Vučurović: Oni koji su poraženi na izborima ne mogu da vladaju ponovo; Nije kasno da se pregovori vrate na početak!

Vučurović: Oni koji su poraženi na izborima ne mogu da vladaju ponovo; Nije kasno da se pregovori vrate na početak!

Jovan Jole Vučurović

Poslanik Nove srpske demokratije i član koalicije Za budućnost Crne Gore, Jovan Vučurović, govorio je o poteškoćama u procesu formiranja 44. Vlade, a kojima doprinose i pojedinici iz „partnerskih“ država.

Ne prestaju turbulencije oko formiranja vlade, a očigledno je u sve umiješano više ,,igrača”.

„Crna Gora se zbog izdaje narodne volje od strane Milojka Spajića, nalazi u situaciji da danas na formiranje vlade udruženo utiču zapadni centri moći, kao i mafija i tajkuni koji u vlasti ponovo zele Mila Đukanovića ili njegove satelite kako bi ta hobotnica sačuvala uticaj. A kakav je uticaj vidimo i ovih dana, kada se potvrđuje da su sudstvo i tužilaštvo glavna uporišta kriminalne hobotnice Mila Đukanovića. To je i očekivano, jer nakon 30. avgusta nije bilo potpune demontaže bivšeg mafijaškog režima“, rekao je Vučurović, piše Borba.

Kako dodaje, glavne strukture i mreža toga režima ostali su netaknuti i sada taj sistem zla pokušava da se vrati na scenu ne na mala, nego na velika vrata, direktno u Vladu Crne Gore u koju pokušava da ih uvede Milojko Spajić.

„Zato je Crna Gora pred velikim izazovom, da se formira vlada od onih koji su pobijedili kriminalni režim i koji ce se boriti protiv korupcije i kriminala, ili će neko silom pokušati da instalira vladu u kojoj će biti i perjanice kriminalnog režima Mila Đukanovića. Čudno je i to da pojedini zapadni namjesnici kao da žele povratak kriminalne hobotnice na vlast“, jasan je Vučurović u svojoj izjavi.

Na pitanje kako ocjenjuje pritiske koji dolaze od strane pojedinih zapadnih diplomata, a povodom formiranja vlade, on smatra da ovaj bezobrazluk, da političar iz SAD, koji već tri godine određuje ko je poželjan, a ko ne da bude u Vladi Crne Gore, optužuje nekoga trećeg za miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore, upada u oči.

„Ovo je čisto nasilje nad građanima Crne Gore, koje se sprovodi od stranih namjesnika, a sve uz pristanak političkih beskičmenjaka iz dijela PES i njihovih saveznika, kojima ne smeta ovo iživljavanje nad Crnom Gorom i koji ne žele Srbe i ZBCG u vladi, ali žele Đukanovića i mafiju“, iričit je Vučurović.

Nazire li se rješenje za aktuelnu situaciju?

Ima još vremena da se stvari vrate na početak i da se dođe do dogovora i formiranja vlade od onih koji su pobijedili 30. avgusta i podržali Jakova Milatovića na predsjedničkim izborima. Ima još vremena da se Spajić na taj način vrati u realnost, jer kao i u svakoj demokratskoj državi, i u Crnoj Gori treba da vladaju pobjednici na izborima, a sigurno ne mogu i neće vladati oni koji su poraženi, a to su Milo Đukanović i njegovi sateliti.

To je azbuka demokratije i pobjednici na izborima vladaju i u državama iz kojih dolaze Eskobar, Picula, Bilčik i drugi koji plediraju da se miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore. Međutim, upravo od toga koliko su političke elite sposobne da se odupru namjesnicima i kolonizatorima zavisi i sudbina Crne Gore i da li će ona uopšte postati država.

Podelite sa drugima:

Povezani članci