Vučurović: Oni koji su poraženi na izborima ne mogu da vladaju ponovo; Nije kasno da se pregovori vrate na početak!

Vučurović: Oni koji su poraženi na izborima ne mogu da vladaju ponovo; Nije kasno da se pregovori vrate na početak!

Јован Јоле Вучуровић

Посланик Нове српске демократије и члан коалиције За будућност Црне Горе, Јован Вучуровић, говорио је о потешкоћама у процесу формирања 44. Владе, а којима доприносе и појединици из „партнерских“ држава.

Не престају турбуленције око формирања владе, а очигледно је у све умијешано више ,,играча”.

„Црна Гора се због издаје народне воље од стране Милојка Спајића, налази у ситуацији да данас на формирање владе удружено утичу западни центри моћи, као и мафија и тајкуни који у власти поново зеле Мила Ђукановића или његове сателите како би та хоботница сачувала утицај. А какав је утицај видимо и ових дана, када се потврђује да су судство и тужилаштво главна упоришта криминалне хоботнице Мила Ђукановића. То је и очекивано, јер након 30. августа није било потпуне демонтаже бившег мафијашког режима“, рекао је Вучуровић, пише Борба.

Како додаје, главне структуре и мрежа тога режима остали су нетакнути и сада тај систем зла покушава да се врати на сцену не на мала, него на велика врата, директно у Владу Црне Горе у коју покушава да их уведе Милојко Спајић.

„Зато је Црна Гора пред великим изазовом, да се формира влада од оних који су побиједили криминални режим и који це се борити против корупције и криминала, или ће неко силом покушати да инсталира владу у којој ће бити и перјанице криминалног режима Мила Ђукановића. Чудно је и то да поједини западни намјесници као да желе повратак криминалне хоботнице на власт“, јасан је Вучуровић у својој изјави.

На питање како оцјењује притиске који долазе од стране појединих западних дипломата, а поводом формирања владе, он сматра да овај безобразлук, да политичар из САД, који већ три године одређује ко је пожељан, а ко не да буде у Влади Црне Горе, оптужује некога трећег за мијешање у унутрашње ствари Црне Горе, упада у очи.

„Ово је чисто насиље над грађанима Црне Горе, које се спроводи од страних намјесника, а све уз пристанак политичких бескичмењака из дијела ПЕС и њихових савезника, којима не смета ово иживљавање над Црном Гором и који не желе Србе и ЗБЦГ у влади, али желе Ђукановића и мафију“, иричит је Вучуровић.

Назире ли се рјешење за актуелну ситуацију?

Има још времена да се ствари врате на почетак и да се дође до договора и формирања владе од оних који су побиједили 30. августа и подржали Јакова Милатовића на предсједничким изборима. Има још времена да се Спајић на тај начин врати у реалност, јер као и у свакој демократској држави, и у Црној Гори треба да владају побједници на изборима, а сигурно не могу и неће владати они који су поражени, а то су Мило Ђукановић и његови сателити.

То је азбука демократије и побједници на изборима владају и у државама из којих долазе Ескобар, Пицула, Билчик и други који пледирају да се мијешају у унутрашње ствари Црне Горе. Међутим, управо од тога колико су политичке елите способне да се одупру намјесницима и колонизаторима зависи и судбина Црне Горе и да ли ће она уопште постати држава.

Podelite sa drugima:

Povezani članci

0 0 гласови
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x