NAŠA DECA ODLAZE, dok mene brine da li će se vratiti – ti bleneš u rijaliti!

NAŠA DECA ODLAZE, dok mene brine da li će se vratiti – ti bleneš u rijaliti!

Aутор:Бранислав Маркићевић

У Србији су се и ових дана неке девојчице у основним школама боле кухињским ножевима, нека деца и њихови родитељи су привођени, школама (и не само њима) прећено је бомбама, незадовољно грађанство протестовало на улицама (на шта ваљда има пуно право?) и на кратко блокирало Газелу (ко зна зашто?) и најављује нове протесте, незадовољни сељаци тракторима блокирају путеве (а они не излазе на улице тек тако!), стање у држави је крајње хаотично, али ко да нам је на улицама недовољно лудака, па нам из (ваљда пребукираних?) психијатрија на улице пуштају типове који колко сутрадан по пуштању около грувају зољама?!? За неупућене врло кратко, Зоља је ручни ракетни бацач који може да пробије тенк, да истопи 30 мм челика, а како неки медији јављају, дотични је исти купио од њему сличне будалчине за две хиљаде динара!

Толико о кампањи о прикупљању оружја и њеној ефикасности.

И по већ опробаном правилу, ко ће да проба да искористи прилику, ако не комунисти, тј, СКОЈевке (у поодмаклим годинама) које су легле на погрешну дојаву (из кеца у кеца, 100%) да је право време за коначни обрачун с „тамо неким српским институцијама“ око српског језика као што су СПЦ, Матица српска, Одбор за стандардизацију језика САНУ и њима сличним, а небитним, јер шта они о српском језику знају… Информације ради, то су исте оне што су на споменике патријарху Павлу, Тесли, Пекићу Доситеју, Цвијићу Панчићу… качиле љубичасте кецеље са будаластим порукама, што је својеврсно дивљаштво, а сад су пред патријаршију њих неколико стале с транспарентима Доле црква, доле Бог и томе слично. Само су им кожни капути фалили и револвери за појасом, па да се запитам да није 46′ или 47′, кад су у Београду СКОЈевци каменовали Спасовданску литију.

Да Вас подсетимо: Хеј, Словени!

Иначе, у организацији Матице српске и Одбора за стандардизацију језика САНУ одржан је скуп стручњака из области српског језика поводом усвајања Закона о родној равноправности и на ком је закључено да су тим законом „угрожене уставне слободе грађана, граматичка структура, речник и појмовни систем српског језика“ а о овом Закону о касапљењу језика, замислите каква дрскост (!) изјаснио се и патријарх српски, а што је покренуло лавину простачких другосрбијанских увреда. За тобожње либерале очигледно је доцкан за причу о пристојности и толеранцији, али шта ћемо са Уставом гарантованим слободама, па и са слободом на мишљење и изражавање истог, а које би оцвале револуционарке, следећи рахметли Борку Павићевић која је коју годину пред смрт јавно рекла да немају сви право на мишљење, некима да ускрате.

А, да, умал да заборавим. За исте имам једно питање. Није тајна да је неким женама зодијачки знак изузетно битан, дакле Овнице, Јарице, Бикчице или Бикошкиње (Бикице не може јер је тепање).
Шта о овом вели нови одбор „боркиња“ за стандардизацију српског језика? Што се мог искуства тиче, а ово није никакво хвалисање, овај матори момак се мувао са доста жена које су наравно имале разне политичке ставове, али ниједна ми још није рекла да је у хороскопу овца или крава, каква су ваша искуства?

А шта нам ради Власт, из све снаге покушава да реши озбиљне проблеме и све веће незадовољство и подељеност у друштву? Можда и би, кад би умели (или хтели?). Овако, толико се труде да забашуре све проблеме, па су напунили ТВ студије „стручњацима“ који отрцавају ионако килаву опозицију, убеђују народ да им се чини да је на улицама Београда било баш много незадовољних људи, а крећу и контра митинзи(!), спремају се тоне хлеба, паризера и киселих краставчића и ово ми делује као идеално место за цитирање поручника у Повратку отписаних, а кога је играо Бата Живојиновић: „Кућа гори, темељи се љуљају, све се руши, а господа кренула на пикник!„

Да Вас подсетимо: Труманов шоу на председнички начин

Дај Господе бар здравља и среће, кад си већ према нама био толико шкрт кад се о памети ради, па да у свом овом лудилу нека за две чрвене не заврши у мом, дубоко подељеном народу. Амин.
П. С. Јуче у дућану касирка ми каже да су се пред њом малопре потукле две старије жене. Кажем мора да је због политике, а она одговори, откуд знате? Рекох, а због чега би могле, вероватно као и оне две старице у Лаћарку, а жена одмахује главом и каже, нееее, оне две у Лаћарку су се посвађале и потукле око Задруге…
Izvor:https://www.koreni.rs/nasa-deca-odlaze-dok-mene-brine-da-li-ce-se-vratiti-ti-blenes-u-rijaliti/

Podelite sa drugima:

Povezani članci