Siniša Ljepojević: Blek rok dio projekta zla, Srbija ima tajni ugovor sa Fajzerom

Siniša Ljepojević: Blek rok dio projekta zla, Srbija ima tajni ugovor sa Fajzerom

To je istorijski slom. Ministarka nauke je čak i javno izjavila u listu „Politika“ da je jedan od njenih glavnih projekata da se dokaže da ne postoji ekskluzivni srpski genetski kod – u prevodu da ne postoje Srbi

Početkom avgusta 2023. novinar i publicista Siniša Ljepojević dao je intervju kanalu „Glasa javnosti“. Za tada aktuelnu posetu Srpske liste Americi rekao je da je „izdaja“, a ukazao je i da zvanični Beograd priprema formalno priznanje tzv. Kosova. „Izdaja Kosova je samo početak. Isti metod će biti primenjen prema Republici Srpskoj i već se primjenjuje“, naglasio je Ljepojević.

Donosimo još neke delove razgovora.

Novinarka: Da nastavimo sa temom specijalnog hibridnog rata prema Srbiji. Ja ću za početak pomenuti investicione fondove, odnosno veliki investicioni fond Blek rok, o kome i Vi govorite. Da li je on deo specijalnog rata ili vodi samo svoju, da kažem, misiju profita u Srbiji?

Ljepojević: To jeste jedan od delova specijalnog rata, ali je suština nešto drugo. Suština je da je Srbija u ekstremno teško ekonomskoj, finansijskoj situaciji. Već sam rekao da Srbija ne može da finansira svoje kredite nego mora da diže nove. Novi krediti se teško dobijaju, gotovo nemoguće – ne zbog Srbije, nego zato što se gotovo nikome ne daju krediti, tržište je izuzetno nestabilno, a kamatne stope još nisu završile svoj rast i niko ne može da predvidi kretanja na finansijskom tržištu. Investitori jednostavno neće da rizikuju.

Blek rok jeste ovde došao u sastavu tog specijalnog rata, američka administracija je preko tzv. Vašingtonskog sporazuma naterala Srbiju da pusti američki kapital, i to spekulativni kapital. Prvo je došla ona jedna poludržavna organizacija američkih investitora, posle tog Sporazuma, i otvorila ovde bilo kancelariju. Došao je jedan čovek srpskog porekla da bude direktor, ali to je nestalo, zato što je posle toga došao Blek rok.

Blek rok je ogroman investicioni fond, međutim, Blek rok sprovodi američku politiku i on je instrument uništenja, razaranja drugih država. Nažalost, Blek rok je ovdje, i koliko sam razumio on je već kupio jedan deo dugova.

Investicioni fondovi su najcrnja stvar koja se jednoj zemlji može dogoditi, oni su uništili Južnu Ameriku, tako su i nastali, u otkupu dugova južnoameričkih zemalja. Koliko znam, Blek rok je već kupio jedan dio naših dugova.

Jeste, i premijerka je rekla da jeste.

– Šta to znači? To znači da smo ovu stolicu kupili za 100 dinara. Onda smo digli kredit. Onda mi ne možemo da vraćamo taj kredit i onda mi prodamo taj dug, za tu stolicu – koji je recimo 20 posto njegove vrednosti i mi kupimo za 20 posto, znači za 20 dinara, ali mi smo i vlasnici te cele stolice. Jer stolica je kolateral tog kredita, i mi preuzimamo 100 posto kolaterala, znači mi smo dobili ovu stolicu za 20 posto. Naravno, mi kao investicioni fond nećemo od te stolice da pravimo posao, mi ćemo da je prodamo. To je jedan recept za katastrofu, i o tome javnost ništa ne zna. Niti ova Vlada ima neko odobrenje od stručne javnosti ili građana Srbije za takav način rasprodaje Srbije.

Sledeći korak je elektroprivredni sistem. To je takođe dio specijalnog rata u smislu preuzimanja ključnih stubova, ekonomskih i društvenih stubova Srbije. Ko je ovlastio ovu vlast da upravljanje državnom elektroprivredom prepusti strancima? Ko su ti stranci, zar oni znaju više nego mi? To je neverovatan zločin prema Srbiji koji je u toku, a on jeste dio specijalnog rata, ali mi smo izvršioci, nisu stranci. Srbija se nalazi u izuzetno komplikovanoj situaciji, o kojoj javnost ništa ne zna ili samo nagađa.

Šta se može u budućnosti očekivati kada je reč o tim investicionim fondovima, a oni, pretpostavljam, neće odustati. Najavili su i otvoreno govore da je profit njihov glavni cilj, a govori se, osim elektroprivrede, da su im namere i prema poljoprivredi i prema rudnicima. I šta još?

Mi nemamo nešto mnogo rudnika, ali energetika i poljoprivreda. To je dio tog projekta koji simbolizuje Svjetski ekonomski forum u Davosu da se kontroliše hrana. I to je vaša hrana, ali od njih zavisi da li ćete jesti, i da se kontroliše energetika – da li imate struju, jer bez struje staje sve.

Ipak mi živimo u 21. vijeku, Srbija nije neka zemlja na Marsu – ovo je zemlja potpuno evropske infrastrukture. I znači – nema struje, nema života. Kao i u Evropi. To je vrlo negativan razvoj i jednog dana će možda istorija da objasni odgovornost aktuelne vlasti Srbije, i ne samo aktuelne – i vlast prije ovih. To je model društva koji je prihvaćen poslije 2000. godine.

I bilo je dosta vremena da se to modifikuje, međutim to je išlo sve dublje i dublje i sad smo došli do toga da je došlo i do bukvalne rasprodaje i poslednjeg onoga što Srbija ima. Investicioni fondovi su obmana i zbog toga što nemaju svoj novac, oni rade tuđim novcem.

Ali se govori o velikom novcu kojim raspolažu.

– Naravno, Blek rok raspolaže sa oko 10 000 milijardi dolara. Njihov je portfolio, ali čiji je to novac?

Čiji je?

– E, pa ne znam čiji je. U tome je čitav problem.

Govori se o raznim firmama, svetski poznatim kompanijama, u kojima on ima udela. Pominju se Koka-kola i da ne navodim dalje…

Sigurno, on ima investicije u Dojče banci.

Proizvođači vakcina, Sinofarm, Fajzer… Brojne kompanije, veoma moćne?

Naravno, on je dio projekta zla, a ti ga dočekuješ ovde. Drugo, on radi državni posao, on je to postao u vreme predsednika Trampa. Tramp je i formalno inkorporirao Blek rok u Ministarstvo finansija Amerike.

Inače, Blek rok je prošle godine imao pad profita za 12 odsto, što je ogroman novac za njih. Zato što na Zapadu ekonomija stagnira, a ove druge zemlje nisu više spremne da slijede Blek rok. I možete misliti do koje mjere to ide, kad su oni spali na Srbiju? Ali, oni rade tuđi posao – za američku vladu, naplatiće oni. Nije ovde, da se razumijemo, veliki profit. Ovde su politički ciljevi, jer Amerika smatra da preuzimanjem energetskog sistema u Srbiji ne samo da može da ucenjuje Srbiju, bilo koju novu vlast, nego i da odvoji Srbiju od Rusije, to je glavna tema. Kao što je glavna tema u Evropi da se odvoji Njemačka od Rusije.

Oni crpe tu energiju za svoje hibridne ratove protiv Srbije, jer vidite ovde da američki ambasador svako malo kaže da „Srbija pripada Zapadu“, pa „Srbija ne zna šta je Rusija“ i onda kaže „ali Srbija se već opredelila za Zapad“. Ja se bojim da je on u pravu. Nažalost.

Da li želite da pomenete još neku vrstu hibridnog rata koji se vodi protiv Srbije, pored ovog što smo pomenuli – nešto što možda javnosti nije u vidokrugu i nije tako očigledno?

To je ovo što se pojavilo zajedno sa korona virusom. Srbija ima tajni ugovor sa Fajzerom.

Šta podrazumeva taj tajni ugovor?

Taj tajni ugovor podrazumijeva vakcinu, za koju ne znamo šta je. Takođe, Srbija je prošle godine sklopila ugovor sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom. Svjetska zdravstvena organizacija je jedan od izvršilaca projekta zla. A mi smo sklopili taj ugovor za koji javnost ne zna da postoji. Taj ugovor znači da Svjetska zdravstvena organizacija preuzima kontrolu nad našim zdravstvenim sistemima. Nije samo riječ o preuzimaju kontrole nad zdravstvenim sistemom, nego i kontrole nad liječenjem. A korona je razotkrila da mnogo ljudi umre ne samo od korona virusa, nego od načina liječenja. Ne umre od bolesti kao takve, nego od načina liječenja koje propisuje Svjetska zdravstvena organizacija. Svjetska zdravstvena organizacija čak ima uslove kada je riječ o klimatskim promenama, ona je do te mjere upletena u taj projekat. Dalje, jedan od tih oblika specijalnog rata jeste što je Srbija potpisala dva sporazuma sa Davosom, sa Svjetskim ekonomskim forumom, o genetskom istraživanju.

Koje šta podrazumeva?

Koje podrazumeva svašta. Podrazumeva istraživanje genetske manipulacije, identifikacije genetskog koda u ovoj zemlji, pa se onda preko toga prave razni modeli infekcije koji ciljaju samo taj genetski kod.

Nažalost, jedna osoba koja je dio tog projekta je postala ministarka nauke Srbije. To nije slučajnost.

Taj projekat već dugo traje. Uključeno je tu nekoliko institucija, a jedan od operativnih nosilaca je jedna privatna laboratorija u Novom Sadu, kojoj je veoma bliska ministarka nauke.

Najvažnije je da znate šta to znači.

Šta to znači? Ako je reč o eksperimentima, o ljudima koji su žrtve toga eksperimenata? Uzimaju neke uzorke ili šta?

Uzorke uzimaju svakoga dana u svakoj bolnici. Kad čovek dođe i kod zubara, uzorci se uzimaju. U toku vakcine su se najviše uzimali uzorci, ne bukvalno vakcine, nego preko onih PCR testova. Svaki PCR test je uzimanje genetskog koda.

Tako da je to jedan istorijski slom. Ministarka nauke je čak i javno izjavila u listu Politika da je jedan od njenih glavnih projekata da se dokaže da ne postoji ekskluzivni srpski genetski kod – u prevodu da ne postoje Srbi, u stvari! Da se mi lažno predstavljamo. I to je ministarka nauke. Naravno, ja govorimo pojednostavljeno, ali to je suština, to je suština njene izjave.

I kuda to vodi?

– Kuda to vodi? Vodi u katastrofu, propast, u jednu apatiju. Već je Srbija u velikoj apatiji.

Izvor: https://stanjestvari.com/2023/11/25/sinisa-ljepojevic-blek-rok-je-dio-projekta-zla-srbija-ima-tajni-ugovor-sa-fajzerom/

Podelite sa drugima:

Povezani članci