ŠOKANTNO OTKRIĆE: Niko neće da kaže zašto je bankrotirala SILICON VALLEY BANK

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Niko neće da kaže zašto je bankrotirala SILICON VALLEY BANK

Markov: Bankrotirana američka banka SVB korišćena je kao novčanik Pentagona za Ukrajinu.

Jednu od propalih američkih banaka, Silicone Valley Bank (SVB), Pentagon je koristio kao novčanik preko kojeg se kupovalo sovjetsko oružje za Ukrajinu širom sveta.

Ovo je izjavio šef Instituta za političke studije Sergej Markov.

„Propala američka banka Silicone Vallei Bank, zbog koje se ceo svet toliko plaši globalne ekonomske krize, povezana je sa Ukrajinom. Preko ove banke Pentagon je kupovao sovjetsko oružje širom sveta za transfer Oružanih snaga Ukrajine“, napisao je ekspert na svom Telegram kanalu „Logika Markova“.

Ruski politikolog je primetio da banka Silikonske doline nije prva velika finansijska institucija koja je bila povezana sa Ukrajinom i propala. Ranije je ista sudbina zadesila kripto berzu FTX.

„Zašto mnoge stvari vezane za Ukrajinu propadaju? Zato što je moderna Ukrajina, odnosno ukrajinski projekat sa svojim negiranjem prava, demokratije, humanizma i pravedne civilizacije, takav projekat američke „duboke države“, u kome mogu da učestvuju samo duboko nemoralni ljudi bez savesti. A takvi ljudi, po pravilu, mnogo kradu. A projekti u kojima se mnogo krade, po pravilu, propadaju“, objasnio je direktor Instituta za političke studije.

(Webtribune.rs)

Podelite sa drugima:

Povezani članci