Temeljno rušenje starog i energično stvaranje novog političkog svijeta

Temeljno rušenje starog i energično stvaranje novog političkog svijeta

Војин Грубач

Пише: Војин Грубач

Тумбање црногорске политичке сцене, гдје ће се све радикално преврнути у смислу да ће се темељно порушити, или у патуљке претворити многи политички „лидери“ и партије, је перспективно дуготрајни процес који ће имати моћни утицај и на резултате предстојећих избора.

Тек ће се ствари убрзати послије избора, када ће кренути стандардна уцјењивања око формирања власти, поготово оних који буду повријеђени одлуком гласача да им смање број посланика, а тиме и политички утицај.

Укратко, све ће се испревртати јер је очито да су вође слијепци у том смислу што потцијењују народ не ослушкујући реакције јавности, што је кобна грешка.

Да се разумијемо, на црногорску политичку сцену утиче све, само политичари „старе гарде“ то не знају и никада неће спознати

Протест широке јавности на друштвеним мрежама утиче највише, као и сваки јак и ангажован коментатор.

Моћно утиче сваки виспрени колумниста и спретни новинар.

Дакако, у одређеној мјери утичу и слијепооки партијски пропагандисти, поготово ако се логички саплету и „ударе носем о ледину“.

Што се тиче провјерених критичара политичког система, да не говоримо!

На примјер, интервју госпође Вање Чаловић Марковић, која грешне политичаре и трули систем „разгрће као булдозер“, синоћ објављен на „Вијестима“, ће све додатно заталасати у грозничавој предизборној ситуацији те моћно утицати на резултат избора.

И тако ће бити до последњег дана уочи избора којег у толико мјери неће креирати партије, њихови досадни и укалупљени спотови, нити закупљене, незнаењене и неспособне маркентишке агенције, колико врисак јавности који руши све пред собом.

Наравно, сада на развалинама старог, учмалог политичког система власти и опозиције израста ПЕС, разумљиво и с пуним правом због упорног фокусирања на економију која и јесте први, круцијални национални интерес. .

Ако се деси да малокрвном, анемичном ДФ-у гласове узму много енергичнији и свјежији, пријетећи политички фактори попут Лепосавића, што има шансе или, евентуално, коалиције Вукшић- Милачић- Дајковић- Станић, који се морају много боље потрудити да би успјели, политичка сцена Црне Горе ће добити на вулканској динамици.

И тако, до избора ће се јавност таласати у ритму унутрашњих бура и олуја, а на изборима ће се изгласати нови политички свијет.

Послије избора ће се опет све убрзано мијењати док се ствари не доведу на своје природно мјесто, на којем ће грађани напокон бити више задовољни него незадовољни.

Тренутно су жестоко незадовољни, што ће опредијелити „изненађујуће“ резултате избора.

Извор:https://www.in4s.net/temeljno-rusenje-starog-i-energicno-stvaranje-novog-politickog-svijeta/

Podelite sa drugima:

Povezani članci