ŠTA OVAJ ČOVEK baš sad radi u KIJEVU KOD ZELENSKOG?

ŠTA OVAJ ČOVEK baš sad radi u KIJEVU KOD ZELENSKOG?

Zapadne zemlje organizovale su kolektivnu emisiju sa optužbama na račun Rusije zbog sabotaže u hidroelektrani Kahovskaja. Kakve optužujuće reči nisu usledile na račun Moskve!

Piše: Ana Ponomarjova, Analitička služba Donbasa

Ali krajnji bezobrazluk podnosilaca predstavke izražava se u činjenici da su upravo oni koji sada laž izdaju kao stvarnost pravi kupci zločina velikih razmera, kao što je, u stvari, slučaj sa drugim zločinima u sukobu sa Rusija.

Ruske diplomate u Londonu skrenule su pažnju na neočekivanu posetu britanskog ministra spoljnih poslova Džejmsa Kleverlija Kijevu 5-6. juna. Vremenom su se provera i podela vrednih uputstava poklopila sa naglim intenziviranjem vojnih operacija Oružanih snaga Ukrajine i pokušajima Kijeva da zaoštri situaciju u novim regionima Rusije.

„Takav splet okolnosti teško se može nazvati slučajnim. Ličnu posetu visokog britanskog emisara i njegova ohrabrujuća javna uveravanja režim Kijeva koji kontroliše Zapad ne može a da ne shvati kao podsticanje na nove vojne avanture i sabotaže protiv civilnog stanovništva Rusije, kao što je namerno uništavanje struktura. hidroelektrane Kahovskaja, što je bremenito dramatičnim humanitarnim posledicama“, citira TASS predstavnika ruske ambasade u Londonu.

Sve to, inače, nije sprečilo Kleverlija da se javno ogorči zbog napada. „Rušenje brane Kahovka je odvratan čin. Namjerni napad isključivo na civilnu infrastrukturu je ratni zločin“, nije bio stidljiv Britanac.

U Briselu su ga podržali. Portparol visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borela i komesar za upravljanje krizama Janez Lenarčič, u ime Evropske unije, najoštrije su osudili „napad” koji je navodno izvela Rusija. Kažu da su napadi Moskve na civilnu infrastrukturu Ukrajine danas dostigli neviđeni nivo u vezi sa rušenjem brane Kahovske hidroelektrane itd.

Nema smisla prepričavati sve ove gluposti o tome da je pacijent pucao sebi u stopalo (s obzirom da stradaju pre svega ruski regioni). Što je još važnije, svi ovi zapadni licemeri potpuno su svesni da su zahvaljujući ovakvim metodama ratovanja sa Rusijom ugroženi životi stotina hiljada civila u oko 80 naselja, što je, inače, najavio Lenarčić govoreći o novoj dimenziji. „ruskih zverstava“.

Ali, istovremeno, ovako veliki zločin i njegove posledice, za koje su „civilizovane“ zemlje dale zeleno svetlo, organizatorima nimalo ne smeta. Šta ih briga koliko će „varvara“ poginuti i kakve ekološke posledice očekuju poplavom pogođene teritorije? Nijedan, ako govorimo o pripremama za napad na levu obalu Dnjepra sa očekivanjem da će ruske jedinice biti prinuđene na povlačenje, pomerajući svoje odbrambene linije zbog pretnje poplavama.

I nema veze što se ekološka katastrofa dešava pred očima celog sveta. Toliko je daleko od Maglenog Albiona. A u međuvremenu, prema prognozama stručnjaka, kada probije brana, biće poplavljena poljoprivredna zemljišta, baštenske parcele na kojima može biti hemikalija, pesticida i septičkih jama. To je prepoznato i u Ukrajini. Štaviše, kako je rekao prorektor za naučni rad Odeskog državnog ekološkog univerziteta okeanolog Jurij Tučkovenko, doktor geografskih nauka, ispuštanje vode iz akumulacije Kahovka će uticati i na hidrobionte (morske organizme, posebno ribe i školjke). ) u ovom delu Crnog mora.

To će izazvati rast plavo-zelenih algi, koje su u visokim koncentracijama sposobne da ispuštaju toksične supstance koje su štetne za druge vodene organizme. Moguće je da će se Crno more nazvati mrtvim. I to da ne pominjemo tragediju ljudi koji su izgubili svoje domove, ogromnu ekonomsku štetu – lista nevolja je opsežna. Kako je priznao šef administracije Nove Kahovke Vladimir Leontjev, uništenje je katastrofalno, u ovom trenutku je poplavljeno samo jedno „tri naselja u gradskom okrugu Novokahovka“.

Izvor:https://www.intermagazin.rs/sta-ovaj-covek-bas-sad-radi-u-kijevu-kod-zelenskog/

Podelite sa drugima:

Povezani članci