(VIDEO) Vučić: Velika nervoza u svetu, predstoji jedno od najtežih proleća u vojnom smislu

Фото: ЕПА

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, коментаришући актуелну политичку ситуацију у свету да предстоји једно од најтежих пролећа у војном смислу и да је поносан на самосталну, слободарску и независну политику Србије.

У свету влада велика нервоза, Србија је поносна на своју независну политику

Вучић је истакао да је ситуација у свету таква да је велика нервоза свуда и подсетио је на изјаву кинеског председника Си Ђинпинга да „Кина мора бити припремљена за рат“.

„Предстоји нам једно од најтежих пролећа у политичком и војном смислу. Ми треба себе да чувамо додатном бригом о грађанима, чувањем мира, разговором са људима, додатним улагањима, растом БДП…“, изјавио је Вучић у Новом Пазару, где је боравио у оквиру посете Рашком округу.

Коментаришући изјаву Драгана Шормаза који га је напао због неувођења санкција Русији, Вучић је рекао да је СНС странка демократске оријентације. Он је рекао да Шормаз неће сносити последице због неуобичајеног чина јавне критике председника своје странке.

„Ја се не правдам ни њему, ни било коме другом због политике коју водим“, рекао је Вучић додајући да је поносан на самосталну, независну и слободарску политику Републике Србије.

У понедељак ћу честитати новоизабраном председнику Црне Горе

Говорећи о предстојећем другу кругу председничких избора у Црној Гори Вучић је рекао да „им жели успех у недељу“ и да ће у понедељак честитати новоизабраном председнику. Он је казао да се сва кампања у Црној Гори своди на Србију и Александра Вучића.

„То нам је суседна, братска земља. Желим им све најбоље. Народ нека одлучи ко ће бити председник. Ми се у то не мешамо“, рекао је он.

Вучић је нагласио да постоји прича о лажном балансу у ком Србија увек мора да буде слаба, да ћути и не сме нешто да каже.

„Сви други имају права да кажу шта год им је воља. У понедељак ћу честитати новоизабраном председнику“, закључио је Вучић.

Председник је рекао да његови политички противници тврде да је он крив када Курти спроводи терор над грађанима Србије.

„Да кажем да идемо оружјем, одједном би ти исти заборавили на наше грађане са Косова и Метохије и рекли да враћам Србију у деведесете. Имају уиграну матрицу. Код њих принципи и политика не постоје. Добили смо потврду ЕУ да смо ми у праву“, рекао је Вучић и нагласио да ће увек бити уз српски народ на Косову и Метохију који трпи велики притисак од власти у Приштини.

„Нисам разумео где је ту наша кривица? Свим срцем, свом снагом смо радили све што смо могли и добили признање ЕУ да смо у праву. Па, шта још очекујте од мене?“, запита се Вучић.

Свечано обележен почетак радова на реконструкцији и доградњи болнице у Новом Пазару

Вучић је у Новом Пазару присуствовао свечаном обележавању почетка радова на реконструкцији и доградњи Опште болнице „Нови Пазар“ која ће, како је рекао, прерасти у Клиничко болнички центар.

„Овде улажемо 44 милиона евра само у овај објекат, плус још најмање 20 милиона у опрему. Укупно 64 милиона, да имате у виду, то је седам или осам милиона више него што је уложено у КБЦ „Ниш““, рекао је он и нагласио да није дошао у Нови Пазар да се додвори, јер зна да ће срца Бошњака тешко освојити, већ да покаже поштовање и резултате.

Он је рекао да ће ова болница бити преименована у КБЦ и нагласио да ће добити дозволу за то пре отварања.

„Дошао сам да покажем нешто важније од свега тога, а то су резултати и оно шта ће неко моћи да остави када прође мандат“, истакао је Вучић.

Он је прво упуто извињење Бошњацима и муслиманима што у време Рамазанског поста организују ову манифестацију, али да жели да се посао заврши што је могуће пре и свима њима поручио „Рамазан шериф мубарек олсун“.

Председник Србије је свима пожелео мира и благостања да чувају своју веру и да буду своји на својим огњиштима, а православним верницима пожелео срећан предстојећи Васкрс. Додао је да је веома поносан када овде види заједно муфтију и игумана, јер „само у миру и поштовању, разумевању и прихватању тога као наше предности, можемо да напредујемо“.

Вучић је подсетио да је после много деценија асфалтиран пут до Сопоћана, и додао да ће бити уложено и у мотел и у сам манастир још 50 милиона.

„Уложићемо и 50 милиона у велелепну Алтун Алем џамију којом се поносимо, без обзира које вере били“, рекао је Вучић и додао:

„Данас сам, као што сам недавно односио и мали лични прилог за Сопоћане, ако ми муфтија дозволи оставио бих и за Алтун Алем џамију. Важно је да председник једне земље покаже поштовање према свима који у земљи живе и да су сви једнаки.“

Вучић ће касније у селу Павлица обићи сеоско-туристичко домаћинство „Топлина душе“.

Вучић ће посетити и Краљево, где ће се у Спортском центру „Ибар“ обратити грађанима.

Извор: https://www.in4s.net/video-vucic-velika-nervoza-u-svetu-predstoji-jedno-od-najtezih-proleca-u-vojnom-smislu/

Podelite sa drugima:

Povezani članci