VELIKO PRIZNANJE ZELENSKOG I UKRAJINACA!

VELIKO PRIZNANJE ZELENSKOG I UKRAJINACA!

Украјински председник Владимир Зеленски признао је да су Оружане снаге земље у тешкој ситуацији и да је темпо контраофанзиве коју је покренуо Кијев – безначајан.

„Ситуација је тешка. Бићу потпуно искрен са вама, контраофанзива не иде баш брзо“, рекао је он у интервјуу за Си-Би-Есу.

Према његовим речима, сукоб на првој линији прерастао је у артиљеријски дуел. Дневно, према речима Зеленског, свака страна испали по 40.000 пројектила.

И начелник Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирил Буданов се пожалио у интервјуу Економисту да имају велике проблеме.

„Знамо да нећемо завршити рат победничком парадом у Москви“, рекао је он.

Буданов је такође истакао да Украјина сада зависи од „спољних играча“, док Руска Федерација „зависи од себе“.

Оружане снаге Украјине су 4. јуна покренуле активна дејства у јужнодоњецком, артјомовском и првенствено Запорошком правцу. Председник Русије Владимир Путин рекао је 12. септембра да су Оружане снаге Украјине за то време изгубиле 71.500 војника, 543 тенка и скоро 18.000 оклопних возила различитих класа.

Председник Русије Владимир Путин је 21. јула саопштио да противник нема резултата у борбама и да су западни покровитељи очигледно разочарани током операције.

ЗЕЛЕНСКИ УПОРЕДИО ПУТИНА И ХИТЛЕРА

Украјинки председник Володимир Зеленски изјавио у емисји „60 минута“ да ће трећи светски рат постати реалност ако САД не наставе да помажу његовој земљи.

Он је у у истој емисји упоредио председника Русије Владимира Путина са Адолфом Хитлером.

„Цео свет мора да одлучи, хоћемо ли зауставити Путина или хоћемо да почне трећи светски рат. Ми Путина не можемо променити“, рекао је украјински председник у америчкој емисији, чије делове је пренео Дејли мејл.

„Изабрали су га, реизабрали и добили су новог Хитлера. Не можемо се вратити у прошлост, али можемо све зауставити сада“, истакао је Зеленски, који би требало ове седмице да стигне у САД, на заседање Генералне скупштине УН.

„Ми бранимо вредности целог света, а највећу цену плаћа украјински народ. Ми се буквално боримо за слободу и ми умиремо. Ми нисмо никаква фикција, нисмо књига. Ми се за праве боримо против нуклеарне силе која прети да уништи свет“, рекао је Зеленски за ЦБС Њуз.

„Ако Украјина падне шта ће бити за 10 година? Само размислите о томе. А ако Русија дође до Пољске, шта је следеће? Трећи светски рат“, упитао је потом он.

С друге стране, Зеленски је признао да је украјинска војска у тешкој ситуацији и да је темпо контраофанзиве спор.

„Ситуација је тешка. Бићу потпуно искрен са вама, контраофанзива не иде баш брзо“, рекао је он, додајући да је суком на првој линији фронта прерастао у артиљеријски дуел.

Дневно, према речима Зеленског, свака страна испали по 40.000 пројектила.

Izvor: https://www.intermagazin.rs/veliko-priznanje-zelenskog-i-ukrajinaca/

Podelite sa drugima:

Povezani članci

0 0 гласови
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x