POLJACI SE IZVINJAVAJU: „Niste dobro razumeli ambasadora, nećemo da ratujemo sa Rusijom“

POLJACI SE IZVINJAVAJU: „Niste dobro razumeli ambasadora, nećemo da ratujemo sa Rusijom“

Амбасада Пољске у Француској саопштила је да су речи амбасадора Јана Емерика Рошчишевског о сукобу са Русијом погрешно протумачене „у неким медијима“, преносе РИА Новости.

„У вези са коментарима који се појављују на тему интервјуа амбасадора Јана Емерика Рошчишевског француском каналу ЛЦИ од 18. марта, скрећемо вам пажњу на чињеницу да је у појединим медијима тумачен ван контекста“, наводи се у саопштењу амбасаде.

Амбасада тврди да је током 30-минутног разговора са новинаром Рошчишевски инсистирао на помоћи Кијеву од савезника.

Како је саопштено из дипломатског представништва, из слушања целог разговора је јасно да он, наводно, не садржи обећање о директном учешћу Пољске у сукобу, већ само упозорење о последицама које ће уследити након губитка Кијева.

Додаје се да се радило о ризику увлачења у рат „неких земаља средње Европе, балтичких земаља и Пољске“.

Дипломатско представништво је додало да у другим фрагментима разговора, амбасадор „јасно каже да Варшава није у ратном стању, али да ће учинити све да помогне Украјини да се одбрани у овом сукобу“. Осим тога, амбасада је критиковала „покушаје да се пронађу сензационалне изјаве“ и оценила их као „злонамерне“.

Подсетимо, амбасадор Пољске у Француској Јан Емерик Рошчишевски у етеру ТВ канала ЛЦИ упозорио је на спремност Варшаве да се умеша у сукоб са Русијом ако Украјина „не може да одбрани своју независност“.

Према речима амбасадора, украјинска криза је пре свега борба за основне вредности и културу Запада, због чега је толико важно да их бране.

(РТ Балкан)

Preuzeto sa: https://www.intermagazin.rs/poljaci-se-izvinjavaju-niste-dobro-razumeli-ambasadora-necemo-u-rat-sa-rusijom/

Podelite sa drugima:

Povezani članci