Strategija neulaska BiH u NATO

Strategija neulaska BiH u NATO

Govor Daneta Čankovića, predsjednika SNP-Izbor je naš na Naučnoj konferenciji “Strategija NATO pakta za učlanjenje BiH”, koja je održana danas, 8.6.2023, u Banja Luci, u organizaciji Bezbjednosnog foruma...

Dobra strategija neulaska dejtonske BiH u NATO treba da sadrži ulazne komponente o njemu, kao i njegovo razobličavanje.

 Svrha NATO-a je da političkim i vojnim sredstvima garantuje slobodu i bezbijednost svojih članica…

Ali tema ovog rada ne traži hvalospjeve o NATO-u, već kritičan odnos i pokušaj dolaska do istine o tom Sjevernoatlantskom savezu.  I kao što u svjetskoj politici često nije kao što izgleda, a posebno u zapadnoj, koja je politika prevare, obmane, laži, iluzije i sile, tako i u NATO-u stanje stvari nije kao što na prvi pogled djeluje. Rasuđivanje u tom smislu možda je najbolje započeti poučnom izrekom „Ad je pun dobrih namjera i želja“. Da bismo iskoristili navedenu izreku moramo sagledati stvarno stanje u NATO-u, njegovoj svrsi i kontroli. Koliko god da se trudimo da objasnimo da je NATO organizacija u kojoj se donose odluke na demokratski način i jednoglasno, to jednostavno nije tačno, ili bolje rečeno to je samo privid. I ne samo da postoje članice koje su „ravnopravnije“ od drugih i koje ponekad odlučuju o aktivnostima saveza, već je izvor donošenja suštinskih odluka o NATO-u izvan njega samog, pa čak i izvan država – članica saveza. I tu je „ključ“ i potvrda izreke „Ad je pun dobrih namjera i želja“. Možda članice NATO-a i imaju dobru namjeru i želju u pogledu njegovog djelovanja, ali one u tome, a pogotovo o ciljevima ne odlučuju, već to čini centar svjetske moći koji je iznad tih članica i koji svijet vodi u „ad“. To je najbolje osjetio irački narod prilikom NATO agresije na Irak. Nažalost nije i jedini.

I o finansiranju NATO-a odlučuje taj centar svjetske moći, bez obzira što je predviđeno da države članice izdvajaju po 2 procenta BDP-a za naoružanje. S druge strane  NATO tom centru omogućuje sticanje ogromnog bogatstva tako što stvori situaciju u kojoj se otima i pljačka bogatstvo drugih naroda i država (rušenje Gadafija je pljačka vrijedna oko 600 milijardi dolara, što je vrijednost ukradene nafte, zlata i novca od Libije i libijskog naroda), ili postavi marionetske vlade u mnogim državama koje im omoguće pljačkašku privatizaciju, da ne govorimo o najvećoj pljački u dosadašnjoj istoriji čovječanstva preko dolara, ne treba zanemariti ni prodaju naoružanja stranama u ratu, a sve su to podstakli i omogućili aktivnostima NATO-a.

Dakle, kontrolu nad NATO-om ima malobrojni centar svjetske moći koji upravlja SAD-om, Engleskom, vladama mnogih država, i u značajnoj mjeri Vatikanom, kontroliše međunarodne organizacije i finansijske tokove (Svjetska banka, MMF, SZO…). Cilj tog svjetskog centra jeste da porobi čovječanstvo, nametne lažne vrijednosti, izmijeni ljudsku prirodu, i stvori svog nalik čovjeka, kao i da zagospodari čitavim svjetskim bogatstvom. Do tog cilja hoće da dođe haosom koji podrazumijeva prethodno stvaranje podjela, izazivanje mržnje i sukoba kako unutar jednog naroda tako i između naroda i država, podsticanje vještačkih ekonomskih kriza, vještačke nestašice hrane, stvaranje bolesti i nametanje velikih ratova. U svemu tome značajnu ulogu ima NATO i predstavlja sredstvo prisile u dosezanju tog cilja, sa krajnjom željom da preraste u dominantnu svjetsku vojsku koja bi omogućila funkcionisanje svjetske vlade a sve po diktatu spomenutog centra svjetske moći. Bila bi to nametnuta i nepravedna globalizacija koja podrazumijeva apsolutnu kapitulaciju čovječanstva. Neprijatelj, tog svjetskog centra, je svaki onaj koji mu se nađe na tom putu, a ne zato što smo Rusi, mali Rusi ili prijatelji Rusije. Najveća prepreka dolaska do njegovog cilja – apsolutne kapitulacije čovječanstva, jeste savezništvo osnovnih religija, posebno Pravoslavlja i Islama, pogotovo što je glavna odrednica tog svjetskog centra, bez obzira koliko je skrivana, borba protiv Boga. Zato mu je i bilo stalo da postavi nepremostivu prepreku za postizanje dobrih odnosa između Muslimana i Srba, a koja je u vidu engleskog prijedloga rezolucije o genocidu u Srebrenici, kao i podrška stvaranju islamske BiH, ali u smislu da je suprotstave Republici Srpskoj, a ne i da zaista zaživi BiH kao islamska država.

Poziv Bošnjacima, Muslimanima

Muslimani, Bošnjaci, ili kako god hoće da se zovu i Srbi bez obzira što su jedni drugima činili zlo, i to često zbog zapadne politike „zavadi pa vladaj“, imaju mnogo dobrog i zajedničkog. Danas oni trebaju biti braća jer u najvažnijoj borbi, borbi koja sprečava BiH i Srbiju da uđu u NATO, su na istoj strani. Taj cilj – neulazak BiH i Srbije u NATO – će sačuvati njihov međusobni mir, odbraniti identitete, neprolazne vrijednosti, slobodu, porodičnu politiku, odbraniti čovjeka po liku Božijem i tako ga sačuvati od lažnih i nametnutih vrijednosti, istopolnih brakova i drugih…

Da li je realno u tom smislu savezništvo Islama i Pravoslavlja, Bošnjaka i Srba? Realno će biti sve ono u šta vjerujemo i radimo na tome Bogu se moleći. Trebamo znati da je NATO sastavni dio one strane koja uništava sve vrste suvereniteta i identiteta, razara države, narode i religije, anestezira dušu i formira čovjeka koji ne razlikuje dobro od zla.

NATO se širio tzv. mekom moći, prevarom i pritiscima sve dok nije primorao Rusiju, da zbog svoje životne ugroženosti, reaguje „Specijalnom vojnom operacijom“ u Ukrajini. Sada će centar svjetske moći koji kontroliše i NATO ući u novu fazu i otvorenu borbu protiv prije svega Rusije i Kine i svih onih koji mu stoje na putu. Mobilisaće i natjerati sve one koji nemaju hrabrosti da mu se odupru, da se sukobe protiv Rusije i Kine. Izazvaće velike ratove, a on će čekati trenutak u kojem će čovječanstvo do te mjere da strada da će ljudi samo željeti mir. I upravo onaj koji je izazvao takvo tragično stanje, doći će sa „NATO“-om (ovog puta sa navodnicima) da nametne čovječanstvu mir preko svjetske vojske i svjetske vlade.

Da ne bi došlo do takvog krajnje tragičnog ishoda potrebno je na Zapadu razobličavati NATO i taj centar svjetske moći kao i govoriti o takvoj mogućnosti stradanja čovječanstva, kako bi se tamo probudio dobar čovjek koji bi imao snagu da smijeni marionetske vlade koje su u funkciji tog centra moći sa vladama koje služe državama i narodima.

Ako Muslimani, Bošnjaci ne bi imali snage da se zajedno sa Srbima odupru ulasku BiH u NATO, onda bi Srbi po svaku cijenu to trebali učiniti. I to ne toliko  što je NATO izvršio agresiju na srpski narod 1995. i 1999. godine, pa čak ne toliko što nam otima Kosovo i Metohiju, već presudno zbog toga što bi ulazak u NATO značio gubitak slobode i nestanak srpskog identiteta.

Srpski narod u tom smislu treba na različite načine poslati poruku Rusiji i svijetu da je njegova volja NE u NATO. Tako će najbolje sačuvati Kosovo i Metohiju.

Koristeći još jednu mudrost „Prijetnja je bolja od izvršenja“, čovječanstvo treba da bruji porukom – NATO ne idite dalje, ne širite se, ne napadajte Rusiju. Rusija će uzvratiti do sada neviđenim oružjem. I kako je neko rekao „Rusija ima samo dvije mogućnosti, da pobijedi ili da ne izgubi“, a Zapad i NATO u tom sukobu samo jednu – da bude poražen. I ta poruka, koja je i prijetnja, najbolje sprječava stradanje čovječanstva i odvraća od ulaska u NATO.

Potrebno je izdržati sve pritiske i oduprijeti se ulasku BiH i Srbije u NATO i zbog stvaranja i jačanja one strane koju predvodi Rusija a priključuju joj se mnoge države pa i muslimanske. Ona će imati snagu da se odupre nepravednoj globalizaciji i NATO-u, a svi pokazatelji upućuju, da će imati značajan ekonomski uspjeh, a svoju saradnju će zasnivati na slobodi naroda, država i religija, uvažavajući međunarodno pravo, kroz reformisani UN ili kroz novu i paralelnu međunarodnu organizaciju koju će ta strana formirati.                                                               

Podelite sa drugima:

Povezani članci