Pričaj ti, sad ću ja doći

Pričaj ti, sad ću ja doći

Piše: Jovan Lakićević

Pretpostavljam da bi Matija ko nekad rekao: „Pričaj ti, sad ću ja doći!“
Riječ je, pogađate, o mogućim komentarima izjava izvjesnog Bajdena i Šolca (Makron mi tu neoprostivo kasni, pošto, pretpostavljam, ima gužve u saobraćaju!) povodom optužnice , pazite: za genocid(!) protiv Vladimira Putina. I to zbog toga što je spasavao rusku djecu iz Donbasa od ukrajinskih neonacista!
Nećete mi zamjeriti, poštovani posjetioci Portala, što ne bih mogao da ih citiram, jer mi je dosta i sopstvenih gluposti!
Moja dobra baba Neca, Rovčanka, takođe, (od Vlahovića sa Bogutova dola), koja je znala više narodnih umotvorina nego što ih je Vuk sakupio, kad bi neko od nas djece, nešto lupio, rekla bi: „ Ajde, pričaj mi još malo o tome!“ To bi moglo i ovim povodom da se kaže.
I, kad smo već kod prisjećanja, pada mi na um jedna rečenica moga rođaka i komšije Rada, iz Morače, upućena njemu bliskoj osobi: „Blago tebe, Draga, sa koliko malo pameti živiš!“
Strašno je saznanje koliko u negdašnjim centrima moći (a danas centrima svakovrsnih gluposti) ima malo, ne političke, nego najobičnije pameti!
Ali bi njihovi „korifeji“ da i dalje upravljaju svijetom. Ovoga puta uz pomoć, valjda pet-šest, ili već ne znam ni koliko, njihovih atlantističkih i NATO „haških sudova“, od kojih, sami, (čuj ovo) ni jedan ne priznaju(!). Jedan od njih je, na preko hiljadu godina robije osudio sve srpske političke čelnike i generale(!) A srpski izdajnici su im u tome izdašno pomogli!
U ovoj najnovijoj haškoj smijuriji, zapamtio sam da je tužilac Englez,( opet, po ko zna koji put), kome je rođeni brat tu skoro izašao iz zatvora, u kome se našao zbog pedofilije!
Imam u Beogradu sjajnog komšiju Slavka koji mi je više puta rekao: „Ja nemam vremena od posla, ali ti, znam pratiš te svakovrsne bjelosvjetske tarakovine, pa mi obavezno kaži kad Bajden negdje krene na putovanje, da ne propustim!“
Slavka je, ne znam zbog čega, ali naslućujem, posebno zabavljalo padanje i kotrljanje, ne samo niza stepenice, nego i uz stepenice aviona aktuelnog predsjednika SAD , sa, vjerovatno, neizbježnom asocijacijom i poistovjećivanjem Amerike i njenom trenutnom pozicijom na Planeti…
Nedavno je Dimitrij Medvedev rekao kako ga zabavljaju njegove kolege, aktuelni vodeći „političari“ i „lideri“ u Evropskoj uniji, odnosno kadrovi i političke pudlice SAD (ja bih dodao i njenih satanista) svojim smiješnim, imbecilnim izjavama i činjenjima… I mene su, donedavno.
Znam, nažalost, iz knjiške psihopatologije, kad ordinarna glupost promijeni svoje trenutno agregatno stanje i preraste u bezumnu mržnju, nasilje i ratove sa projektovanim protivnicima.
Upravo smo u takvoj fazi.
Znaući sve, ili gotovo sve, otpočetka o „uzrocima“ ukrajinske krize i planovima njenih bezumnih, satanističkih autora, (da se zatru Rusija i Pravoslavlje) pitao sam se samo kad će doći trenutak koji se zove – sudbina Planete.
Ovom najnovijom satanističkom optužnicom protiv Putina, mislim da smo mu veoma blizu. I koliko god to u ovom času izgledalo i glupo i smiješno, koliko sjutra može da bude i tragično i nepopravljivo. Recimo, ukoliko bi neko od satanističkih poslušnika pokušao negdje da uhapsi ili eliminiše Putina.
Zapadnim političkim šupljoglavcima ne vrijedi objašnjavati šta ih u tom slučaju čeka! Nažalost, i dobar dio Planete.
Pošto sam se poduže družio sa nekim našim patriotskim, dabome, ekstra sensima i pošto veoma pomno pratim prognoze negdašnjih i sadašnjih proroka, ili, kako ih ko već naziva, mogao bih, nažalost, da ponovim Višnjićeve stihove, nakon boja na Mišaru, dvoje gavranova Kulinovoj kadi: „Radi bi smo dobre kazat’ glase, ne možemo, već kako no jeste!“
Iz ovih, nažalost apokaliptičnih najava, mogla bi da izvuče naravoučenije i aktuelna politika na svim srpskim, balkanskim prostorima…

Izvor: https://www.in4s.net/pricaj-ti-sad-cu-ja-doci/

Podelite sa drugima:

Povezani članci