NATO PLANIRA DA KORISTI MEHANIZME MASOVNE KONTROLE RAZUMA

NATO PLANIRA DA KORISTI MEHANIZME MASOVNE KONTROLE RAZUMA

Činilo mi se da je suština američkog mita – sloboda. Naravno, mi zapravo nemamo slobodu.

• SAD su najveća zatvorska država na svetu, većina nas je u kavezu ropskog rada koji mrzimo, i svi smo zaglavljeni u dužničkoj močvari, tako da je jedini slobodan prostor koji nam je ostao naš mozak.
• Ali sada NATO priznaje da će naš mozak pretvoriti u bojno polje kojim će dominirati.
• Kontrolisanje naših umova nije novo za ovu vojnu državu. Na primer, od 1953. do 1973. postojao je CIA program za kontrolu uma pod nazivom MKUltra.
• Međutim, svi prošli primeri se razlikuju od novih NATO programa po tajnosti. Sada NATO otvoreno smatra naš mozak bojnim poljem
Svi mejnstrim mediji su dosledno ignorisali NATO-ovu deklaraciju o novoj „sferi rata“, zbog čega je organizacija za slobodu štampe „Project Censored“ uvrstila ovu činjenicu na svoju listu 25 najkontroverznijih priča u ovoj godini. Naime, „5. oktobra 2021, NATO Kanada je bila domaćin skupa „Ratna nauka o mozgu“ posvećenog iskorišćavanju „ranjivosti ljudskog mozga“ za sofisticirane oblike društvenog inženjeringa i kontrole“, piše Ben Norton iz lista „Grayzone“. „U razvoju strategija kognitivnog ratovanja, NATO je dodao novu šestu sferu na prethodno postojećih pet vojnih sfera: vazdušna, kopnena, morska, svemirska i kibernetička.

MILITARIZACIJA NAUKA O MOZGU


Militarizacija nauka o mozgu iskorišćavanjem ranjivosti ljudskog mozga – da li ovo podseća na slobodu? Činilo mi se da je suština američkog mita – sloboda. Naravno, mi zapravo nemamo slobodu. SAD su najveća zatvorska država na svetu, većina nas je u kavezu ropskog rada koji mrzimo, i svi smo zaglavljeni u dužničkoj močvari, tako da je jedini slobodan prostor koji nam je ostao naš mozak. Ali sada NATO priznaje da će naš mozak pretvoriti u bojno polje kojim će dominirati. Kontrolisanje naših umova nije novo za ovu vojnu državu. Na primer, od 1953. do 1973. postojao je CIA program za kontrolu uma pod nazivom MKUltra.
Godine 1975, MKUltra je procurila i Amerikanci su se naljutili. CIA kaže da više ne pokušava da kontroliše umove Amerikanaca koji ništa ne sumnjaju, ali naravno CIA i druge vladine agencije i dalje pokušavaju, sa izvesnim uspehom, da kontrolišu naše mozgove. Setite se jednog dobro poznatog primera razvoja kontrole uma. Godine 1994. američka vojska je potrošila milion dolara na istraživanje „gej bombe“ sa gasom koji je trebalo da natera neprijateljske vojnike da postanu homoseksualci i imaju seks jedni sa drugima.
Oglašavanje je takođe oblik društvenog inženjeringa. Da li bi 50% Amerikanaca verovalo da je Rusija naterala sve da glasaju za Trampa postovima od 8 dolara na društvenim mrežama sa slikama Hilari kako grli đavola da nisu navikli na milijarde sati propagande na američkim nacionalnim televizijskim kanalima? Naravno da ne! Društveni inženjering je svuda. To je jedini način da postoji država u kojoj su samo tri osobe bogatije od ostalih 50% ili 165 miliona građana!
Morali smo biti obučeni u kontroli uma da ne bismo razumeli besmislicu teorije zavere o ruskom mešanju. Takođe smo morali da budemo naučeni da verujemo da polovina svih naših društvenih pravila ima neku vrstu smisla. Na primer, činjenica da teško naoružani policajci imaju pravo da kažu ljudima da se ne smeju, ako su okupljati na javnim mestima. U svakom slučaju, shvatili ste poentu. Ogroman društveni inženjering i stalna kontrola uma su potrebni da bi se stvorilo društvo u kojem sada živimo. Međutim, svi prošli primeri se razlikuju od novih NATO programa po tajnosti. Sada NATO otvoreno smatra naš mozak bojnim poljem.
„Jedan portparol NATO-a rekao je da „brza evolucija neuronauke kao oruđa rata“ zavisi od razvoja veštačke inteligencije, velikih baza podataka i društvenih mreža“, navodi se u izveštaju „Project Censored“. Upotreba veštačke inteligencije, gigantskih količina podataka i sveprisutnih društvenih mreža može stvoriti potpuno zbunjeno društvo u kojem skoro svi žive u nekom obliku lažne stvarnosti, potpuno nesvesni dubokih osnova svog postojanja.

Preveo Zoran Milošević

IZVOR: NATO Creating Plans For Mass Mind Control, Lee Camp, Mintpress News, popularresistance.org, January 21, 2023.
https://naukaikultura.com/nato-planira-da-koristi-mehanizme-masovne-kontrole-razuma/

Podelite sa drugima:

Povezani članci