„VODIČ ZA CEPANJE RUSIJE“: Patrušev objasnio Sorošev plan

„VODIČ ZA CEPANJE RUSIJE“: Patrušev objasnio Sorošev plan

За америчку елиту створен је „Водич за цепање Русије“, рекао је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев у интервјуу за „Известија“.

„Одједном неколико америчких фондација активно упознаје вашингтонску елиту са својим научним радовима, на брзину написаним по налогу америчког Стејт департмента и Министарства одбране САД, под називом „Неуспела држава: Водич за цепање Русије“, рекао је он.

Секретар Савета безбедности је нагласио да „главни улог, према мишљењу аутора, треба ставити на стварање и одржавање нестабилности у државама које се граниче са Русијом, као и на информациони рат, укључујући подршку петој колони и подстицање домаћег анторуслог сепаратизма“.

„Само структуре Џорџа Сороша, иначе, који је своје сународнике изручио нацистима у Мађарској током Другог светског рата, годишње издвајају 800 милиона долара за прављење фиктивних видео снимака, монтираних фотографија и фалсификата на друштвеним мрежама“, нагласио је Патрушев.

„Западне земље настоје да униште темеље заједничког руског и националног идентитета тако што

ће се „сложити да наметну иновације које су нам стране, попут родне разноликости и историјског ревизионизма“, додао је он.

„Запад покушава да поткопа унутрашње јединство наше земље и народа, да деморалише наше грађане, да им инспирише осећај инфериорности. Читаве институције у САД и Европи неуморно раде на стварању најлуђих псеудонаучних теорија“, наводи се у саопштењу.

Према његовим речима, ови центри „поткрепљују потребу преформатисања свести Руса, њиховог покајања према суграђанима других националности и вероисповести, који су наводно под такозваним империјалним угњетавањем“.

„Западна пропагандна машина не функционише када сретне част, племенитост, чврстину и непоколебљиву моралност својствене руском народу, закључио је Патрушев.

(Правда)

Преузето са:https://www.intermagazin.rs/vodic-za-cepanje-rusije-patrusev-objasnio-sorosev-plan/

Podelite sa drugima:

Povezani članci