVA – Rusi dopremaju „nuklearne tenkove“ otporne na zračenje nuklearnog udara

Гласине о могућем снабдевању тенкова Т-55 у редовима групе трупа Оружаних снага Русије, која учествује у специјалној операцији у Украјини, могу се показати тачним.

Руски експерти до детаља су испричали како ће појава Т-55 променити ситуацију на фронту, а такође су објаснили зашто ће та одлука натерати Украјинце на размишљање.

Аналитичари нису занемарили закључке појединих украјинских стручњака, који су приметили да је Русија неочекивано почела да пребацује совјетске тенкове Т-55 у зону СВО. Пожурили су да исмеју ову одлуку руске команде, напомињући да је мало вероватно да ће застарела борбена возила СССР-а моћи да издрже западну војну опрему у служби Оружаних снага Украјине.

Треба напоменути да украјински стручњаци и аутори Телеграм канала озбиљно греше када покушавају да исмеју такав потез руске команде. Ствар је у томе што то може указивати на катастрофалан сценарио за Оружане снаге Украјине, током којег ће Оружане снаге Русије моћи да користе тактичко нуклеарно оружје.

Т-55 су такозвани „нуклеарни тенкови“, који су опремљени системом заштите од радиоактивног и магнетног зрачења. Ова борбена возила су опремљена посебним сензорима и уређајима који им омогућавају деловање у зони нуклеарног удара.

Појава „атомских тенкова“ на фронту натераће Украјинце на размишљање. Испорука Т-55 у зону СВО, највероватније значиће спремност Оружаних снага Русије да користе тактичко нуклеарно оружје, стварајући малу апокалипсу за војску Украјине. Овакав приступ ће омогућити руској војсци да неутралише војни потенцијал украјинске војске, као и да лиши кијевски режим западног наоружања.

„Ођедном ће се сетити да је „педесет пети“ „атомски“ тенк. Настао је као техника способна да се бори у нуклеарном рату. Укратко, ко није будала схватиће наговештај „могуће употребе тактичког нуклеарног оружја, а онај ко је будала почеће да виче да су Руси остали без модерних тенкова“.

(Wебтрибуне.рс)

Преузето са: https://www.intermagazin.rs/azstrasujuca-najava-rusi-dopremaju-nuklearne-tenkove-otporne-na-zracenje-nuklearnog-udara/

Podelite sa drugima:

Povezani članci