PRIZNANJE “PETAR LALOVIĆ“  RUŽI HELAĆ

PRIZNANJE “PETAR LALOVIĆ“  RUŽI HELAĆ

NAJBOLJI EKOLOŠKI FILM NA 7. VRMDŽA FESTU   JE “Probudi se narode”A  PRIZNANJE “PETAR LALOVIĆ” RUŽI HELAĆ 

U nedavno objavljenjnom intervju u ovom portalu  Ruža Helać, diplomirani mašinski inženjer, književnica, novinarka, slobodni umetnik, predsednica nevladinog i neprofitnog udruženja “Vojvođanska zelena inicijativa“  ,je rekla :

 „Mi smo narod koji je “rođen” u raju, imali smo sve: reke, planine, naftu, ravnice, idealnu klimu…I šta smo mi uradili s tim bogatstvom!? Pretvorili smo Srbiju u deponiju!“

Koliko je   poruka i pouka iz ovog čvrstog stava žene koja je u ekologiji  još od 1991.godine kada je osnovan “Ekološki pokret Vojvodine”, govori ova vest.

Priznanje “Petar Lalovic” za naročit doprinos u podizanju ekološke svesti na  7.Vrmdža festu dobila je Ruža Helać.

Ovo je prilika da joj ČESTITAMO i da, ma koliko to bilo čudno, poželimo što manje priloga  o zagađenjima životne sredine, jer što ih bude manje to će značiti da je misija podizanjea ekoloke sveti gospođe Helać uspela .

Inače na 7. Vrmdža festu – Festivalu internacionalnog turističkog i ekološkog dokumentarnog filma, priznanje za najbolji ekološki film, dobio je film “Probudi se narode”, u produkciji Vojvođanske zelene inicijative, iz dokumentarnog tv serijala “Zelena patrola na delu”. Film je o borbi ekoloških aktivista iz Šodroš Survivor kampa za poslednju zelenu oazu u Novom Sadu.

Link prema filmu “Probudi se narode”: https://youtu.be/VhicUn1zrNw 

Link prema emisijama dokumentarnog tv serijala “Zelena patrola na delu”

https://youtube.com/@vojvoanskazelenainicijativ4674

Podelite sa drugima:

Povezani članci