Vapaj sa Fruške Gore

Vapaj sa Fruške Gore

. „Да ли постоји нетко у овој држави да може зауставити  овај примитивизам“-спаљиваће смећа

Поштовани читаоци,

У  тексту који следи,а који нам је послао господин  Тихомир  Хабијанец  , види: https://youtube.com/@tihiekologija   препознаћете проблем који није присутан само у Банстолу и  на Фрушкој Гори. Свакодневно загађење ваздуха које настаје спаљивањем траве, лишћа, грања и разног смећа на индивидуалним плацевима, што је и кажњиво, а самим тим се и уништава органски отпад, као и кисик који нам је потребан за дисање је хронични проблем целе Сербије.Сасвим сигурно доживљавате исто  као и Тихомир Хабијанец.

Ево шта нам пише:

„Проблем који  мучи становнике Банстола, а и шире на Фрушкој Гори је скоро
током године то је посебно изражено у пролеће и јесен, те највише за време лепих викенд дана и празника. 


Ваздух је током тог времена толико загађен димом и смрадом да је тешко дисати.
Иронија је да у пределима који би требали да служе за опоравак, уживање у чистом ваздуху и природи, то постаје немогуће, а власт ништа не предузима да се ствари поправе.
Питамо се да ли постоји нетко у овој држави да може зауставити  овај примитивизам?
Чудна је та незаинтересованост да се проблем реши, обзиром да не тражи посебна улагања, већ само мали напор, да кроз медије, едукацијом или санкционисањем, покушају да освесте оне који сматрају да је ово паљење исправно, нарочито зато што се обавља на приватном поседу.
А где одлазе резултати тог спаљивања? У ваздух, који удишемо сви, а не само власници поседа. Са падавинама се загађује вода, земљиште и храна. Познато је да су само у Србији, хиљаде и хиљаде људи и деце од тога болесни и исто  толико умире.


Такви људи нам некажњено угрожавају здравље и живот те је наше право, да од државе добијемо заштиту, чак и када је не тражимо, а поготово када инсистирамо.
Молимо Вас да урадите нешто добро за екологију, национални парк, људе и у крајњој линији за планету Земљу. Помозите да ово престане.Такође предлажемо да се поред породице, школе, медија, у едукацију укључе  сви који могу да  допринесу, да сачувамо природу, јер тако чувамо и животе људи и наше деце.

Видео записе можете погледати на каналу тихиекологија линк.

https://youtube.com/channel/UCm_Qz8ehqVExGepXOpnsn-g

Podelite sa drugima:

Povezani članci