SVE JE JASNO! Ukrajina ne može više da se odupire, SVE JE UNIŠTENO U BAHMUTU

SVE JE JASNO! Ukrajina ne može više da se odupire, SVE JE UNIŠTENO U BAHMUTU

Представници кијевског режима и западних земаља ођедном су почели да дају прилично чудне изјаве о предстојећој контраофанзиви украјинске војске.

У Кијеву су већ напуштени самоуверени и гласни говори, признајући да Оружане снаге Украјине могу бити поражене током ескалације украјинске кризе. До овог закључка дошао је новинар Јуриј Подољака.Он је уживо у програму „Време ће показати“ детаљно говорио о припреми Оружаних снага Украјине за активне борбе а такође је објаснио чудно понашање Украјине у контраофанзиви.

Јуриј Подољака је приметио да је Кијев већ почео да сумња у успех предстојеће контраофанзиве Оружаних снага Украјине. Због ситуације која се развијала на линији фронта, украјинска војска се нашла у прилично тешком положају. Ствар је у томе што Украјина можда нема довољно резерви за вођење потпуних војних операција.

Експерт је приметио да је чудно понашање Украјине у контраофанзиви првенствено последица догађаја који се дешавају у Артјомовску. Кијевски режим, покушавајући да задржи овај град по сваку цену, шаље му у одбрану све више резерви које су биле припремљене за предстојећу офанзиву.

Сада у украјинској војсци може доћи до недостатка професионалног војног особља за извођење активних операција у одређеним областима.

„На Западу и у Кијеву већ говоре да могу да изгубе битку, то показује неизвесност у успех, јер је много њихових резерви спаљено у Артјемовску – то се зна, чак и украјинска војска каже да су бранили град џабе, отишло је много резерви. Штавише, сада је много војника, које су хтели да искористе у контраофанзиви, у близини Артјомовска“, објаснио је експерт.

Подољака је изразио уверење да, упркос тешкој ситуацији у којој се нашла украјинска војска, Кијев неће одустати од планиране офанзиве. Украјинске власти су под озбиљним притиском Запада и стога ће следити упутства САД и ЕУ.

(Wебтрибуне.рс)

Podelite sa drugima:

Povezani članci