PRAVLJENJE GLOBALNE GLADI: 13 zemalja pristaje da ukine poljoprivredu

PRAVLJENJE GLOBALNE GLADI: 13 zemalja pristaje da ukine poljoprivredu

13 zemalja koje su u „Svetskom ekonomskom forumu“ nedavno su objavile planove za ukidanje poljoprivrede kao deo „Velikog reseta“ čovečanstva.

Globalni centar za metan objavio je u saopštenju za javnost da su ministri poljoprivrede i životne sredine i ambasadori iz 13 zemalja, uključujući SAD, potpisali obećanje o ukidanju poljoprivrede:

„Prošlog meseca (aprila 2023.), „Globalni centar za metan“, u saradnji sa ministarstvima poljoprivrede Čilea i Španije, sazvao je prvi globalni ministarski sastanak o poljoprivrednim metodama za smanjenje emisije metana. Ministarski sastanak okupio je visoke vladine zvaničnike da podele globalne perspektive o smanjenju metana i prehrambenim sistemima sa niskim emisijama.

Sastanak je doveo do saopštenja u kojem su se zemlje obavezale da će podržati napore na poboljšanju kvaliteta i kvantiteta i pristupa finansijama za prilagođavanje klimatskim promenama i mere za ublažavanje posledica u poljoprivrednom i prehrambenom sektoru, kao i da će sarađivati u naporima za smanjenje emisije metana iz poljoprivrede. i sistemi ishrane“.

Libertysentinel.org prenosi: Konferenciji su prisustvovali Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija, Koalicija za klimu i čist vazduh, Interamerički institut za poljoprivrednu saradnju, Svetska banka, Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj i Međunarodna – Američka banka za razvoj.

Svetska banka, još jedna ideja posleratnog liberalnog poretka zasnovanog na pravilima, predvođenog SAD, u poslednje vreme mnogo razgovara sa UN o nadolazećoj gladi. Prošle nedelje, 22. maja, Svetska banka je objavila belu knjigu pod naslovom „Ažuriranje bezbednosti hrane: odgovor Svetske banke na rastuću nesigurnost hrane“.

Direktor Svetskog programa za hranu UN takođe je od septembra prošle godine izdavao strašna upozorenja o predstojećoj globalnoj gladi.

IZVOR: Borba za veru

Preuzeto sa: https://naukaikultura.com/pravljenje-globalne-gladi-13-zemalja-pristaje-da-ukine-poljoprivredu/

Podelite sa drugima:

Povezani članci