Temeljno rušenje starog i energično stvaranje novog političkog svijeta

Temeljno rušenje starog i energično stvaranje novog političkog svijeta

Vojin Grubač

Piše: Vojin Grubač

Tumbanje crnogorske političke scene, gdje će se sve radikalno prevrnuti u smislu da će se temeljno porušiti, ili u patuljke pretvoriti mnogi politički „lideri“ i partije, je perspektivno dugotrajni proces koji će imati moćni uticaj i na rezultate predstojećih izbora.

Tek će se stvari ubrzati poslije izbora, kada će krenuti standardna ucjenjivanja oko formiranja vlasti, pogotovo onih koji budu povrijeđeni odlukom glasača da im smanje broj poslanika, a time i politički uticaj.

Ukratko, sve će se isprevrtati jer je očito da su vođe slijepci u tom smislu što potcijenjuju narod ne osluškujući reakcije javnosti, što je kobna greška.

Da se razumijemo, na crnogorsku političku scenu utiče sve, samo političari „stare garde“ to ne znaju i nikada neće spoznati

Protest široke javnosti na društvenim mrežama utiče najviše, kao i svaki jak i angažovan komentator.

Moćno utiče svaki vispreni kolumnista i spretni novinar.

Dakako, u određenoj mjeri utiču i slijepooki partijski propagandisti, pogotovo ako se logički sapletu i „udare nosem o ledinu“.

Što se tiče provjerenih kritičara političkog sistema, da ne govorimo!

Na primjer, intervju gospođe Vanje Čalović Marković, koja grešne političare i truli sistem „razgrće kao buldozer“, sinoć objavljen na „Vijestima“, će sve dodatno zatalasati u grozničavoj predizbornoj situaciji te moćno uticati na rezultat izbora.

I tako će biti do poslednjeg dana uoči izbora kojeg u toliko mjeri neće kreirati partije, njihovi dosadni i ukalupljeni spotovi, niti zakupljene, neznaenjene i nesposobne markentiške agencije, koliko vrisak javnosti koji ruši sve pred sobom.

Naravno, sada na razvalinama starog, učmalog političkog sistema vlasti i opozicije izrasta PES, razumljivo i s punim pravom zbog upornog fokusiranja na ekonomiju koja i jeste prvi, krucijalni nacionalni interes. .

Ako se desi da malokrvnom, anemičnom DF-u glasove uzmu mnogo energičniji i svježiji, prijeteći politički faktori poput Leposavića, što ima šanse ili, eventualno, koalicije Vukšić- Milačić- Dajković- Stanić, koji se moraju mnogo bolje potruditi da bi uspjeli, politička scena Crne Gore će dobiti na vulkanskoj dinamici.

I tako, do izbora će se javnost talasati u ritmu unutrašnjih bura i oluja, a na izborima će se izglasati novi politički svijet.

Poslije izbora će se opet sve ubrzano mijenjati dok se stvari ne dovedu na svoje prirodno mjesto, na kojem će građani napokon biti više zadovoljni nego nezadovoljni.

Trenutno su žestoko nezadovoljni, što će opredijeliti „iznenađujuće“ rezultate izbora.

Izvor:https://www.in4s.net/temeljno-rusenje-starog-i-energicno-stvaranje-novog-politickog-svijeta/

Podelite sa drugima:

Povezani članci