ORBAN: Samo je u bajci moguće da Rusija bude pobeđena i da se ona pomiri sa tim

ORBAN: Samo je u bajci moguće da Rusija bude pobeđena i da se ona pomiri sa tim

Само је у бајци могуће да Русија буде побеђена и да се она помири са поразом, а у конфликту у Украјини неће бити победника, већ само губитника, изјавио је премијер Мађарске Виктор Орбан у интервјуу радију „Кошут“.

„Нисам толико маштовит да схватим да неко може да победи нуклеарну земљу. Да мисле да ће Руси скрштених руку гледати како их побеђују, руше им политички систем, убијају председника, дроновима нападају Црвени трг и да се верује да ће они ћутке то гледати и да ће се помирити са војним поразом. Тако нешто могу само они који су и даље на нивоу деце. То се само догађа у бајци, у реалности се то не дешава“, рекао је Орбан.

Додао је да је Мађарска још почетком рата сматрала да ће тешко у овом рату бити победника, биће губитника.
Премијер Мађарске је објаснио да са једне стране НАТО Украјину снабдева новцем и оружјем и да само од Запада и Америке зависи колико новца ће издвојити и колико дуго су спремни да га троше. Додао је да је веома тешко победити модерне западне системе наоружања и скоро неограничено финансирање из америчког буџета.

Са друге стране, у Русији има много више становништва, већа је војска, већа традиција производње оружја, а такође има и највећи на свету нуклеарни арсенал, нагласио је Орбан.

Раније је прес служба Кремља саопштила да је током ноћи 3. марта кијевски режим покушао да беспилотном летелицом изведе напад на резиденцију руског председника Владимира Путина у Кремљу. Две летелице су онеспособљене. У нападу није било жртава нити материјалне штете. Портпарол Кремља Дмитриј Песков касније је за Спутњик изјавио да председник Русије у том тренутку није био у Кремљу.

Извор: https://www.intermagazin.rs/orban-samo-je-u-bajci-moguce-da-rusija-bude-pobedjena-i-da-se-ona-pomiri-sa-tim/

Podelite sa drugima:

Povezani članci