Milijana Baletić: OPET OBOJENOM REVOLUCIJOM NA SRBIJU!

Milijana Baletić: OPET OBOJENOM REVOLUCIJOM NA SRBIJU!

Sukobi demonstranata i policije ispred ulaza u Skupštinu Srbije u Beogradu, 8. jula 2020.

Bravo?! Lep je gest kada čovek smogne snage i čestita onome ko ga pobeđuje…! Evo, ja se trudim da taj „sportski duh“ u sebi podignem i to: najviše zbog začuđenosti – kako im to vazda upali da uvek na istu „foru“ na’vataju narod?!

Autor: Milijana Baletić

Bože dragi, koliko puta sam se samo do sada pitala, da li je naš neprijatelj baš toliko mudar ili je – ipak – naša naivnost glavni recept njihove mudrosti!

Ne znam ni da li u društvima naših iskonskih neprijatelja uopšte i postoji ta jedna osobina, koja se kod nas kao kultna uzdiže na pijedestal, kada se za nekoga kaže kako je „detinje naivan“ – dajući kompliment, šta li – takvoj jednoj gluposti?!
No, bilo kako bilo, evo, ponovo su „uzburkali“ Srbiju poput ’90-ih i čeka se kulminacija kao petooktobarske 2000. godine?! Bravo?! Ako ništa drugo, ono je makar lep gest kada čovek smogne snage i čestita onome ko ga pobeđuje…?! Ja se trudim da taj „sportski duh“ u sebi podignem, i to najviše zbog začuđenosti – kako im to vazda upali da uvek na istu „foru“ na’vataju narod?!
Mada, imam i moralnu dilemu – ne znam imam li pravo na to istrčavanje da im ja čestitam u ime onih kojima ne pripadam?!

Kao neko ko nije u milosti ni vlasti, a ni opozicije koja nam je bila prethodna vlast – što očigledno potvrđuje ovaj moj status koji traje već tri decenije – tako, poizmaknuta od svih, analizirajući zapadnjački recept proizvodnje haosa, ipak nije da se ne mogu iz toga izvesti i zaključiti neka pravila koja se uvek ponavljaju!

Problemi jednog društva, njihova su šansa koju nikada ne propuste! Sad, da li ih je to društvo samo sebi proizvelo, ili ih oni znalački poture, nebitno je!

A – „posao“ oko problema – obično im mi pozavršavamo! Čini mi se da se nigde kao kod nas polusvet tako znalački ne provuče i udene iz jedne u sledeću vlast?! Što manje škole, što više kupljenih diploma, što manje morala, a više partijskih knjižica, što manje principa, a više promenjenih stavova, što si više u jednom periodu protiv svoga naroda, to te čeka značajnije mesto u sledećoj vlasti sa ulogom patriote, što manje skrupula i više zgrnutog bogatstva, što više samobitnosti stečene fukarlukom kome normalan narod još treba i da se klanja, što ogavniji i ljigaviji dupeuvlakački profiterluk, što… – to im je zagarantovanije mesto u svakoj vlasti?!

I – nisu ovo opisi nekih bezimenih pojava – ovde, samo one koje ja znam mogla bih poimence ispisati na ne znam koliko stranica! A, gde su svi oni ostali koje narod zna u svojim sredinama – koji bez ostatka – staju u gore navedeni opis?!

Sad treba neko da se čudi otkud u pobunjenima toliko čestitog sveta! Ma, nemojte?! Da i ne pominjem one koji uvek dobro i znalački „odrade“ – kad im se dobro plati! Takvih nam nikad nije manjkalo! Kod nas – zapadnjaci tu nemaju problema?! I (?!) – malo li je sve ovo za „okidač“ u narodu!

Uglavnom, za našeg neprijatelja targetirati problem nezaobilazna je stavka, koja ovako ili onako, ima da se podastre kao postament na kome se dalje gradi haos!

Ima tu i pravilo koje uvek primenjuju, da se sa svojim nepočinstvima, koje sad zovu „obojena revolucija“ – pojavljuju ciklično u razmaku od najmanje dve decenije! Bitno je da povelik deo naroda kome priređuju prevaru – nije bio rođen ili je bio mali da bi pamtio onu prethodnu, kako aktuelnu ne bi prepoznao!

Tako na jednoj strani imaju one koji su kroz njihovu prevaru prošli, pa joj sada pružaju otpor – i one koji pružaju otpor, ne prevari, nego onima koji se protiv prevare bore! Normalno (?!) – jer, šta znaju oni koje je „pregazilo vreme“!

Tu imate i onih koji nikada ne shvate, koliko god puta kroz nešto prošli!

Ima tu i drugih raznih grupa i podgrupa – od autošovinista, što je neizlečiva autoimuna bolest, do teških podsvesti izraženih u kompleksu i nezadovoljstvu sobom i svojim poreklom! Takvi za bežaniju od sopstvenog ništavila isključivo biraju zapadnjačku modlu, gde im se čini da će tako dobiti na „svom kvalitetu“, udenuvši se u tuđi identitet?! Oni ništa što ih podseća na sebe same – očima videt’ ne mogu! To su oni koji ponosno ističu kako su „prozapadno orijentisani!


E, ovi su zapadnjacima posebna poslastica!

I sad, nije problem to što oni sebi čine, no što se upinju iz petnih žila da i sve nas u tu modlu strpaju! Jer, ako ijedan normalni i pravi Srbin ostane, njima ga mirne savesti nema! Možete onda misliti kolika je njihova netrpeljivost i borba sa onima koji su ponosni na svoje srpstvo!
Uglavnom, razloga nije da nema! Naši zapadnjački „prijatelji“ to dobro prouče i znaju. To im je radna obaveza! Tako ti oni – jednim poduhvatom dobiju dva efekta, da ne kažem celu pobedu! Ne moraju više mrdnut’ prstom! Ovim potezom stvore toliko podeljeno društvo, koje se „uspešno“ u sukobu unutar sebe – satre do kraja!

Ma – bravo još jednom!

Jes’ da mi je muka od jedne te iste priče stalno, ali evo da ostavim nas – možda ne bi bilo loše malo izanalizirati i neku blisku prošlost u drugim državama, kao što su, na primer: Irak, Libija, Sirija, Avganistan, Sudan nekadašnji, evo i današnji…!

Ukrajinu ne smem ni da pominjem, jer sadašnja zapadnjačka propaganda potpuno je prekrila i gurnula u duboki zaborav – čak zabranila sećanje – na početak tamošnje obojene revolucije poznate pod imenom „Majdan“!

Te, 2013. godine, 21. novembra, protestanti koji su se pobunili protiv svog legitimno izabranog predsednika Viktora Janukoviča, koji je odbio Sporazum o pridruživanju EUropi – izašli su na kijevski Majdan Nezaležnosti (Trg nezavisnosti). Nastao je haos, lomljava, pretnja, juriši, čak i snajperska ubijanja nasumice po masi (što mi je, kao ratnom reporteru, poznata „fora“ iz Sarajeva, ali to je sada druga tema)! Janukovič je kroz tri dana zajedno sa većim delom Vlade pobegao u Moskvu! Zapad je doveo novu vlast – naravno „demokratsku“ – jer se za „demokratiju“ i borilo?! A – demonstranti – oni su bili srećni – sad, koliko dugo i koliko svi (?!) – e, to je tek posebna tema!

Tada je u američkoj diplomatiji za Evropu i Evroaziju bila zadužena Viktorija Nuland. Ona je, kako to samo oni – onako oholi i samouvereni znaju – ‘ladno saopštila da su: „SAD potrošile pet milijardi dolara da organizuju te događaje“!

Trenutne priče (ne samo u Ukrajini) – da vas ne davim više – evo pratimo uživo…!

Izvor: https://hronograf.net/2023/05/23/milijana-baletic-opet-obojenom-revolucijom-na-srbiju/

Podelite sa drugima:

Povezani članci

0 0 glasovi
Glasanje za članke
2 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kale
Kale
6 meseci pre

Neka smo glupi, neka smo naivni, neka se ponovo dogodi obojena revolucija, neka nam se desi sto god, samo da se nesto promeni, jer od ovoga gore ne moze da bude. Neka postave predsednika, ali neka se izabere javni tuzilac, sudije, ministri… Samo neka prorade institucije.

слободан млинаревић
слободан млинаревић
6 meseci pre

Kale, ne budi naivan! I od greg ima gore. Meeni se čini, da nas na to upozorava ovaj materijal. A dama je autentičan i samo svoj novinar, vazda bila.