Politika Privatnosti

Услови коришћења и Политика Приватности

Ко смо ми:

Ако је, а живот је показао да јесте, новинарство одговорно за стварност, онда ево доброг изазова да останемо доследни томе. И да на ту неспорну животну истину усмеримо вашу пажњу кроз призму кутурне баштине Србије и земаља света као изузетног националног блага.

Пре свега, адреса нашег веб места је: www. sedmasila. rs Наше пословање заснива се на примени крајње транспарентне и квалитетне политке приватности јер сматрамо да тако можемо обезбедити што већи број посетилаца и сходно томе квалитетно одгорити захтевима и циљевима наше мисије: ширење и промоције кутурне, историјске, научне, технолошке, еколошке . . . и сваке друге баштине достојне пажње данашње цивилизације и стандарда квалитета 21. века.

Наш став јер да лвалитетна политика приватности обезбеђује не само масовност већ и трајне посетиоце. Уосталом наша одредница је да је новинарство одговрно за ставрност и кад је култура у питању!

У Регистру медија интернет портал седма сила је регистрован као самостално електронско издање уреднички обликоване странице.

Регистарски број: ИН000558

Главни и одговорни уредник: Милорад Антонић

Интернет портал на коме се налазите www. sedmasila. rs ће вам за сваки изазов, био он из сфере политике, историје, биолигије, географије, психологије, медицине…. било да промовише и чува културну баштину, опомиње и позива на мењање односа према културном и сваком другом националном наслеђу дати одговор -читај стварност представити у светлу чињеница, научних и стручних анализа, непобитних истина, кроз призму другачијег погледа, мишљења

Које личне податке сакупљамо и зашто их сакупљамо

Mи признајемо, поштујемо и штитимо ваше право на приватнопст! То управо потврђује чињеница да у комуникацији са вама од вас не захгтевама никакве личне податке.

Посетиоци нашег интеренет магазина нису у обавези да приликом посте нашем интернет мгазину на било који начин остављају своје личне податке.

Они чак немају ни обавезу да нас посећују, али зато од нас имају стално отворен позив да дођу на нашу страницу и ту потраже информације које су у функцији одговрног информисања па и сопствене едукације. За такав однос посетиоца и нашег интернет магазина нема обавезе испуњавања формулара, образаца, упитника и угњежђивања трећих страна или било каквих условљавања друге врсте.

Наш жеља и обавеза је да вас као наше посетиоце и конзументе наших садржаја употпуности ослободимо бојазни о откривању ваше исдентификације.

Сервери које користимо не сакупљају ваше е-маил адресе као посетиоца интернет магазина.

Међутим у коришћењу разних садржаја са разних интернет сајтова различите врсте података у вези са вашим активностима могу бити доступне, али то не значи и да нас интересују ваши лични подаци.

У коришћењу наших садржаја наши посетиоци немају разлога да брину да ли ће неки подаци прикупљени од трећих лица бити директно повезани са њима лично. Једноставно ми не функционишемо на тај начин. www. sedmasila. rs je посвећена заштити тих података и у мисији својих циљва, осим чињеница и информација који обезбеђују квалитетну информацију и доступност садржајима које објављујемо, немамо потребе за прикупљањем личних података било кога и било када.

Чињеница да www. sedmasila. rs све своје посетиоце позива да се упознају на који начин, зашто и како чувамо њихову приватност значи да смо себи као приоритетан циљ поставили заштиту приватности .

Kако покушавамо да заштитимо ваше личне податке?

Интернет портал www. sedmasila. rs у свом представљању и промоцији културне историјске, научне, технолошке, еколошке и сваке друге баштине Србије у свету и земаља света у Србији личне податке не сматра информацијама које су у служби наших циљева.

Уколико би се због виших и национално безбедоносних разлога и указала потреба за остављањем личних података одлука оснивача овог интернет магазина је да се за руковања са истим обезбеди одговарајућа законски захтев и одобрење од стране власника података. Исти ће бити максимало заштићени, похрањени на сигурно место докле год смо за њих одговрни. Исто се односи и на наше партнере уколико би те податке имали потребу да користе. Власницима евентуално узетих личних података из поменутих безбедоносних обавеза осигурана је транспарентност у виду начина коришћења. Право на заборав, исправку и приговор интегрисани су у све процесе рада.

Наравно, увек у оваквом пословању може доћи и до нехотичног остављања неког податка који може бити траг повреде приватности. Имајући то у виду руководимо се пре свега етичким односом према руковању приватним подацима. У том смислу систем администратор и сам оснибвач су едуковани и свесни могућих последица. Код наших сарадника је истовремено веома развијена свест о вредности личних података и потреби за њихвом заштитом пре свега због чињенице да наши садржаји из домена културе не задиру у приватност.

Коментари

Чињеница да Вордпрес не прикупља било који лични податак о својим посетиоцима и нас као интернет портал ослобађа те обавезе или потребе.

У делу нашег сајта, тамо где су у питању коментари, ви као посетилац интернет портал користите своје право на своје мишљење и исказујете га у форми коментара као треће лице.

Анонимизована ниска направљена од ваше адресе е-поште (такође названа и хеш) може бити достављена услузи Граватар да би се видело да ли је користите. Политика приватности услуге Граватар је доступна овде: https://automttaic.com/privacy/. Након одобрења вашег коментара, ваша слика профила је видљива јавности у смислу вашег коментара.

Сајт Седма Сила користи форму и услуге трећег лица Disqus за употребу и остављање коментара, а о информацијама које они прикупљају можете видети на њиховој страници Disqus Политика Приватности.

Подаци које уносите и остављате приликом постављања коментара путем Disqus форме су Ваше име и и-мејл адреса, као и IP адреса Вашег компјутера.

Ваше информације у домену коментара поспешују комуникацију између посетиоца и подстичу на размишљања, размену мишљења и идеја, омогућавају ширење и промоцију различитих културних, историјских, научних, технолошких, еколошких, затим садржаја из области поезије и прозе, ликовне, филмске и позоришне уметности итд. што и јесте сврха – ширење информативне мисије овог интернет магазина.

Ваш коментар такође може бити у функцији прибавављања савета из области права, менаџмента, маркетинга и сл. дакле из разних животних сегмената што није условљено остављањем валидne е-маил адресе. У том смилу да би сте разменили информацију, изнели мишљење став или оцену од вас никад нећемо тражити додатне информације које нису неопходне да бисте добили услугу коју тражите. А бићемо вам захвални да свој став, савет и сл. пласирате на нашем интернет магазину као треће лице. Одогворе на ваша питања објављујемо на нашем интернет порталу у рубрици ОДОГВОР НА ИЗАЗОВ.

Овај интернет портал никад неће тражити додатне информације које нису неопходне да бисте добили услугу – савет који сте затражили.

Услови коришћења коментара :

Сви неумесни, некоректни, претећи садржаји који шире националну, верску, полну и сваку другу нетрпељивост и мржњу биће брисани.

Недозвољено је лажно представљање, тј остављање нетачних података у пољима за слање коментара.

Коментари се пишу искључиво малим славима.

Није дозвољено постављање било каквог линка у свој профил !

Коментари су приватно мишљење аутора коментара и не одражавају ставове редакције сајта седма сила.

Садржај:

Наш интернет портал можете посетити без откривања било каквих информација о себи.

Уколико отпремите слике на веб место, требало би да избегавате отпремање слика са угнежденим подацима локације (ЕКсИФ ГПС/. Посетиоци веб места могу да преузму и извуку податке о, локацији са слика са веб места.

Обрасци за контактирање

Наша позиција на Вордпресу, као и сам Вордпрес не укључује образац за контактирање, али не користимо ни информације предате преко обрасца за маркетинг.

Наш интернет портал можете посетити без откривања било какве информације о себи.

Колачићи:

Coocies“ су мали фајлови које привремено чува ваш хард диск, а који омогућују нашем сајту да препозна ваш рачунар када нас следећи пут посетите. Информације које нам даје тичу се посећивања и коришћења нашег wеб сајта ( број посета, просечно време које трошите на сајту, странице које отварате ). Те информације се користе за унапредјење садржаја и функционалности сајта

Уколико оставите коментар на нашем веб месту, можете се изузети од снимања свог имена, адресе е-поште и веб места у колачићима. Они су због ваше удобности тако да не морате да поново попуњавате своје детаље када оставите други коментар. Ови колачићи трају годину дана.

Уколико имате налог и пријавите се на ово веб место, поставићемо привремени колачић за одређивање да ли ваш прегледач веба прихвата колачиће. Овај колачић не садржи личне податке и одбацује се након вашег затварања прегледача веба.

Када се пријавите, такође ћемо поставити неколико колачића да бисмо сачували ваше информације пријављивања и ваше изборе приказа екрана. Колачићи пријављивања трају два дана, а колачићи могућности екрана трају годину дана. Уколико изаберете “Запамти ме”, ваша пријава ће трајати две седмице. Уколико се одјавите са свог налога, колачићи пријављивања биће уклоњени.

Када уредите или објавите чланак, додатни колачић ће бити сачуван у вашем прегледачу веба. Овај колачић не укључује личне податке и само одређује ИД чланка који уређујете. Истиче након једног дана.

Табела колачића које прикупља сајт Седма сила

Брисање колачића

Кликните овде за брисање колачића

Угнеждени садржај са других веб места

Чланци на овом веб месту могу да садрже угнежђени садржај (нпр. видео снимке, слике, чланке, итд). Угнежђени садржај са других веб места се понаша на потпуно исти начин као да је ваш посетилац посетио друго веб место.

Та веб места могу да прикупе податке о вама, користе колачиће, угнезде додатно праћење од стране треће стране и надгледају вашу интеракцију са тим угнежђеним садржајем, укључујући праћење ваше интеракције са угнежђеним садржајем уколико имате налог и пријављени сте на то веб место.

Аналитика.

Вордпрес не прикупља било које податке за аналитику, па ни овај интернет магазин нема потребе за истим.

Са ким делимо ваше податке

Обзиром да ваше податке не поседујемо не можемо нити имамо поребе да их са било ким делимо.

У случају када од вас затражимо друге личне информације, као што су ваше име и е-маил адреса, које би сходно законским обавезама требали да шаљемо даље тражићемо ваш пристанак (нпр. употребом онлине формулара или путем е-маила), обавестити вас о процесу прикупљања информација и у које сврхе и о томе како ћемо их употребити. Информације које нам ви дате или до којих дођемо путем овог интернет сајта, користићемо искључиво за одговарање на ваша питања и/или за пружање и побољшање наших услуга. У случају да се предомислите и не желите да Вас контактирамо у будућности, молимо вас да нас о томе обавестите

Колико чуивамо ваше пдоатке

Скупљене или обрађене личне податке од стране веб места немамо те их из истог разлога не можемо ни да чувамо.

www. sedmasila. rs користи информације и домене до којих дођемо не због тога да би вас лично идентификовали, већ да би информација била валидна и аутентична те да се измери и утврди број посета . Све то наравно у циљу побољшања квалитета сајта.

Начин пословања www. sedmasila. rs не предвиђа нити ће то у будућности бити пракса да од својих посетилаца додатно тражи личне и друге инфрормације, нпр . путем употребе онлине формулара или е-мејла.

Такође ваше је искуључиво и неотуђиво право да у сваком тренутку перекинете посећивање нашег сајта, коментасрисање и сл. као што је ваша одлука да нас константно пратите, што је наравно у нашем инетересу и стога као неприкосновено право чувамо и штитимо вашу приватност.

Предложени текст: Уколико оставите коментар, тај коментар и његови мета подаци се чувају неограничено. Ово је зато да бисмо препознали и аутоматски одобрили све коментаре које уследе умести да их држимо у реду за преглед.

За кориснике који се региструју на наше веб местo (уколико их има), такође чувамо личне информације које доставе у свом корисничком профилу. Сви корисници могу да виде, уреде или обришу своје личне податке било када (изузев што не могу да промене своје корисничко име). Управници веб места такође могу да виде и уреде те информације.

Која права имате у односу на ваше податке

Ваше неотуђиво право је да, уколико имате налог на овом веб месту, или сте оставили коментар, можете да захтевате да примите датотеку са извезеним личним подацима које држимо о вама укључујући било које податке које сте нам доставили. Такође можете да захтевате да обришемо било које личне податке које држимо о вама. То не укључује било које податке које смо обавезни да држимо због административних, правних или безбедоносних разлога.

Где шаљемо ваше податке

Информације о именима домена до којих дођемо не користимо ради личне идентификације, већ да би на основу тих и других информација измерили број посета интернет сајту, просечно време проведено на интернет сајту, прегледане странице итд. а све у циљу интерних потреба. Овакве информације служе да бисмо измерили фреквенцију посећивања нашег интернет сајта и унапредили његов садржај.

Додатне информације

Интернет магазин www. sedmasila. rs није комерцијално веб место за комерцијалне услуге те као такав нема потребе да посебно формулише политику приватности као додатним информацијама.

Како штитимо ваше податке

Интернет магазин ввв. седмасила. рс нема потребе за мерама као што је енкрипција. Безбедоносне мере су пре свега пријемчљви и не компромитујући садржаји и осбље које одржава веб место је стручно оспособљено.

Које поступјке имамо у случају цурења података

На нашем серверу се чувају информације које добијамо од вас а приступ истима имају наш оснивач сајта и систем администратор, тј. овлашћено лице које ангажујемо за обраду података у наше име а у функцији политике приватнсоти овде наведене, затим у сврху обезбеђења исправног и безбедног функционисања сајта.

Поступци које предузимамо у случају цурења података су преиспитивање стручног односа према заштити информација, утврђивање могућих пропуста да би онај ко је починио пропис који је довео до цурења информација и сам увидео грешку. У том случају следи едукација, а у случају намерног потеза који доводи до цурења инфромација одузима му се право приступа веб месту.

Од којих трећих страна примамо податке

У свом редовном пословању пласирања информација и промоције стваралаштва наш сајт садржи линкове за друге интернет сајтове који нису под нашом контролом и који не подлежу нашој политици приватности. Уколико ви приступите другим интернет сајтовима користећи дате линкове, оператори ових интернет сајтова могу тражити информације од вас које ће користити у складу са својим политикама заштите приватности, које се могу разликовати од наше.

Које аутоматско доношење одлукаи/или профилисање радимо са корисничким подацима

Ово веб место не доставља услуге које укључују аутоматско доношење одлука или дозвољавање посетиоцима да аплицирају за кредит или гомилање њихових података у профил за оглашавање те нема потребе да аутоматским доношењем одлуке.

Захтеви за обелодањивањем регулисане индустрије

Обзиромд а веб место није члан регулисане индустријенити смо субјект додатних закопна о приватности нема потребе за обелодањивањем регулисане индустрије.

Правила и услови коришћења  

Овим условима дефинишемо правила која одређују наша као и ваша права и обавезе приликом коришћења www. sedmasila. rs !

Ваш приступ или употреба наше интернет странице подразумева да сте упознати са свим правилима и евентуалним ризицима који настају из коришћења ових веб страна, као и да их у целости прихватате.

Власник сајта задржава право његове концепцијске измене и у обавези је да ажурира сајт, те као такав, врши измене и допуне садржаја укључујући и Изјаву о Приватности као и Правила и Услове коришћења, у било ком тренутку, без претходне најаве. Молимо Вас да редовно посећујете ову страницу, како би били у току са изменама Правила и Услова коришћења које сте прихватили.

Обавеза крајњих корисника је да све њихове активности у вези с коришћењем ових wеб страница буду у складу с позитивним прописима Републике Србије. www. sedmasila. rs подложна је изменама које могу укључити и увођење одређених накнада или наплата, стога саветујемо кориснике да периодично поново детаљно прочитају информације садржане у Условима коришћења и Изјаву о поверљивости података, како би били информисани о евентуалним променама.

Ауторска права

Власник сајта је ФОНДАЦИЈА МУЛТИНАЦИОНАЛНИ ФОНД КУЛТУРЕ чији оснивач и управитељ је Милорад Антонић и свих ауторских права садржаја (текстуалних, визуелних и аудио материјала, базе података и програмског кода) као и права на лиценцу садржаја које на сајту преноси.

Неовлашћеним коришћењем материјала овог сајта сматра се коришћење и преношење било ког дела или садржаја сајта без писане сагласности власника . У том случају сматраће се да су поврдјена ауторка права и Власник у складу са Законом има право на судску заштиту и накнаду штете .

www. sedmasila. rs ће веома ревносно размотрити примедбе оних посетилаца који сматрају да им је објављивањем садржаја на сајту повређено сопствено ауторско право. Када се утврди да су повредјена ауторска права спорни садржаји биће скинути са сајта.

Одговорност

За материјале која су начинила или публиковала трећа лица а која су везана линком www. sedmasila. rs не преузима одговорност.

Ваша одлука да посетите било који линкован Веб сајт је само ваша, па самим тим преузимате одговорност у погледу вируса или других штетних елемената.

Уколико нисте у пословном односу са нашим интернет магазином не смете поставити линк на www. sedmasila. rs странице с било које друге wеб странице. www. sedmasila. rs задржава право да повуче своју дозволу за постављање било којих линкова у било којем тренутку, а према личној дискреционој процени.

Сајт www. sedmasila. rs има право, али не и обавезу, да у сваком тренутку надгледа садржај на овим wеб страницама, укључујући било које цхат собе и форуме који би могли бити садржани као део ових wеб страница, а како би осигурала складност и поштовање ових Услова коришћења, као и било којих других правила прописаних од стране www. sedmasila. rs као и складност с било којим одговарајућим законом, прописом или другим актом. Без ограничења од претходно наведених ставки, www. sedmasila. rs здржава право уклањања било којег материјала који према личној процени није у складу са овде постављеним правилима или који на било који други начин није у складу са условима коришћења.

Крајњи корисник се слаже да ће обештетити и неће сматрати одговорним, www. sedmasila. rs његове одговорне особе, запослене и агенте, од свих захтева за накнадом штете и трошкова, укључујући трошкове правног заступања, а који могу настати употребом ових wеб страница од стране Крајњег корисника.

Оглашавање:

Оглашавање на сајту седма сила сматра се пословним односом измедју посетилаца сајта и оглашивача, па оглашивач самим тим одговара за огласни садржај .

Услуге

Услуге које вам нудимо су:

*пласирање информација,

* едукација јавности о свим релевантним дешавањима, догађајима, појавама и активностима достојних животу човека савременог доба,

* информације о вредностима свеколике културне баштине Србије и културног стваралаштва народа света, успостављање и учвршћивање веза у области културе са народима и нацијама света, очување културне, и историјске и сваке друге баштине Србије и њено промовисање у циљу ширења културних веза,

*Сарадња у области информативне делатности, са издавачима, факултетима и другим националним институцијама, као и физичким лицима у циљу остваривања циљева Фондације МУЛТИНАЦИОНАЛНИ ФОНД КУТУРЕ као оснивачем овог интернет портала.

*Организација програмске едуакције младих талената у новинарству, изврном музичком стваралаштву и другим видовима народне радиности, развијање свести о заштити и унапређењу животне средине,

*Промовисање и унапређење културе јавног информисања, науке и образовања,

* пласман и агенцијско заступање односно проналажење издавача за рукописе (види категорију РУКОПИСИ ) како младих тако и афирмисаних аутора из разних области почев од политике, историје, биологије, географије, психологије, медицине, . . и других области,

* пружање маркетиншких услуга,

* израда медијских пројеката,

Промене услова коришћења

www. sedmasila. rs задржава право у сваком тренутку, и без претходног обавештења, уколико то сматра потребним, да укине или измени било који од овде наведених Услова коришћења овог интернет портала. Предметне измене могу између осталог укључивати измену цена, доступност производа, увођење одређених накнада или наплата, стога саветујемо кориснике да периодично поново детаљно прочитају информације садржане у Условима коришћења и зјаву о поверљивости података, како би били информисани о евентуалним променама.

У случају да дође до промене Услова коришћења и / или Изјаве о поверљивости података, а крајњи корисник настави да користи нашу интернет страницу, сматра се да прихвата Услове коришћења и шполитику приватности о поверљивости података у измењеном облику. Свака евентуална измена или брисање услова коришћења важећа је за трећа лица одмах по објави на интернет магазину www. sedmasila. rs

Веб странице трећих лица

Инмтернет портал www. sedmasila. rs се изричито ограђује у сваком смислу од садржаја материјала на wеб страницама трећих лица, на које би се могло приступити са wеб страница www. sedmasila. rs У случају да крајњи корисник приступи wеб страницама трећих лица, исти то чини искључиво и само на властиту одговорност, што подразумева свако искључење одговорности www. sedmasila. rs

Мишљења, савети, изјаве, услуге, понуде, или друге информације или садржај постављен од трећих лица, укључујући јавне пружаоце информација или било које крајње кориснике, долазе од одговарајућих аутора или дистрибутера, а не од www. sedmasila. rs

Укидање лозинке и корисничког рачуна

Интернет портал www. sedmasila. rs може да раскине пословни однос с било којим својим крајњим корисником у било ком тренутку. www. sedmasila. rs задржава право да тренутно укине било које лозинке или корисничке рачуне крајњег корисника у случају понашања крајњег корисника које www. sedmasila. rs, према својој дискреционој оцени, сматра неприхватљивим, као и у сваком случају непоштовања ових Услова од стране Крајњег корисника. У случају укидања лозинки или Корисничких рачуна Услови коришћења прецизирани одредбама о Промени услова, крајњем кориснику, Интелектуалној својини и Одговорности неће престати да важе између крајњег корисника и www. sedmasila. rs . Такође ви можете да укинете свој налог за коришћење услуга www. sedmasila. rs у било ком тренутку из било ког разлога . Остајете одговорни за пријем неиспоручених поруџбина пре одјаве. Поред тога, сте одговорни за све трошкове настале из односа са трећим лицима пре вашег отказивања.

Нова правила у заштити приватности :

Заштита приватности личних података корисника www. sedmasila. rs до 25. 05. 2018. године била је усклађена са законима Републике Србије и Европске уније (Директива ЕУ 95/46/ЕЦ, 2002/58/ЕЦ анд Треатy Цонвентионс(Уговорне конвенције) ЕТС 108, ЕТС 181, ЕТС 185, ЕТС 189). Ова политика приватности регулише поступање са информацијама које од вас прикупљамо када посетите наше веб место.

Pоштујући законе и прописе Републике Србије od 25. 05. 2018. године оснивач овог интернет портала модификовао је своју Политику приватнсоти сходно препоруци о регулативи и заштити подтака о личности(ГДПР )

Разно

У случају да је нека од ставки ових Услова коришћења ништавна, таква ништавност неће утицати на ваљаност било које друге одредбе ових Услова, па ће преостали делови ових Услова остати на снази, а ништавна одредба ће се заменити ваљаном одредбом која по смислу и правној вољи највише одговара одредби која је ништавна. Уколико било која страна не искористи своја права из ових услова коришћења, то се неће сматрати одрицањем или губитком тих права, као ни било којих других овде наведених права.

Забрањено је коришћење интернет магазина www. sedmasila. rs особама млађим од 14. година.

За све правне спорове који могу да настану везано за коришћење странице www. sedmasila. rs, стране у спору ће прво покушати да реше спор мирним путем, у року од 30 дана од регистровања спора у www. sedmasila. rs . У случају да спор не буде решен у назначеном року, за његово решавање биће надлежан суд у Београду.

Сва додатна питања у вези свих садржја на сјату можете нам поставити на телефон број 064 121 30 30 или на маил адресу: office@sedmasila. rs биће нам задовољство да Вам помогнемо.

СТАВОВИ САРАДНИКА ПОРТАЛА И ПРЕУЗЕТИ САДРЖАЈИ СА ДРУГИХ ПОРТАЛА  НЕ ОДРАЖАВАЈУ НУЖНО СТАВОВЕ РЕДАКЦИЈЕ  И СТАВОВЕ ДОНАТОРА.

Podelite sa drugima: