KINESKI IZASLANIK PORUČIO EVROPI: Momentalni prekid vatre u Ukrajini, Rusija da zadrži nove regione

KINESKI IZASLANIK PORUČIO EVROPI: Momentalni prekid vatre u Ukrajini, Rusija da zadrži nove regione

Specijalni predstavnik Kine za Evroaziju Li Hui pozvao je evropske zemlje koje je obišao tokom turneje da se insistira na momentalnom prekidu vatre u Ukrajini pri čemu bi Rusija zadržala nove regione, piše američki list „Volstrit džornal“ pozivajući se na obaveštene zapadne zvaničnike.

„Kineski zvaničnik imao je jasnu poruku: saveznici SAD u Evropi treba da apeluju na momentalan prekid vatre“, navodi se u članku i dodaje da bi pri tome Rusija zadržala kontrolu nad novim regionima.

Prema rečima dobro obaveštenih zvaničnika, specijalni predstavnik pozvao je evropske vlade da brzo deluju u cilju prekida sukoba u Ukrajini dok se on ne raširi dalje.

Ipak, prema diplomati koji je razgovarao da kineskim izaslanikom, zvaničniku iz Pekinga je stavljeno do znanja da zamrzavanje sukoba nije u skladu sa interesima međunarodne zajednice sve dok Rusija ne povuče svoje snage iz Ukrajine.

Specijalni izaslanik danas boravi u Moskvi.

Novi regioni Rusije su DNR, LNR, Zaporoška i Herosnska oblast.

Preuzeto sa: https://www.intermagazin.rs/kineski-izaslanik-porucio-evropi-momentalni-prekid-vatre-u-ukrajini-rusija-da-zadrzi-nove-regione/

Podelite sa drugima:

Povezani članci