REALNO, VRIJEME MU JE

REALNO, VRIJEME MU JE

Zdravo,

Ova subota je obradovala sve vas koji volite snijeg. Kod mene je dobrano obijelio, a evo pada još uvijek i to prilično. Ja nisam od onih koji mu se baš posebno raduju, zato što prosto ne volim hladnoću, ali realno mu je i vrijeme da pada sad, a ne u maju.

Ono što je mene okupiralo u ovoj sedmici su zubi. Odnosno išla sam kod zubarke da odradi novu fazu u pokušaju spašavanja moje šestice i nakon dugotrajnog čišćenja i svega što ide uz to, stavila mi je lijek i zatvorila zub, pa moram ponovo u srijedu, na sljedeću fazu. I rekla mi je da će mi sve biti osjetljivo i da je bol normalan, ali nisam očekivala da ću 3 dana biti poluluda. Jer da, baš me zezalo i bol je bila stalna, ali evo danas je skoro nema i kontam da je to dobro. Pisala sam mali tekst na temu održavanja zuba, inspirisana svim, pa ostavljam link ispod i za njega.

Još uvijek vježbam svaki dan – kombinujem jedan dan yogu, drugi dan te neke fitnes vježbe koje me baš dosta izmore, ali bude mi prijatan osjećaj nakon njih. Jedino se bune ovi neki moji mišići. Tačno kontam da u sebi govore “Koji joj je đavo, 46 godina smo bili mirni i nismo morali ništa raditi, a sad nas svako malo cima?!” :D

Pročitala sam i drugu knjigu Gabora Matea – “Rasuti umovi” (ima link i na taj osvrt dole) i u to sam uložila svoje slobodno vrijeme tokom sedmice. Ne znam da li je trajno, ali trenutno mi čitanje skroz zadovoljava potrebu za “zabavom”, tako da sam baš drastično smanjila svoje gledanje TV-a (serija, bilo kakvih).

Ono što je još novost je da sam našla način za kupovinu voća i povrća, organskog, a bez da moram na pijacu, što je meni jedna od najmržih aktivnosti inače. Ima ta firma mislim iz Visokog, Korpa Zdravlja. Za Zenicu rade dostavu jednom sedmično i već sam dva puta naručivala sa njihove web stranice https://www.korpazdravlja.ba/ i skroz sam zadovoljna proizvodima. Bukvalno mi kuća miriše na jabuke kad ih stavim u zdjelu, a i ostale stvari su skroz dobre. I sve donesu na vrata, a može im se vratiti i ambalaža, tako da mi se to posebno sviđa.

Uglavnom, to bi bilo sve od mene za danas 🙂 Želim vam ugodan vikend i iduću sedmicu.

Podelite sa drugima:

Povezani članci