SRPSKO NE (NEPRIHVATANJE)

SRPSKO NE (NEPRIHVATANJE)

Izgleda da je najveća snaga Srba od postanaka do danas u neprihvatanju, odnosno Srbe je u situacijama presudnim po narod i državu, sačuvalo kratko i jasno srpsko NE! Da je koštalo, koštalo je, ali i sačuvalo!

I danas zbog ovoga „NE“ satanistički politički zapad prijeti Srbima i vrši strahovit pritisak na Republiku Srpsku i Srbiju. Ukinuti Republiku Srpsku, da se Srbija odrekne Kosova i uvede snakcije Rusiji! Pre svega zapad je, za svaki slučaj ako preteknu, Srbe pokušao proglasiti genocidnim narodom! Ali tada je Srbe od osude kao genocidnog naroda, spasilo rusko NE u Savetu bezbednosti!

Gledano kroz istoriju, pored svih nedaća, daća i sjajnih uspjeha Srba na mnogim poljima, može se reći da je snaga Srbinova u mnogim situacijama i vremenima tokom istorije ležala u neprihvatanju ili odbijanju! Odbijanju posebno kapitulacija!

Prihvatanje uvijek ima jasnu cijenu, dok neprihvatanje nema cijene! Teško je procijeniti vrijednost neprihvatanja, ili bolje rečno neprihvatanje je neprocenjivo!

Sa druge strane, na primer prihvatanje jednog žalosnog načelnika Generalštaba u činu general pukovnika da daje papire sa osetljivim državnim informacijama neprijatelju, u sumrak na Ibarskoj magistrali, ima jasnu cijenu!

U Srpskom narodu živa su pravila: uvijek pijanac nađe razlog zašto se napio, bijednik zašto je lažno svjedočio na sudu, lopov zašto je nešto ukrao i sl., ali slabo se posvećuje pažnja razlozima zašto neko nije pristao na ovo ili ono.

Tako na primjer, postupak da nije htjeo lažno svjedočiti na sudu, je direktno svezan sa dostojanstvom, sa ponosom i, sa onim imati obraza! Odnosno sa neprihvatanjem!

Niz je dokaza i činjenica da Srbi ni odkuda nisu dolazili na Balkan, da su tu na Balkanu od iskona, da su kao najstariji narod na Balkanu uvijek pod nekakvim pritiscima od strane zapada.

Neki od brojnih primera koji ruše ustaljenu tvrdnju da su Srbi u 7 vijeku došli, doselili se na Balkan su, na primer: Car Konstanin pre Milanskog Sabora u 4 vijeku drži propoved u CRKVI na temeljima današnjeg manastira Tvrdoš, ili Petropavlov manastir gde u prvom vijeku sv. Petar i Pavle borave, ili kasnije u 5 vijeku Skadar prestonica Srba, ili, ili … Ovde treba napomenuti i da su zbog neprihvatanja Srba mnoga carstava propala.

Sjajan primer snage neprihvatanja desio se u Patrijaršiji SPC, a učinio ga je SVETI PATRIJARH PAVLE, onog dana kada stiže u Patrijaršiju satana sa Zapada u liku američkog ambasadora, glavom i bradom pred SVECA i pita: „vaša svetosti kažite šta vam treba, kako da vam pomognemo“, a odgovor, kao iz topa, bez razmišljanja, bješe NE, „najbolje ćete nam pomoći da nam ništa ne pomažete“!

Usledio je kraj! Kraj razgovora!

Kraj svih krajeva! U jednoj reči, NE! U neprihvatanju!

Ima li veće snage i dostojanstva (pre svega moralne a time svake ostale) od odbijanja ĐAKONA AVAKUMA da prevjeri, da pređe u Islam. Onako lijep i prelijep potreban je i turicima da pređe na islam kao primer ostalim Srbima da prelaze na islam, ali AVAKUM ne pristaje. Majka ga moli mlijekom kojim ga je dojila, ali sila i snaga njegova sazdana je u vjeri u Boga i u samo dva slova „N“ i „E“, odnosno u reči NE. Ali ova dva slova toga dana na Terazijama u Beogradu gde danas kolo vode nevladine organizacije i izdajnici, odnosno Srbi koji pristaju na sve, dodirnula su NEBO!

Pod ovim sve, misli se za par, samo za par, hiljada evra prodati i samog Đakona Avakuma.

Danas uprvo zbog dva slova „N“ i „E“, odnosno nepristajanja Milorada Dodika na predloge satanističkog političkog zapada preti opasnost nestanku svih Srba i Republike Srpske. No na sreću i BOŽIJU pomoć, ovo „NE“ Milorada dodika, odjekuje do Rusije, odjekuje do slavnog pravoslavnog Kremlja. Odjekuje do Vladimira Vladimirovića PUTINA!

No, pored Kremlja, slava Kremlju, sreću i božiju pomoć jedinstvu srpskog naroda prizvalo je upravo predsednikovo NE, poduprto ehom kukanja i dozivanja MAJKE Stojanke kroz Knežpolje gdje je i Lepoje Prodanović rođen!

Prelijepi SVETI Đakon Avakum kršten kao Lepoje Prodanović, rođen je u svetom polju, polju Knežpolju 1794, polju gdje majka Stojanka vječno doziva sinove: Srđana, Mrđana, Mlađana,… I danas ko zna da sluša čuje MAJKU Stojanku i njeno dozivanje sinova!

Slobodno, sa punim pravom se može reći da je to Avakumovo i Stojankino sveto polje, polje Knežpolje!!!

Dalje, opet, ima li veće snage od NE, kada Sveti Sava kaže NE Vatikanu. Ne papocezarizmu i ne cezropapizmu. DA Istoku i Pravoslavlju!, kada SVETI Sava SVETOSAVLJEM upućuje Srbe na Istok, pokazuje da su Srbi i Rusi isti narod! Da su Braća!

Šta reći o Stevanu Sinđeliću i njegovom NE hrabro izgovorenom na slavnom Čegru 1809 godine sa svojim hrabrim borcima!

Šta   reći o majoru Tepiću i njegovom NE 1991 godine, ili šta reći o NE, neprihvatanju prelaska na katoličanstvo časnog Pilipende Sima Matavulja koje se desilo mnogo ranije u zla vremena i godine gladne!?

A šta reći o NE velikih srpskih junaka Stepe, Putnika, Bojovića, … ili majora Žugića, … ili Mladića, … ili, ili …?????

Da su Srbi učesnici u skorašnjim dešavnjima oko manastira Banjska znali za snagu, ili bolje rečeno, poštovali snagu nepristajanja, akcija bi se drugačije završila. Umijesto „ne“ pojedinci su odajući informacije bili za „da“. Njihova maksima bila je „ah, babo, babo, kupi mi, babo, Pečenja kupi jarećeg…“.

Srbima je trenutno nužno neophodno da srpska elita na vlasti u Srbiji ne pristaje na nikakve ultimatume zapada ali ni na nikakve šargarepe, veće samo dostojanstveno kaže NE, NE I NE! Ne sankcijama Rusiji! Ne rušenju Republike Srpske! Ne priznavanju Kosova!

Narod u Republici Srpskoj već par nedelja jasno i glasno odgovara na pritiske zapada: NE, NE i NE!!! Zna narod Republike Srpske da eho njegovog NE odzvanja do tamo gde treba da se čuje.

Izvor: https://naukaikultura.com/srpsko-ne-neprihvatanje/

Podelite sa drugima:

Povezani članci

0 0 glasovi
Glasanje za članke
2 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
слободан млинаревић
слободан млинаревић
3 meseci pre

Autor je spominjanjem Banjske, o kojo ništa nezna, sopstveo razmišljanje upropastio i doveo u stadiju potpunog NERAZUMEVANJA. Šta će u tekstu Banjska?

слободан млинаревић
слободан млинаревић
3 meseci pre

Preporučujem, da se potraži autor na internetu. Može se videti, da profesionalno NEMA veze sa temo o kojo ovde piše.