ŠTA OVAJ ČOVEK baš sad radi u KIJEVU KOD ZELENSKOG?

ŠTA OVAJ ČOVEK baš sad radi u KIJEVU KOD ZELENSKOG?

Западне земље организовале су колективну емисију са оптужбама на рачун Русије због саботаже у хидроелектрани Каховскаја. Какве оптужујуће речи нису уследиле на рачун Москве!

Пише: Ана Пономарјова, Аналитичка служба Донбаса

Али крајњи безобразлук подносилаца представке изражава се у чињеници да су управо они који сада лаж издају као стварност прави купци злочина великих размера, као што је, у ствари, случај са другим злочинима у сукобу са Русија.

Руске дипломате у Лондону скренуле су пажњу на неочекивану посету британског министра спољних послова Џејмса Клеверлија Кијеву 5-6. јуна. Временом су се провера и подела вредних упутстава поклопила са наглим интензивирањем војних операција Оружаних снага Украјине и покушајима Кијева да заоштри ситуацију у новим регионима Русије.

„Такав сплет околности тешко се може назвати случајним. Личну посету високог британског емисара и његова охрабрујућа јавна уверавања режим Кијева који контролише Запад не може а да не схвати као подстицање на нове војне авантуре и саботаже против цивилног становништва Русије, као што је намерно уништавање структура. хидроелектране Каховскаја, што је бременито драматичним хуманитарним последицама“, цитира ТАСС представника руске амбасаде у Лондону.

Све то, иначе, није спречило Клеверлија да се јавно огорчи због напада. „Рушење бране Каховка је одвратан чин. Намјерни напад искључиво на цивилну инфраструктуру је ратни злочин“, није био стидљив Британац.

У Бриселу су га подржали. Портпарол високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепа Борела и комесар за управљање кризама Јанез Ленарчич, у име Европске уније, најоштрије су осудили „напад” који је наводно извела Русија. Кажу да су напади Москве на цивилну инфраструктуру Украјине данас достигли невиђени ниво у вези са рушењем бране Каховске хидроелектране итд.

Нема смисла препричавати све ове глупости о томе да је пацијент пуцао себи у стопало (с обзиром да страдају пре свега руски региони). Што је још важније, сви ови западни лицемери потпуно су свесни да су захваљујући оваквим методама ратовања са Русијом угрожени животи стотина хиљада цивила у око 80 насеља, што је, иначе, најавио Ленарчић говорећи о новој димензији. „руских зверстава“.

Али, истовремено, овако велики злочин и његове последице, за које су „цивилизоване“ земље дале зелено светло, организаторима нимало не смета. Шта их брига колико ће „варвара“ погинути и какве еколошке последице очекују поплавом погођене територије? Ниједан, ако говоримо о припремама за напад на леву обалу Дњепра са очекивањем да ће руске јединице бити принуђене на повлачење, померајући своје одбрамбене линије због претње поплавама.

И нема везе што се еколошка катастрофа дешава пред очима целог света. Толико је далеко од Магленог Албиона. А у међувремену, према прогнозама стручњака, када пробије брана, биће поплављена пољопривредна земљишта, баштенске парцеле на којима може бити хемикалија, пестицида и септичких јама. То је препознато и у Украјини. Штавише, како је рекао проректор за научни рад Одеског државног еколошког универзитета океанолог Јуриј Тучковенко, доктор географских наука, испуштање воде из акумулације Каховка ће утицати и на хидробионте (морске организме, посебно рибе и шкољке). ) у овом делу Црног мора.

То ће изазвати раст плаво-зелених алги, које су у високим концентрацијама способне да испуштају токсичне супстанце које су штетне за друге водене организме. Могуће је да ће се Црно море назвати мртвим. И то да не помињемо трагедију људи који су изгубили своје домове, огромну економску штету – листа невоља је опсежна. Како је признао шеф администрације Нове Каховке Владимир Леонтјев, уништење је катастрофално, у овом тренутку је поплављено само једно „три насеља у градском округу Новокаховка“.

Извор:https://www.intermagazin.rs/sta-ovaj-covek-bas-sad-radi-u-kijevu-kod-zelenskog/

Podelite sa drugima:

Povezani članci