NASTAVLJA SE KRSTAŠKI RAT PROTIV PRAVOSLAVLJA!

NASTAVLJA SE KRSTAŠKI RAT PROTIV PRAVOSLAVLJA!

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko

„Ovih dana, odnosno 17. marta obeležili smo godišnjicu jedne od najtragičnijih stranica u istoriji Srbije – pogroma nad kosovskim Srbima 2004. godine.

 Zapravo na martovski pogrom i divljanje Albanaca, koji su palili Bogorodicu Ljevišku i sve srpsko na Kosovu i Metohiji, podseća nas ono što se sada dešava u Ukrajini, ti svetogrdni pokušaji kijevske garniture da otme kanonskoj Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi Kijevo-Pečersku lavru, jednu od najvećih pravoslavnih svetinja, koja je od ključnog značaja za duhovni i kulturni identitet svih pravoslavnih vernika.

 Tužno je videti kako neonacistički režim, oglušivši se o obraćanja i molbe monaštva Kijevo-Pečerske lavre, nastavlja svoj „krstaški rat“ protiv pravoslavlja, čiji je vrhunac bio razbojnički upad u lavru ukrajinskih „bezbednjaka“ krajem prošle godine i sadašnji pokušaji pljačkanja ove obitelji.

 Još je tužnije videti kako se nastavlja zločinačko ignorisanje zbivanja oko Kijevo-Pečerske lavre od strane takozvane međunarodne javnosti, koja već više godina gleda kroz prste na šikaniranje i proganjanje pravoslavnog sveštenstva u Ukrajini, teror nad parohijanima i nametanje raskolničkog političkog projekta „pravoslavna crkva Ukrajine“, osmišljenog na Zapadu kako bi se razbilo jedinstvo pravoslavlja.“

Kaže se u zvaničnom sopšenju Njegove Ekselencije, ambasadora RF u Beogradu, gospodina Aleksandra Bocan Harčenka, posle obeležavanja godišnjice Srpkog pogroma na Kosovu i Metohiji i uoči 24-godišnjice NATO agresije na SRJ, koju srpski narod nikada neće zaboraviti. Sličnu sudbinu sa teškim posledicama za sveukupno pravoslavlje, danas doživljava ruski narod i najveće pravoslavne svetinje u Ukrajini. Kijevo-pačarska Lavra  je MAJKA Pravoslavne Rusije, Belorusije, Ukrajine.

  1. mart 2023. Godine
Nikoljski manastir

Fotografije –  Biljana Živković

Iz porušenog Nikoljskog manastira u Donjecku i sa Kosova i Metohije, porušeno zdanje Bogoslovije u Prizrenu i porušen manastir sv. Arhangeli kod Prizrena, uništena srpska sela u NATO bombardovanju

Izvor: https://naukaikultura.com/nastavlja-se-krstaski-rat-protiv-pravoslavlja/

Podelite sa drugima:

Povezani članci