VELIKO PRIZNANJE ZELENSKOG I UKRAJINACA!

VELIKO PRIZNANJE ZELENSKOG I UKRAJINACA!

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski priznao je da su Oružane snage zemlje u teškoj situaciji i da je tempo kontraofanzive koju je pokrenuo Kijev – beznačajan.

„Situacija je teška. Biću potpuno iskren sa vama, kontraofanziva ne ide baš brzo“, rekao je on u intervjuu za Si-Bi-Esu.

Prema njegovim rečima, sukob na prvoj liniji prerastao je u artiljerijski duel. Dnevno, prema rečima Zelenskog, svaka strana ispali po 40.000 projektila.

I načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov se požalio u intervjuu Ekonomistu da imaju velike probleme.

„Znamo da nećemo završiti rat pobedničkom paradom u Moskvi“, rekao je on.

Budanov je takođe istakao da Ukrajina sada zavisi od „spoljnih igrača“, dok Ruska Federacija „zavisi od sebe“.

Oružane snage Ukrajine su 4. juna pokrenule aktivna dejstva u južnodonjeckom, artjomovskom i prvenstveno Zaporoškom pravcu. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je 12. septembra da su Oružane snage Ukrajine za to vreme izgubile 71.500 vojnika, 543 tenka i skoro 18.000 oklopnih vozila različitih klasa.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 21. jula saopštio da protivnik nema rezultata u borbama i da su zapadni pokrovitelji očigledno razočarani tokom operacije.

ZELENSKI UPOREDIO PUTINA I HITLERA

Ukrajinki predsednik Volodimir Zelenski izjavio u emisji „60 minuta“ da će treći svetski rat postati realnost ako SAD ne nastave da pomažu njegovoj zemlji.

On je u u istoj emisji uporedio predsednika Rusije Vladimira Putina sa Adolfom Hitlerom.

„Ceo svet mora da odluči, hoćemo li zaustaviti Putina ili hoćemo da počne treći svetski rat. Mi Putina ne možemo promeniti“, rekao je ukrajinski predsednik u američkoj emisiji, čije delove je preneo Dejli mejl.

„Izabrali su ga, reizabrali i dobili su novog Hitlera. Ne možemo se vratiti u prošlost, ali možemo sve zaustaviti sada“, istakao je Zelenski, koji bi trebalo ove sedmice da stigne u SAD, na zasedanje Generalne skupštine UN.

„Mi branimo vrednosti celog sveta, a najveću cenu plaća ukrajinski narod. Mi se bukvalno borimo za slobodu i mi umiremo. Mi nismo nikakva fikcija, nismo knjiga. Mi se za prave borimo protiv nuklearne sile koja preti da uništi svet“, rekao je Zelenski za CBS Njuz.

„Ako Ukrajina padne šta će biti za 10 godina? Samo razmislite o tome. A ako Rusija dođe do Poljske, šta je sledeće? Treći svetski rat“, upitao je potom on.

S druge strane, Zelenski je priznao da je ukrajinska vojska u teškoj situaciji i da je tempo kontraofanzive spor.

„Situacija je teška. Biću potpuno iskren sa vama, kontraofanziva ne ide baš brzo“, rekao je on, dodajući da je sukom na prvoj liniji fronta prerastao u artiljerijski duel.

Dnevno, prema rečima Zelenskog, svaka strana ispali po 40.000 projektila.

Izvor: https://www.intermagazin.rs/veliko-priznanje-zelenskog-i-ukrajinaca/

Podelite sa drugima:

Povezani članci