“SOROŠ MRZI ČOVEČANSTVO, ŽELI DA UNIŠTI STRUKTURU CIVILIZACIJE“: Mask napao američkog milijardera

“SOROŠ MRZI ČOVEČANSTVO, ŽELI DA UNIŠTI STRUKTURU CIVILIZACIJE“: Mask napao američkog milijardera

АМЕРИЧКИ предузетник, извршни директор Тесле Илон Маск сматра да амерички милијардер Џорџ Сорош мрзи човечанство. О томе је написао на свом Твитеру.

– Претпостављате да [Сорош] има добре намере. Нема их. Он жели да уништи саму структуру цивилизације. Сорош мрзи човечанство – написао је Маск у одговору на коментар корисника који је рекао да је Сорош стално нападнут због својих „добрих намера” које неки Американци сматрају лошим јер се „не слажу са његовим политичким уверењима”.

Сорошеве активности се негативно оцењују због његових финансијских спекулација, као и скандалозне репутације – његова средства су више пута оптужена за организовање промене власти у низу држава. Сам финансијер не пориче да је његов новац помогао посебно да се изведу „наранџаста револуција” у Украјини 2004. и „Евромајдан” 2013. године. У низу земаља оптужен је за мешање у унутрашње ствари.

У Русији су „Отворено друштво“ и „Фонд за помоћ отвореном друштву“ Сорош препознати као непожељне организације од 2015. године. Генерално тужилаштво Русије навело је да Сорошеве организације представљају претњу темељима уставног поретка Руске Федерације и безбедности државе, пренела је РИА.

Podelite sa drugima:

Povezani članci