(VIDEO) Spremni timovi koji će „pecati“ birače DPS-a iz Luksemburga i Njemačke

(VIDEO) Spremni timovi koji će „pecati“ birače DPS-a iz Luksemburga i Njemačke

Пред специјалним државним тужиоцем Владимиром Нововићем у Подгорици од данас је поново пријава за куповину гласача из дијаспоре у корист Демократске партије социјалиста, по којој ранији СДТ Миливоје Катнић никада није озбиљно поступио, упркос бројним ургенцијама Демократског фронта и грађана у минулих седам годинама.

Специјално државно тужилаштво никада није окончало истрагу и у вези са кривичном пријавом коју је Демократски фронт поднио против организатора и актера куповине гласова у Бару, који су разоткривени у чувеној афери „Операција Луксембург“ 2016. године.

Уз пријаву, те 2016. године ДФ је Управи полиције – ПЈ Бар предао и списак од 30 лица из ове афере, чија имена и лични подаци су предати  на захтјев инспектора који су по налогу СДТ водили случај, али ДФ који је разоткрио куповину гласова никада није обавијештен о епилогу овог случаја. 

Ријеч је о особама које годинама и деценијама живе и раде у западној Европи, а већина нема никакве везе са Баром. Они су, према властитом признању, гласали за новац, и то од 250 до 400 евра по гласу, а исплаћивани су им и путни трошкови у просторијама Општинског одбора Демократске партије социјалиста у Бару, преноси Барски портал.

Афера је разоткривена пошто је значајан дио њих по новац, умјесто у просторије ДПС-а, долазио у канцеларију Демократског фронта, будући да се налазе једна до друге у општинској згради у Бару.

Документарни филм о томе објавио је портал ИН4С под називом „Операција Луксембург“.

Исти портал је први извјештавао на дан избора о овим нерегуларностима током изборног дана 2016. године.

Из СДТ је тек једном приликом саопштено да извиђајни поступак по пријави ДФ-а још увијек траје „јер је већина лица са списка недоступна“.

Ипак, један број људи са списка право гласа остварио је у Бару и на каснијим предсједничким изборима.

Упркос најави тужилаштва и полиције да ће бити приведена чим уђу у Црну Гору сва лица, чији лични подаци су достављени од стране ДФ-а, за која постоје докази у форми видео записа да су учествовали у овој афери, то се, према сазнањима „Барског портала“ није десило.

„Немамо информацију да је ико од тих људи саслушан или приведен, иако су опет долазили и гласали за Мила Ђукановића. Уз новчану надокнаду, подразумијева се“, казали су нам из ДФ-а.

Из овог политичког савеза наводе да очекују да ће значајн број истих лица доћи и на други круг предсједничких избора који се одржава у недјељу 2.априла.

Из ДФ-а позивају СДТ „да добро отвори очи када су у питању ови људи, али и други купљени гласачи ДПС-а из дијаспоре који долазе организовано, да би за новац гласали за Ђукановића, по устаљеном шаблону, и на предстојећим локалним изборима“.

“ СДТ би морао добро да провјери  да ли ова лица прелазе државну границу и долазе у Црну Гору ових дана, јер постоје информације да им је новац за гласове поново обећан из Ђукановићевог штаба и за други круг предјседничких избора који се одржава у недјељу, казали су нашем медију из ДФ-а“.

(Фото: Барски Портал принтскрин)
(Фото: Барски Портал принтскрин)

Из појединих партија су и за избре који се одржавају у недјељу подигли приправност својих активиста како би спремни дочекали фантом бираче из дијаспоре и раскринкавали нови покушај куповине гласова од стране Мила Ђукановића и опозиционог ДПС-а.

Осим из дијаспоре, очекује се и долазак великог броја дупло уписаних бирача са Косова и Метохије, претежно Албанаца и Бошњака из општина Пећ, Ђаковица и Исток.

Они имају дупла пребивалишта, а велики број их чак ради у јавним установама у јужној српској покрајини. На њих ће, како најављују из појединих партија из актуелне парламентарне већине, нарочито бити усмјерена пажња њихових активиста, а о свему ће се обавјештавати надлежни државни органи како би правовремено реаговали.

Preuzeto sa: https://www.in4s.net/video-spremni-timovi-koji-ce-pecati-birace-dps-a-iz-luksemburga-i-njemacke

Podelite sa drugima:

Povezani članci