Miladin Ševarlić: DECU VAM NIKADA NEĆEMO OPROSTITI!

Piše: Miladin M. Ševarlić:
Čitam sramnu izjavu generalnog sekretara zločinačkog NATO pakta (deo detinjstva kao sin diplomata proveo je i u Beogradu), koji umesto javnog izvinjenja i isplate odštete za poginule i ranjene (ako je uopšte moguće proceniti štetu čak i za jednog jedinog ubijenog građanina, policajca, vatrogasca i vojnika tokom NATO agresije protivne svim međunarodnim pravilima!?) i direktnu i indirektnu materijalnu štetu od preko 100 milijardi američkih dolara, govori studentima Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu nesuvislu frazu koja je suprotna zdravom razumu: BOMBAMA SMO BRANILI CIVILE OD MILOŠEVIĆA.

Zar generalni sekretar (komunistički naziv za rukovodioca armije NOVOG SVETSKOG PORETKA!?) NATO-a misli da su svim građanima Srbije – od roditelja trogodišnje Milice Rakić (1996-1999) u Batajnici, preko roditelja 16-godišnje Sanje Milenković učenice 1. razreda Matematičke gimnazije u Beogradu iz Varvarina (30. maja – na pijačni dan bombe nemačkih aviona u dva naleta, u 13.25 i 13.31 časova, ubile su 10 a teže i lakše ranile preko 30 građana (!), rodbine raketiranog voza u Grdeličkoj klisuri, žitelja Aleksinca u kome u vreme bombardovanja nije bilo Vojske SRJ, zaposlenih u Televiziji RTS, osoblja Ambasade NR Kine u Beogradu … – posle dve decenije isprali mozak rijaliti programima i drugim antisrpskim i antipravoslavnim programima VELIKOG BRATA?

Žrtve NATO napada, postradali na Varvarinskom mostu 30.05.1999; Sanja Milenković (1983-1999)

Deca žrtve NATO agresije: Marko Simić i Milica Rakić

I umesto da posle takve skandalozne izjave bude proglašen NEPOŽELJNOM OSOBOM (Persona non grata) i proteran iz Srbije bombardovane 74 dana 1999. godine, sadašnje rukovodstvo Srbije će danas u Mladenovcu – u prisustvu generalnog sekretara NATO, prećutkujući čak i javno neslaganje sa izjavom sadašnjeg predstavnika NATO(!?), prisustvovati zajedničkoj vežbi pružanja pomoći u vanrednim situacijama!???

Pitam se do kog nivoa podaničke poslušnosti i bezpogovornog prihvatanja „srpske krivice“ za ničim izazvanu NATO agresiju mogu da se spuštaju predstavnici bivših i sadašnjeg režima Srbije? Da li bi oni kao predstavnici Srbije u sedištu NATO-a smeli da kažu barem jednu reč o stvarnim razlozima NATO agresije na SRJ?

Ipak, i među pripadnicima agresorskih zemalja bilo je časnih izuzetaka koji su čak i zastupali srpske tužbe protiv agresorskog NATO-a, kao što je advokat Urlih Dost iz Berlina – zastupnik porodica žrtava na Varvarinskom mostu na kasnijem sudskom procesu u Nemačkoj, koji je ovaj napad okarakterisao kao ratni zločin, a u intervjuu za Dojče Vele okrivio nadležne iz NATO-a da su znali da će ovaj napad prouzrokovati civilne žrtve:

„Naravno da su znali, pa nisu bili slepi. Znate da se Varvarin nalazi 200 kilometara od Beograda, i 200 kilometara od granice sa Kosovom. Tamo uopšte nije bilo ratnih sukoba. Znamo i da su masovno bombardovani i drugi srpski gradovi van zone sukoba, čak gradovi u kojima nije bilo vojske. Zamislite, oni su usred bela dana gađali trgove i pijace.”

Porodice žrtava na Varvarinskom mostu su 2001. godine tužile Nemačku i posle 12 godina sudski proces je okončan 4. septembra 2013. presudom Ustavnog suda Nemačke, na štetu porodica žrtava, jer je nemački Ustavni sud odbio tužbu sa obrazloženjem da „obeštećenje mogu zahtevati države ali ne i privatna lica”(!?). Zašto država Srbija, posle toga nije tužila Nemačku – neka se to odgovorni predstavnici Vlade prisete kad odu Svetom Petru na poslednju ispovest!

I zato, dok je veka i sveta i poslednjeg Srbina na planeti Zemlji – koja postepeno klizi ka samouništenju, NATO zlikovcima poručujemo: RATNI ZLOČINI NE ZASTAREVAJU, A DECU VAM NIKADA NEĆEMO OPROSTITI!!!

Prof. dr Miladin M. Ševarlić
Predsednik Upravnog odbora Društva srpskih domaćina

Podelite sa drugima:

Povezani članci