Napeto na granicama: Beloruska vojska spremna da odbije svaku agresiju

Napeto na granicama: Beloruska vojska spremna da odbije svaku agresiju

Начелник Генералштаба Оружаних снага Белорусије Виктор Гулевич изјавио је да су интензивне војне вежбе, које се одржавају у земљи од почетка априла, повезане са напетом ситуацијом на границама републике.

Борбена обука је главна компонента активности војске. Такође постоји напетост на границама наше земље. Приморани смо да реагујемо на непријатељске кораке наших суседа који одржавају интензивне активности у оквиру борбене обуке. Наше Оружане снаге такође одржавају спремност на прилично високом нивоу“, рекао је Гулевич, коментаришући разлоге интензивних војних вежби у Белорусији.

Како је објаснио, тренутно је у белоруској војсци у току провера борбене готовости у оквиру које је „мобилисана војна јединица која броји преко 6.000 људи“. Провера борбене готовости изводи се на пет полигона.

„Сада смо прешли у завршну фазу провере – извођење бригадне тактичке вежбе“, додао је Гулевич.
Гулевич је истакао да ће белоруска војска током борбене обуке показати своју снагу у светлу војних вежби које се одржавају у суседним западним земљама, преноси Спутник.

„Показујемо да су наше трупе спремне да у случају потребе одбију било какву агресију на нашу земљу“, казао је Гулевич.

Данас је на једном од полигона у Брестској области на западу Белорусије одржана бригадна тактичка војна вежба са борбеним гађањем у оквиру провере борбене готовости белоруске војске која је почела 3. априла.

Подјелите текст путем:
Преузето са: https://www.in4s.net/napeto-na-granicama-beloruska-vojska-spremna-da-odbije-svaku-agresiju/

Podelite sa drugima:

Povezani članci