SVE JE JASNO! Ukrajina ne može više da se odupire, SVE JE UNIŠTENO U BAHMUTU

SVE JE JASNO! Ukrajina ne može više da se odupire, SVE JE UNIŠTENO U BAHMUTU

Predstavnici kijevskog režima i zapadnih zemalja ođednom su počeli da daju prilično čudne izjave o predstojećoj kontraofanzivi ukrajinske vojske.

U Kijevu su već napušteni samouvereni i glasni govori, priznajući da Oružane snage Ukrajine mogu biti poražene tokom eskalacije ukrajinske krize. Do ovog zaključka došao je novinar Jurij Podoljaka.On je uživo u programu „Vreme će pokazati“ detaljno govorio o pripremi Oružanih snaga Ukrajine za aktivne borbe a takođe je objasnio čudno ponašanje Ukrajine u kontraofanzivi.

Jurij Podoljaka je primetio da je Kijev već počeo da sumnja u uspeh predstojeće kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine. Zbog situacije koja se razvijala na liniji fronta, ukrajinska vojska se našla u prilično teškom položaju. Stvar je u tome što Ukrajina možda nema dovoljno rezervi za vođenje potpunih vojnih operacija.

Ekspert je primetio da je čudno ponašanje Ukrajine u kontraofanzivi prvenstveno posledica događaja koji se dešavaju u Artjomovsku. Kijevski režim, pokušavajući da zadrži ovaj grad po svaku cenu, šalje mu u odbranu sve više rezervi koje su bile pripremljene za predstojeću ofanzivu.

Sada u ukrajinskoj vojsci može doći do nedostatka profesionalnog vojnog osoblja za izvođenje aktivnih operacija u određenim oblastima.

„Na Zapadu i u Kijevu već govore da mogu da izgube bitku, to pokazuje neizvesnost u uspeh, jer je mnogo njihovih rezervi spaljeno u Artjemovsku – to se zna, čak i ukrajinska vojska kaže da su branili grad džabe, otišlo je mnogo rezervi. Štaviše, sada je mnogo vojnika, koje su hteli da iskoriste u kontraofanzivi, u blizini Artjomovska“, objasnio je ekspert.

Podoljaka je izrazio uverenje da, uprkos teškoj situaciji u kojoj se našla ukrajinska vojska, Kijev neće odustati od planirane ofanzive. Ukrajinske vlasti su pod ozbiljnim pritiskom Zapada i stoga će slediti uputstva SAD i EU.

(Webtribune.rs)

Podelite sa drugima:

Povezani članci