MEĐUNARODNI SKUP: 9. JESEN U ERDABOVU

MEĐUNARODNI SKUP: 9. JESEN U ERDABOVU

Ova,među stvaraocima i publikom  veoma ominjena Međunarodna književno-umetnička manifestacija ODRŽAĆE SE  14.OKTOBRA 2023.U 18 ČASOVA U DOMU OCIĆA .UL.JOSIPA GLIBUŠIĆA 24,DALJ.

Jedan od  retkih  međunarodnih skupova koji privlači pažnju zavidan broj stvaraoca  a koji je koncipiran 2014. godine na naučnom skupu „Povratak u Erdabovo” o književnom delu Đorđa Ocića,svake godine u ovo vreme donosi pregrš  prijatnih sadržaja.

Na ovogodišnjem  devetom po redu  skupu JESEN U ERDABOVU posetioci će se  upoznati sa stvaralaštvom  DEJANA VUKIĆEVIĆA kroz  izložbu MINIJAATURNE KNJIGE MINIJATURA NA ZRNU GRAŠKA o kojoj će govoriti zamenik upravnika Narodne biblioteke Srbije  Dragana Milutinović. O BIBLIOTEKARSKOM BIBLIOGRAFDSKOM I KNJIŽEVNOM DELU ERDABOVSKOG  PRIJATELJA DEJANA VUKIĆEVIĆA govoriće  Gordana Đilas i Milica Ćuković.

Svakako tu je u PRIKAZ MINIJATURNE KNJIGE ĐORĐA OCIĆA SEMENJARA o kojoj će govoriti  Svetlana Milašinović i Rajko Lukač, a Slavko Bubalo će voditi razovor  sa VASKOM RADULOVIĆEM na temu NOVINARSKA REČ MENJA SVET AUTOROM FILMA I NOVINAREM „Izvora“.

Na porograsmu je i PROJEKCIJA FILMA DRAGOVIĆ-MANASTIR NAJHUDIJE SREĆE, a potom sledi  DRUŽENJE UZ MUZIKU.

Drugi deo  manifestacije održan je 10.oktobra u Domu Ocića gde se u saradnji sa Bibiliotekarskim društvom Srbije na međunarodnom okruglom stolu govorilo o firmiranju specijalnih biblioteka i njihov značaj za naučno-istražvačkom procesu.

Podelite sa drugima:

Povezani članci