Sekulin duh iz boce – Nolo Adžić – o novoj partiji: Poništićemo Temeljni ugovor!

Sekulin duh iz boce – Nolo Adžić – o novoj partiji: Poništićemo Temeljni ugovor!

Новак Аџић

Када су Стево Вучинић и Новак није доктор Аџић наговијестили формирање нове, дабоме, црногорске странке, свима нам је заголицана машта. Не због тога што ћемо спознати програмско опредијељење те најновије појаве над сулудом црногорском политичком небу – оно се дало наслутити, него због саме екипе која ће бити том приликом окупљена.

У свом најновијем трупачком улијетању у јавност, Новак мастер Аџић није хтио јавности да одшкрини врата свог страначког рова, да не кажемо јазбине, али је подробније наговијестио шта ћемо све моћи да очекујемо када се екипа у потпуности организује и крене у „истрагу посрбица“.

Ево шта каже Новак – ко су они и шта планирају.

„Ми ћемо бити странка која ће окупљати црногорске државотворне патриоте и суверенисте свих нација и вјера, лојалних Црној Гори, оне којима Црна Гора није имовина него домовина и који нијесу спремни да раде за туђе интересе… Нећемо бити програмски ни дјеловањем националистичка партија, већ државотворна, национална, али то истовремено значи и вишенационална и вишевјерска…“, саопштио је Аџић.

Анализирају сопствене коалиционе капацитете, Новак је саопштио да они политички субјекти који нијесу дјелом за ЕУ, НАТО вриједности, не могу бити њихови коалициони партнери.

„Они који нијесу за пуну интеграцију Црне Горе на Запад не могу нам бити партнери. Они који су филијале или промовенти политике која се кроји на неким другим адресама, најчешће у Београду и Москви не могу бити наши партнери. Не могу бити наши партнери они који би Црну Гору довели у статус добровољног ропства“.

Аџић истиче да њихова весела политичка дружина нити у једном тренутку неће негирати постојање српског идентитета, нити ће бити радикална, националистичко или десничарског опредијељења, али ће, наравно – тражити поништење Темељног уговора.

„Тај уговор представља фалсификовање црногорске историје, представља повреду Устава и Црну Гору прави колонијом и уз то неовлашћено преписује црногорско културно историјско наслијеђе односно духовну баштину сакралног типа онима који никада нијесу били нити могу бити њени стварни власници“, закључио је Аџић у изјави, а коме би другоме, него Дарку Шуковићу.

Izvor:https://www.in4s.net/sekulin-duh-iz-boce-nolo-adzic-o-novoj-partiji-ponisticemo-temeljni-ugovor/

Podelite sa drugima:

Povezani članci

0 0 гласови
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x